Отечени ми се вените на едната града, премногу боли Бебе си цица убаво и на двете, познато ви е ова ? Немам црвенило,грутки не, само ужасна болка и видлив оток на сите вени низ градата
Сега имам и црвенило веќе на аеролата близу брадавицата. Убави зацрве и тоа Вака ли почнуваше маститис?
Zdravo mami bi ve zamolila za eden sovet maleckiot mi e 12 dena uste od pocetok edvaj saka da cica na levata grada ovie denovi primetuvam deka i vo odnos na mleko pomalku imam od nea no sepak go stavam sekoj podoj na dvete gradi praktikuvam i taa grada so koja zavrsil podojot da bide prva za sledniot gledam i deka koga mi se polnat gradite maicite se mokri i kaj levata grada ( znaci ne e deka nema mleko) ne znam sto tocno go odbiva od taa grada i koj sovet bi mi go dale za da preveniram da ne dojde do prestanok na laktacija na ovaa strana ..... isto bi ve prasala dali cucla ( konkretno Bibs 0) moze da napravi da bebeto mi se odbie od doenje inaku na ekskluzivno sme seuste
Не знам дали знаеш, но скоро секое бебе си има омилена позиција за доење и омилена града. Првото мое дете левата не ја обожаваше многу, ама цицаше. Е второво ужива на двете. Ти правилно постапуваш. Ќе ги нудиш двете гради, е сега неговп е колку ќе прифати.
Мами што може да биде бебе е старо 16дена, еве вчера и денес на секој подој повраќа во млаз.. значи цица и штом прекиниме и го подигнам да ждригне веднаш го повраќа тоа што го цицала и пак е гладна па додавам 60мл АД тоа не го повраќа ќе блуцне само вишок што му е.. Незнам шо може да биди во вторник сме на педијатар
Моето не ја сакаше левата од почеток, ко ќе го ставев тој главата обратно ја вртеше, мене ми успеа рагби позиција, си реков ќе го излажам да мисли дека на десна цица. И помалку имав млеко на таа града, ако цицаше 7 пати на десна на лева беше 2-3 пати денот, на почеток ова, на 9м се одиби скроз од лева и до 15 месеци цицаше само на десна.
Ќе дохрануваш само ако стагнира или малце става на кг, шише нема да даваш молзено, нема потреба ако си цица. Блуцкање е најнормално, со првото дури не беше блуцкање туку повраќање ептен обилно, напредуваше супер, после 6 месеци односно кога почна со цврста храна, скроз го снема повраќањето, така ни кажаа и така вистина беше. Сега за сега со второво немаме блуцкање.
Сменете позиции, види дали легнати ќе сака, првата беше за се проблематична, па и за тоа имам искуство, не ја самаше воопшто едната, па кога почнав легната да ја доам, ја прифати некако.
Мајки ноќеска се измолзив и млеко остана во шишето од пумпа и го ставив во фрижидер. Па сега може ли да продолжам да се молзам во тоа шише и после да им дадам на бебиња да го испијат?
Не, ќе го истуриш тоа шише во друго или во ќесичка, ќе ја исплакнеш со вода пумпата и ќе молзиш. Мада има сега некои мајки што ги следам мешаат и ладно млеко со свежо, али не ми е проверено.
Аха ок благодарам. А после може да стојат на собна температура и двете и да ги измешам во шише за цицање?
Ако ги испие веднаш. Ако молзиш сега и даваш да пие одма, извади го тоа од фрижидер, додека измолзиш ќе се стопли на собна, ќе го измешаш да се раствори маснотијата и ќе ги измешаш двете.
Што бидна? Се подопорави? Имам и јас една задебелена вена поизразена на едната града, некогаш ја снемува ама забележав ко е поизразена тогаш поболни ми се првите повлекувања на бебето.
Не сум го користела ама ако не пишува дека нема потреба да се одмива значи дека треба да го одмиеш. На тие креми што не се одмиваат нагласено е дека не се одмиваат.
Бебуш се буди на два саати да цица цела ноќ, жива ненаспана сум, а и од друга страна си ги осеќам како издишани градите. Ме боли кога тегне, не површинска болка како од рана туку како да сум празна. Не знам дали снемувам млеко па за тоа да се буди...
Да да. Мразам кога морам да стиснам заби и на вака ужасна болка да давам да цица. Цел ден беше на ад од вчера пак цица нормално а мислев ќе се одбие. Спласнаа градите а со нив и вените, немам болка ни црвенило ..
Најверојатно е во регресија, 4+++ сме, ама проблемот ми е што ме боли додека ме цица како да сум празна. Не знам дали стварно снемувам.