Последниве неколку денови не фака убаво како на втората слика само брадавицата Некој совет како да ја фати ареолата и брадавицата убаво ?
Пробај види во некоја друга позиција, football hold или некоја друга. Исто пробај кога ја нудиш убаво од доле нагоре да му ја наместиш и држи ја дур цица за да не ја испушти.
Моето бебе е месец и 19 дена и веќе две недели ја преспива ноќта заспива во 22-23 и спие до 05 без будење.Совет од Живкович ми е да не го будам дека добро напредува,денски цица на саат време некогашни помалку,јас два пати се молзам во текот на ноќта.Го будев 3 вечери и ем ќе ми повратеше ем до нервозен не сака да заспие .За 18 дена има ставено 600 грама Ќерка ми е 3 години уште станува навечер,бара вода,бара сок па во тоалет
После доење на обележаното место чуствувам болка како печење ,жарење. Истото го чуствувам и после измолзување,значи на испразнета дојка. Нема црвенило,нема грутки,градата е мека. Што може да е?
Од млеко надоаѓање е, нормално, пецка, како струја да проаѓа, жежи... Јас и после 6м уште исто осеќам понекогаш, со оглед на тоа што беше цица многу и имам многу млеко.
Бевме денес на контрола. бебе 4600 кила е .3300 се роди 3250 беше исписна. Денес 28 дена сме . по 45 гр рече докторката на ден напредувал. Јас пресреќна. а колку ми беше мисла колку има качено. и ете така сакав само да ја споделам среќата со вас мамичкии
Не го буди само навика ќе му направиш,доколку напредува добро немаш простор за грижа,јас синко не го будам од месец дена.
И кај мене беше исто . Скроз, на исто место и иста дојка. Незнам од што беше .Бев на ехо се беше океј....
Исто имав и јас, не знам дали беше случајно но мене два пати ми се јави после доење во лежечка положба. Од тогаш имам страв да дојам така, скроз ми се одмили.
Јас 99% го дојам во раце. Болкава ми се движи од пазуви кон брадавици,исто ја имам и од доле(од правец на стомакот) кон брадавици. Не е исто со надоаѓањето на млеко, тоа го чуствувам како струење. Ова како жарење. Може да има врска со стрии?
Знам дека не е иста болка со надоаѓањето, ова е баш како што го опиша, како да жежи и пецка. Не знам искрено, мене ми траеше по ден-два и исчезна.
Можеби некој канал да е оптеретен, дека лежиме нели на страна притискаме со рака, мислам не е страшно ако нема оток, црвенило и тт.
Моево мајмунче како новороденче не цицаше волку, нон стоп со цицка во уста, нон стоп да цица. Јаде кашичка и солидно си каснува на пример, особено после појадок, он пак шири раце и почнува мам мам мам мам... цица на саат време што мислам многу е за бебе од 6м, или? Или пак дека го мачат запчињата, што знам. Ќе земам сега гелче за заби од Зегин, може ќе помогне малку.
Дали смее Бронлес да се пие додека се дои? На упатството пишува не е за доилки, а матичната не ми одговара.
Zdravo na site. Od pred 2 dena mi se pojavi grutka vo gorniot del pod mishkata na desnata dojka. Koga ne ja pipkam voopshto ne me boli no ja chuvstvuvam posle doenje posebno koga gradite mi se omeknatii pri dopiranje. Probav so masiranje so topla voda no nikakov rezultat nema. Dali nekoja imala slichno iskustvo da spodeli . Inaku zakazhav eho no nemam trpenie sakam da znam dali e bezbedno da prodolzham so doenje Vi blagodaram