Моето од старт стануваше еднаш до два пати навечер, па после 40 дена добри месец дена преспиваше цела ноќ. Ама се разболе и го будев да дадам сируп и пак почна да станува и ете му остана тоа будење околу 1 навечер. Од 1 навечер после се буди дури сабајле околу 6 и во 8 после стануваме. Ама менува, некогаш на 2 саата знае да стане, некогаш на 3, ама тоа трае ден два макс, после се враќа на старо. На сите им посакувам деца спијачи како моите, тоа е раат за бебиња.
Искрено прашање е колку матичните се стручни за ехо на гради за време на лактација. Тргам од себе, знам колку нагаѓања и дијагнози добив пред операцијата кога не бев ниту бремена, а камоли па да дојам. Во лактација дефинитивно е отежнато гледањето поради густото ткиво ама тој што знае ќе разликува и препознае. Единствено некогаш може да препорачаат цицање или измолзување пред прегледот за да се растеретат каналите и полесно да се види. Нормално е кај тебе што пред месец дена немало ништо, ако не се лажам престана да доиш и се вратило ткивото во нормала. Претходно млечните цисти може да ги мешале со фиброаденом. Тука ме следи Чапова, а се консултирав дополнително со доктор специјалист во Германија што ја работи иста област, двајцата беа согласни дека се продолжува со тестови и во бременост и лактација. Тебе Петановска ли те гледаше во Ремедика?
Мојот после 2 и пол колку за утеха а како растеше се повеќе цицаше ноќе, по цеели ноќи, еве ме со несоница како последица
Пред малку имав огромен стрес (ќерка ми се поли со кафе и ептен се потресовЗнам дека стресот може да влијае на млекото, па се секирам да не случајно ми престанеДали сте имале вакво искуство, дали навистина може да има влијание на доењето? Само што успеавме да се доиме како што треба, сега ова се случи
Фала ти најмногу на опширниот одговор.Благодарение на тебе, намалив со дохраната и сега сме главно на доење со плус 1 или две дохрани навечер, ама се надевам и тоа ќе го укинеме.Да се консултирав тука на форумот и за првото дете, верувам дека ќе успеев со доење и тогаш.Фала ти уште еднаш
Бабушку ме гледаше. И тогаш уствари ме искараа ехо на гради да избегнувам да ми прави матичен гинеколог бидејки гледаат промени да ,ама сепак не се стручни . Инаку,да веке не дојам
Нема да ти престане, не се грижи мама. Се случува да, ама не е правило дека при голем стрес престанува млекото.
Не прекинува така одма млеко не се грижи. Ко беше 3 месеци малава имав голем стрес за здравствен проблем со големиот, цели 2 недели немав ни храна внесено како што треба, па еве уште имам млеко скоро 10 месеци се доиме. Исто и за него ко го доев имав доста стресни периоди, никогаш не ми намали млекото од тоа. Како е девојчето, врело беше кафето? Не знам колкаво е, мојот се поли со чај зимата, од дермазин веднаш се смири црвенилото, само не е за бебиња.
Нема да ти престане толку лесно, јас бев константно под огромен стрес првите два - три месеци. Се случи да ги осетам празни градите еднаш бидејќи премногу плачев, но тоа беше привремено, откако се смирив се врати се во нормала. Само обиди се да си што повеќе да си смирена и опуштена.
По ново до 4 дена, јас чувам по старо 1 недела и пие бебе сосема е безбедно и нема никаков проблем. Кога молзев со првото важеше правило 6ч на собна тт до 24 степени, 6 дена во фрижидер и 6м во замрзнувач.
Jas pa na net procitav 3 casa na sobna, 72 casa vo frizider, a ako e zamrznuvacot -19 stepeni do 6 meseci. Jas sega izmolzav 60 ml i sakam da mu gi dadam da vidam dali ke gi ispie. Ovie dva dena mi zabusava 10-15 min na dojka i mi zaspiva. Go budam so kubenje stipkanje, uste so ne mu pravam i pak ne stanuva. Tolku crvrsto zaspiva. I mislam deka mi e gladen. Ne znam veke na koj nacin da go budam da se docica. A potoa spie dva casa dva i pol i se budi sam. Ama po kakata mislam deka mi e gladen.
Mu bese ubava zolta, vcera i denes sabajle se desi da mu bide zolta i malku zelenko niz nea. Eve sega gi ispi tie 60 ml i mi prodolzuva na cice. Citav na net za dve nedeli bebe od 80-150 ml obrok. Da znam po kolku da molzam za ako treba da go ostavam so baba mu doma.
Чекај малку, не прво шише па после цице, прво цице па шише даваш. Да не има жолтица? Не брзај со шише, малку магичен круг е тоа, може да нема проблем како моето ама може и да се откаже магично и да си сака само шише. Подобро почесто нуди цице да добие сила и да не се успива.
Prv pat shishe davam, se sme na cice .... Sakav da vidam kolku jadi. Shishe sega samo ako moram da go ostavam so baba mu. Nemam kontrola na cice kolku jadi. Ima zoltica da ama veke ic ne mi e zolt. Aj belkim nema denes da me zafrkava i da mi jade po tolku malku. Pa ke odime na pedijatar da vidime kako e, taman ke znam dali napreduva.
Никоја не знаеме колку цица реално, тоа ќе видиш на мерење. Ако имаш вага мери се ти сама па со бебе качи се ќе знаеш колку отприлика напредува. Или ако одиш редовно на педијатар.
Posle doenje nekogas vadam 30ml nekogas 70ml,me cudi navecer davam ad i sabajleto posle doenje edvaj 20 ml