Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.306
    Допаѓања:
    19.476
    Мајки кажете чаре за црвени и болни брадавици. Плачам на секое доење мачкам ланолин, со млекото после доење се мачкам ама многу на града ми седи последниве денови, купив силиконски божем 3 4 дена додека заздрават малце никако не фаќа :sweat:

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.306
    Допаѓања:
    19.476

Лактил таблети. Јас мислев дека не му стига млеко што постојано е на града, ама се зафркнав синоќа у 4 се измолзував ми се преполнија а само 2 лактил испив и 2 чаши чај. Пробај и леден чај да пиеш нас и тоа во болница ни даваа, овес да јадеш. Ама вода обавезно по 2 3 литри пиј.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Да не си околу 12 недели после пораѓај? Мене тогаш ми се воспостави лактација, така да ако си престанала со измолзување сега ќе произведуваш само за да задоволиш цицање. Ако сакаш да се измолзуваш пробај неколку дена, би требало да надојде млеко после 3-4 дена.

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Полни три месеци имаме и 10 дена. Се молзев редовно, од што не цицаше толку многу колку што имав, ама почна да цица повеќе, но јас градите не си ги осекам повеќе болни иако се полни и престанав да се измолзувам. Сега се правам пишман што престанав, да треба да му оставам, нема млеко. Од вечер пак ќе почнам да се молзам мора да надојде. Другата недела треба да го оставам ради преглед и нема да можам да се измолзам, ке мора замрзнато да одмрзнувам што имам. А повеќе сакам пресно да оставам.

5. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    6.487
    Bademi,pecena tikva

Jas ne se molzam nonstop cica mojava.Poveke kje stimiliram mleko so molzenje ili? A i nemam mnogu...

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Да, се стимулира. Фактички зголемуваш побарувачка на млеко

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Епа тоа е, до 12та недела и јас во секој момент да се измолзев ваѓав, сега слабо. Јас сега пумпата ја користам само за стимулирање, иначе ваѓам некој смешни 20-30 мл.

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Само да не му е малку на синко од тоа се плашам. Сега еве пред спиење нешто ми се избунтова не сакаше да цица. Многу малку цицна. Со плачки. А се трга од града, ми гука и ми се смее. Да напоменам влеговме во 4 ти скок. Може е тоа, а јас си го поврзав со тоа што не извадив ич млеко.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.272
    Ама не оди така тоа, од едно молзење ако пропуштиш и толку, нема млеко. Не е тоа така. Да не добиваш циклус можеби? Ако бебе полни пелени и не плаче од глад, немаш проблем.

10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Немам циклус се уште. Не се молзам две недели веке. И вчера кога пробав ни капка и ме фати паника. Полни пелени. За какање еднаш дневно кака последните денови. Ама моча многу. А нешто ми плаче на града, и затоа пробав вчера да измолзам и немаше ич. Еве сега се молзам истимулирав да почне да тече. Ке потикнам повеќе млеко да има па ако треба се со пумпата ќе шетам :D. Еве извадив 40 мл од двете гради вкупно одма по подој што за мене е супер. Можеби можам уште ама нека си наидува млекце да има да цица.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.272
    Градите не се тетрапак млеко да чекаме да се наполнат, тоа е процес кој цело време се одвива, и додека не цица бебе произведуваат млеко и се ресорбира. Така да не е дека ти од 2 молзења си зголемила лактација или од 2 недели немолзење сега немаш млеко. Едноставно градите се навикнале на новиот ритам и тоа не е ништо страшно. Понуда побарувачка. Ако имаш Инстаграм заследи ги Ивана и Ивона, србинки се, многу добри совети даваат и баш се редовни, секој ден објавуваат, наша Наташа Доење со љубов исто така, прекрасен профил.

12. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Само би ти рекла да внимаваш. Јас навистина немав млеко, ми се случи стресен период и секнав. Ќе осетиш гладно бебе, за тоа не се секирај.
    Ама јас во паника претерав со измолзувањата и на крај завршив со мастит. Не се измолзувај франатично, ако треба да го оставиш подобро дај од замрзнатото или ад отколку беспотребно да си закачиш нов проблем.

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Ги следам ;)

14. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    405
    Ako mozes pij boza

15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    24.607
    Тоа е лекот веќе се си пробала, кај мене на левата е така, не ми ја фаќа убаво, не зинува доволно за да ја фати цела, туку само брадаввицата ми ја фаќа, му ја тргам и пак одново пробувам да ја фати, додека па десната убаво цела како што треба ја фаќа и немам проблем.
    И моево седи повеќе на града, грчеви има и така се смирува.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Caci_93

Caci_93 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Дали некоја мајка може да сподели искуство со сечена ресичка на јазикот кај бебе и каде ?

17. Caci_93

Caci_93 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Најпрво гледај да ја фаќа убаво градата освен брадавицата и кругот околу неа значи ке ја сплескаш малку со рацете над кругот за да фати убаво и ке проверите ресичка на јазикот
    Ние имаме ниска ресичка на јазикот и сме 2 месеци полни и уште ми прави проблем

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    18.647
    @Larahappy има искуство

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.272
    Ние ја седевме на 7м или 8, нешто така, кај покојниот доктор Бенедети на Мексико. За час завршивме работа, одма. Има доктори добри ќе го сецнат.

На Caci_93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Caci_93

Caci_93 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Во приватна кликика или државна каде ? И вие го имавте истиот проблем со доење?