Супер штом е така кај тебе, кај мене 5-6 часа да не дојам, ми се стврднуваат и двете гради, не многу како што беше на почетокот ама пак ги осеќам тврди и плус на едната града ми се прави едно маало топче, тоа ако не дојам повеќе часови, инаку преку ден на 2 часа се доиме и немам проблем, меки ми се и си има млекце
Нема проблем претоптавував дека може и пијам веќе 4 дена за кашлица ама нема подобрување Ова вирусов ме изнамачи цела недела со висока Т и кашлање , среќа малата не ја фати само носето и е растечено.
@mama89 сува кашлица, од толку многу што кашлам стомачните ме болат. @Kaetana многу лош вирус, само се молев малава да не ја префати, иначе фала многу
Ke te dodadam jas ako ne te dodal nikoj uste, pisi mi vo licna poraka samo facebook, mora da te imam na facebook za da te dodadam
Кај можам да најдам листа со храна што смее да ја јаде мајката кога дои? Ми се чини дека при доење треба повеќе да се внимава на храна и од бременост Јас сум 32+3 ама сакам да си се спремам психички
Pa lista nekoja posebna jas ne sum sretnala no na net pobaraj ima dosta statii i od forumi majki sto spodeluvaat iskustvo sto smee a sto ne
Мене уште во болница ми рекоа дека ништо не е забрането. Секако треба да избегнуваш газирани појалоци, и евентуално грав и слични ако приметош дека бебето има проблем. Не е така ригорозно и не треба психичка подготовка
Јас ако не дојам повеќе од 3 саати камен ми се прават, поготово едната што има поголем капацитет. ПРвин дојам, па после со пумпата ја молзам другата/ Инаку и грутки имам и се,, па и боли. Тинушка јас би те советувала да бидеш упорна, Ангел рече можеш и силиконски брадавици да купиш, на Чико се 480, Томи типи има 280 денари. Јас со такви дојам и послично и е и на шише. Ако сепак нејќе мој совет е да се одлозуваш и да даваш во шише затоа што сепак твоето млеко е далеку похранчиво од адаптираното. Барем јас лично така мислам. Не сум стручно лице.
Сакав да прашам совети за одбивање на 10-11 месечно бебе ( прашувам за пријателка- ние сме 3 мес си цицаме супер ) читав техники искуства но со 16-20 месечни бебиња кои разбираат од , какано цице, со сенф или .болно.. цице или лепење хансапллаз па нема цице Аш сепак 10-11 месеци е мало да разбира...сега има 2-3 подоја..пособно последниот со цице заспива не се буди ноќе но со цице и заспива.искуства со одбивање помали бебиња ??
Со намалување на бројот на подои. Од 3 на 2 ( една недела) па од 2 на 1, па само еден некое време. Така нема да го шокира бебето а ни да ја поремети лактацијата, ке почне помалку да создава млеко. Најтешко е кога од еден ќе речи денес не давам . Тука треба цврстина, бебето веројатно ќе плаче неколку дена и ќе бара но нема да е шокантно како од 3 подои на нула. Ќе го успива без цицање, ако се буди пак нема цицање и така. Јас ова го практикував ама од 5-6- подои дневно недела по недела дојдов до еден пред спиење. Првите денови не издржував и му давав на два дена, но тоа се случу 2 пати и толку. Плачкаше пред спиење но за 7 дена се научи и тоа е тоа. Потоа се јави проблем да се буди навечер ( по навика за доење) но да не бара ништо ни вода ни млеко ама ете се буди и не може да презаспие. За последново немам решение, ме утепа неспиењето.
mama89, не знам за кравјото има поделни мислења многу и не би наметнувала свое. Лично јас не му давав ништо пред спиење за да се научи да заспива без ништо. А кравјо му давав и уште давам преку ден по чаша две. Ова нашево одбивање беше на година ипол. Реално сега треба да му ја смени навиката, место на цице да заспива со лежење, приказни, песни, нешто некој начин да се смисли . Моето беше легнат во креветче и јас го возев креветчето лево десно, bad choice уште го возам на три ипол години...