Незначи дека и второто исто ќе биде, се досега ми е различно, па и за грчевите се надевам ќе биде така. Првото имаше страшни грчеви до 6м. Пробувај, па ќе видеш дали ќе прават грчеви одредени намирници
кај мене првото имаше до 5 ипол месеци страшни грчеви. сега второто е помирно може пошто и јас сум посмирена,има грчеви ама не се до толку… Еве кафе пијам по 2 големи шољи на ден од тие про се за чај не му пречи
Магнезиум ми нагласија да не пијам зошто ја опушта матката, а после породување целта е да се стегне и врати во нормала.
јас ги пијам pregnacare breastfeeding ќе ги пијам извесен период а тие new mum не ги знам нови некои се?
овие ги немаше во зегин а и прв пар ги гледам ќе ги побарам кога ќе почнеме здравје со кашички ,така косата ќе ни биде хаос од хормонитее Стомакот ми е кашаа имам само малку под резот и во килажа се вратив али отоците на нозете ги имам уште
Jas se vrativ vo normala. Otocite mi gi snema edna nedela po poragaj, kilaza pomala od pred bremenost. Vo momentot kosata poubava od koga i da e a kakva ke stani ke vidime. Vo srbija gledam poveke gi ima new mum, a breastfeeding poslabo. Kako i da e edni ke zemam. A poveke bi sakala breastfeeding radi doenjeto
мене отоците не ми се повлечени скрос имам долу на стапалата.килажата и јас ја вратив .со збеснат тодлер и бебе дома сама по цел ден и цела ноќ и да сакам неможам да ставам кг плус Hakka пумпата ја користи некоја да сподели искуство?
Не, витамини како тие во тек на бременост што се пијат, за подобар квалитет на млекото и надоместок на тоа што го губиме доејќи. Во аптека ми даваа лактил место нив зошто толку разбираат, ама немам јас проблем со лактација само ми требаат витамини зошто до сега ги пиев тие од брменоста и ми завршуваат па сакам нови.
Mamicki da vi kazam David moj super napreduva, mlekceto na mama e dobro hranlivo 940 grama sme dodale od 29 ti do sega
Не е пумпа, за собирање млеко е на другата града додека доиш или пумпаш. Ја купив и така ми стои Така ми е кога се залетувам ко боже ми опрости.
Здраво! бебе е точно 2 недели старо и мака мачиме со доењето. Прво имаше жолтица и моравме да јс дохрануваме. А и јас ич немав млеко. Па се навикна на шише и нејќе да фати града. Пред 1 недела ми надојде релативно млеко, а и земав силиконски брадавици и успеавме да доиме. Сепак паралелмо доевме и се дохранувавме бидејќи сеуште немаше доволно млеко. Јас кога можев се измозлував. Вчера беше прв ден кајшто 15 саати поминавме без дохрана, ја вртев од една града на друга цело време. Ама буквално цело време беше на града, ако ја тргнев веднаш почнуваше да плаче. На крај кога и дадовме прихрана, ја локаше ненаситно. Јас легнав да спијам, неа ја чуваа мажот ми и свекрвата и ми кажаа дека била прегладнета и ради тоа морале да и дадат уште 3 шишиња дохрана ( во рок од 5 саати)! само да напоменам дека нормално мочаше и какаше цел ден и не плачеше додека беше на града, само кога ќе ја тргнев. Денес бебе е многу покенкава на гради а и ми се чини помалку млеко дека имам(веројатно од умор). Во секој случај пишувам бидејќи се чувствувам обесхрабрено и ми треба поддршка да знам дека не е касно, дека може да ми надојде млеко и да не се откажувам. Дали има некој со искуство од ваква ситуација?
Какво млеко и дале во рок од тие 5 саати? Јас колку што знам препораките за формула се да се дава на 2.5-3 саати? Како знаеле дека е прегладнето? На таа возраст е нормално почесто да е на града затоа што не седи на града само за цицање, седи и за утеха. Плус на две недели сеуште мисли дека е дел од тебе. Нормално полнеше пелени кога цицаше само? Колку повеќе цица толку повеќе млеко, лактација тек се воспоставува кај тебе. Со дохраната на телото му се дава знак дека му е потребно помалку млеко. Сепак консултирај се со педијатар, види како напредува само со доење дали реално има потреба за дохрана. И ќе помогне да се молзиш почесто, ако можеш секако.