Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.169
    Допаѓања:
    24.550
    Продолжи на десна, моето не ја сакаше левата од почеток на неа не сакаше да цица и претежно на десна цицаше, на лева еднаш денот само кога ќе се наполнеше, и на 9м скроз се одби од лева и до 14м цицаше само на десна. Ако е гладно нормално и Ад ќе му даваш ама продолжи со десната можеби ќе се врати, пијај повеќе течности, сок од јаболко, чај за доилки....

На DaisyDoo и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  2. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    5.908
    Прво пробај да се смириш, стресот влијае на продукцијата на млеко. Пиј многу течности и пред секое шише давај му да цица. Тука е млекото, многу пати сум се нашла во ситуација да мислам дека снемувам и да не искача ни капка. Еве уште дојам. Немам доволно за екслузивно доење за двете ама колку имам толку. Ама мораш да пробаш да не се нервираш, и да снемаш скроз не е крај на светот.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Одмолзувај преку ден колку што можеш но задолжително молзи навечер 2 пати измеѓу 1 и 4 по полноќ. Читав дека тогаш најмногу се лачи хормонот за млеко и почнав да променувам стварно има ефект. Не веднаш но после 1-2 недели ќе приметиш. Бебе е 1 ипол месец повеќе од 40 мл од двете гради немам вадено и тоа ретко, па еве за 2 недели има качено 400 грама. Веќе ни АД не сака и не давам. Тоа што го молзам го нудам, ако сака сака ако не замрзнувам. Смири се, продолжи со течности, лактил, бебе на града што почесто и одмолзување исто.

4. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Фала ви многу на советите девојки. Се надевам за брзо ќе се префрлам тука да ве замарам со прашања, :D

Уште малку ми остана, до тогаш ќе продолжам да ве читам тајно и да поднаучам некој tips за како да почниме со бебко здравје боже... Ве поздравувам сите :hug::hug::hug:

5. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494

И јас како тебе шпиунка во групата :bandit::bandit:

Од која книга е извадок ова, да ја земам и јас?

На Romantic му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Хаха си ја читам темава редовно, како припрема ми доаѓа.
    Книгата е прирачник што ми го дадоа од болницата каде ќе се пораѓам и не е ни на англиски, се потрудив со google translate колку толку да е читливо на англиски бидејќи на мк преводот беше катастрофа.

7. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    626
    Покрај чаеви, таблети и слично, пробај и повеќе протеинска исхрана да внесуваш. Јас би те советува и системот за дохрана на медела да си го земеш. Малку е поскап околу 3000 е. Дохраната место во шише да ја даваш во системот за дохрана за да се стимулира производство на повеќе млеко.

8. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    4.446
    Дали им ги чистите устите на бебињата после цицање?

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.799
    Допаѓања:
    109.697
    Прв пат читам такво нешто. Знам кога имаат кандида, ама ако нема проблем уај?

10. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    4.446
    Превентивно као,една забарка ми кажа затоа ве прашувам.

11. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    4.446
    На цицање сме само ама од синоќа детево дијареа има. Утре сме на педијатар сабајле ама сакам за искуства да прашам?

12. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Малку помош ако била некоја во ваква ситуација, породена сум пред 8 дена од завчера имам температура до 39 ми оди, не сум топла никаде освен што градите ми горат,се јавив кај гинеколог, педијатар, матична сите викаат дека ми е од градите, ставам зелка, топло, молзам, не ми се тврди градите, беа потврди ама омекнаа, и еве денес пак температура само што е сега на 12 саати, не на 4ри како што ми беше, нешто да знаете да превземам или кога ќе падне температурата, дека збеснав деновиве

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.799
    Допаѓања:
    109.697
    Не се оптеретувај, како ќе миеш уста на бебе, ќе го гњавиш со газа, само што заспало после цицање... некои работи не се така едноставни како што на докторите им изгледаат, лесно им е на нив да кажат, иди на бебе уплакано, нервозно, со грчеви, брцај му у уста после цицање место да го оставиш да се наспие.
    И со двете бев така, кога надоаѓаше млекото имав тт и треска. Само пиј многу вода, туш и одмарај. Ако бебе не цица често одмолзувај малку колку да ти олесни дури стане да цица.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    После колку време се стабилизира, јас незнам ни колку смеам парацетамол

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.799
    Допаѓања:
    109.697
    Парацетамол на 4ч, бруфен на 6ч. За стабилизирање ќе почекаш, ама ова пробивањево ќе помине за некој ден.

На Mravce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    И моето втора, трета недела кога беше имаше течна столица како вода прашував педијатар, рече текстурата ќе се менува, нормално е.

17. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    4.446
    И колку време му траеше таквата столица ко вода?

18. AlaylaGirl

AlaylaGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    21
    Девојки
    Како се снаоѓате со облека за доење?
    Не зборувам за градници и маички туку за маици по кратки или блузи. Едно време во Waikiki имаше таква категорија облека ама кога ми дојде ред да ми треба нема повеќе. Некаде да имате видено или купено некое такво парче.

Прикачени фајлови:

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.144
    Допаѓања:
    40.508
    За жал никаде не сум видела. За сега се снаоѓам со веш маиците за доење и кошула, ама и јас сакам да најдам некоја ваква. Ако најдеш сподели.

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.169
    Допаѓања:
    24.550
    Дијреа е ако има пр 4,5 столици во 1 саат, иначе такво му беше на моето течно цело време, од ко почна со вкусови тогаш се смени текстурата.