1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Мајки, смеам ли Виранто капсули за возрасни?

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.271
    Мислам дека да, јас пиев на Провен Ургент Ц, сличен е составот.

На Evangeliaa22 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Едно прашање мамасити. На кој начин да го чувам измолзеното млеко за кога ке излеземе да шетаме. Зошто моментално каква ни е состојбата нема шанси да се доеме надвор. Тоа е вриштење до бескрај. И дали има начин да се смени тоа што ми касни наидувањето на млеко кога почнува да цица?

4. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    јас имам термос ранец за шишиња во тоа носам,го купив од бебе хоме

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Girl1888

Girl1888 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    28
    Дали ви се случило едната града да ви е поголема од другата? Така ми се веќе 3 недели од како цица малото :?:

6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.363
    Ништо на телото не е симетрично, раце, нозе, уши, гради итн. Сѐ што оди во пар се разликува, може минимално и неприметно ама се разликува. За градите кога доиш е приметливо, особено ако во моментот едната е празна, а другата полна.

На AlchinovaR1979, Girl1888 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  7. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Кога почнаа бебенцата да сакаат само навечер да цицаат? 7+ сме, некако како преку ноќ да намали со цицање преку ден, има 3 оброци веќе, се прашувам дали поради тоа.

8. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Ноќеска ме разбуди болка од надворешниот дел на градата. Како здрвено го осеќам местото, како да сум се потпирала таму лошо. Најверојатно испадна дека ми се преполнила иако немам видливи грутки, претпоставувам дека се по на внатре и не можам со масажа да ги разбијам. Ја форсирам таа града, ама џабе. Се измолзив, малку ми олекна, ама како ни пумпата да не може да ми ја разбие грутката, на терсене место е изгледа.
    Ме боли цел пазув, страничниот и долниот дел на градата. (facepalm)
    Какви облоги да ставам, топли, ладни?
    Да молзам додека имам облога на мене за да се отпуши?

9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.363
    Мастит е. Немој да молзиш премногу, чисто да ти олеснува, а форсирај ја таа страна за доење. Облоги јас ставав топли пред доење, ама не секогаш и ладни после доење секогаш. Масажа под топол туш, ама маж ти викни го зошто сама од болка јас не можев доволно силно да се масирам. Пред доење исто масажа за да се размрдаат каналите. Од облоги ставав зелка од фрижидер и Ациди борици. Ако најдеш пробај и со зелена глина да се намачкаш, наводно мн помагало. Со лесно, за максимум 72 саати треба да помине, мене толку ми траеше. Ако качиш тт ибупрофен или парацетамол одма зошто многу ќе омалаксаш. Јас не бев способна детето да си го гледам тие три дена, ама помина.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Natali07

Natali07 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2022
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
    Majki kazete sto smeam da pijam za bolka na kicma ne se izdrzuva poveke duri i ednata noga veke mi se zdrvuva nesto sto ne bi smetalo deka dojam?

11. Panovic

Panovic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2020
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    573
    Мајки ќе пишам нешто што го прочитав кај Наташа во врска со цените за ад и лактациски консултант. Викаат подобро дадете пари за да доите отколку ад млеко, за кое потполно се сложувам и сум ЗА.

Прашањето ми е, ако јас имам пари и сум решена да дојам ама наидувам на голем проблем со доењето, неправилен фат,мрзливо бебе,плачливо бебе и сл., нели за да се воспостави тој доенички миг потребен ти е човек до тебе за да те насочува што како и можда би требало тој некој да е неколку сати во денот со мајката за да и укажува и да биде толку дена додека не се осигура мајката дека навистина е воспоставена врска со бебето.

Дали кај нас постои такво лице, не зборувам само за скопје општо и за другиве градови?

12. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    389
    Јас од тука дознав за Јасна од Здраво бебе, центарот за мајки, можеш да ја контактираш на инстаграм. Јасна е консултант за лактација, доаѓа дома ако имаш потреба и колку што сум запозата оди и во други градови, ама не сум сигурна. Двапати ја контактирав и многу ми помогна со совети иако кај нас се испостави дека јазичето е подврзано, па тоа беше најголемиот проблем со цицањето, а ниту еден педијатар не ни укажа на тоа. Јасна веднаш ме насочи да го средам тој проблем и ми даде совети како и што додека да го сецнеме, а и потоа беше достапна на вибер. Според моето искуство, јас сум пресреќна што ја побарав и премногу благодарна за советите кои ми ги даде, успешно се доиме 6 месеци континуирано.

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Да постои, Јасна
    Еве линк https://instagram.com/jasnic_80?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Настинав мамасити, дали смеам капки за нос да користам Оперил, оти ке пукнам колку ме иритира носот

15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.691
    Допаѓања:
    21.363
    Ибупрофен

На Natali07 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.271
    Не, содржат ефедрин. Пробај да издржиш или бар да ставаш поретко.

17. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    И јас, веќе недела дена. Партал и грло и нос и некоја надразнителна кашлица. Мислев бебето ќе го одмине, ама го слушав едвај дишеше оваа вечер од затнат нос, а од сабајле и поткашлува.
    Прскам од на Бекутан изотоничниот раствор, мед, ѓумбир, лимон, пантенол пастили, парацетамол...
    Ајде да минува побрзо.

18. LilyRose

LilyRose Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    65
    Мајки нормално ли е ова, бебе се засркнува многу често кога цица некогаш дури едвај до воздух доаѓа.
    Пред малце цицаше, ја исправив чекав да подригне ама ништо, ја легнав на кревет изгледа и се врати рефлукс почна да кашла и не можеше да го искашла се исповрати. И претходно вака еднаш ми се исповрати се засркна додека цицаше.

Од почетокот е вака се засркнува скоро на секое цицање, ама брзо и поминува. Ама еве неколку пати вака подолго траеше и ептен се исплашив... а веќе е 5 ипол месеци.

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Кај мене е само носот. Се надевам нема да ме фати и грло. Не сим имала контакт со болен, така се назимив некни и одма се раскивав и ми се растече. Ставам и јас од тој бекутан ама не ми помага. А јас капки само пред спиење користам за да можам да спијам.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    нее само со физиолоски чисти си го носот и јас сум настината имам и грло
    и јас мислам ќе пукнам денес ми е 4 ти ден