На државна, не се дава толку пари на приватна за 3 секунди работа. Рутинско е, ко вадење заби расклатен. Да исто имавме проблем со доење па не цицаше бебе се молзев.
Цел ден плачее никако не заспа само во раце по 10 мин максимум.При крај на трети скок смее и нон стоп е гладен,мислев дека немам млекоо доволно но само повраќаа 3 дена душата ми ја извади преку ден а навечер цела ноќ ја преспива без да стане,мене градите ќе ми пукнат.џабе и го будев ништо само беља направив. Може ли да ми се намали млекото ако продолжи ноќта да ја преспива цела?
Јас како што сватив имањето млеко зависи од тоа колку бебе сака да цица, односно колку има побарувачка толку градите произведуваат. Ако ја спие цела ноќ, а преку ден цица не верувам да ти се намали млекото. Сигурно нема до една година две да го будиш ноќе за цицање
нее таа грешка не ја правам,ќерка ми дури сега на 3 г и 3 месеци почна да ја преспива ноќта пред 2 недели дури. ставив од бубамарките не ми потекува ни капкаа,оваа ноќ цицаше бебе два пати а не ни осекам тежина на градите кога не станува за цицање
После колку време од пораѓај добивте? мене главата и стомакот страшно ме болат така беше и со ќерка ми пред да добијам.Момчето има 3 месеци и 1 недела
Имам поголеми гради а не успевам да се измилзам никако. Имам електрична пумпа од локо кроко и рачна од чико. Имам нормални брадавици и кога ке ги стиснам има како млаз ама никако немозам да се измолзам со пумпа. Има некоја финта што ме ја знам или....?некој совет да ми даде. После доење градите ме болат ко со нож некој да ми ги боде. Докторката вели нормално за жени со поголеми млечни жлезди. Бебето цица и солидно напредува
Кога си породена? Види дали добар вакум правиш со пумпата и навали се надолу кога измолзуваш. 15 мин пред молзење напиј се чај за доилки. За болката во гради,ја имав и јас првиот месец после цицање. Исчезна сама од себе.
Закачив мастит - само сега ми е тврдо топче со мека средина. Појам антибиотик и ми кажаа на торскална дека најверојатно ќе треба да се направи инцизија да истече гнојот. Се се случи во рок од неколку часа - градата малку чудна ја осетив ама немаше црвенило и сл. Почнав темп да дигам па се појави црвенило накај пазувата о послд надолу накај брадавицата. Почна да боли и почнав со антибиотик. После се стврдна како орев каде што почна првото црвенило, ама се изгуби од другите места. Искуства? Не сакам инцизија - зашто имало гној требало без анестезија - преплашена сум
И јас имам некои менструални болки, вчера баш мислев ете добив и ништо. Со првото добив после 4 месеци од породување.
и јас добив бебе цица на сила и зајдува не му се допаѓа мирисот на млекотоо од сабајле има испиено 300 мл и само плачам сега ќе одам да купам млекоо да имам домаа кај вас имаше промени?