1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Имам помпа се одмолзувам и млекото и го давам во шишенце ама не сака ,го плука ...се кисели ко лимон да и давам . Секој ден пробувам ама не сака . А вака многу често бара да јаде и ноќеска станувам најмалку три пати , мачно е со секое пиење да вриеш шишиња и да раствараш ново додека оно вреска како со денови да не е јадено.
    Кога бевме на педијатар ме праша дали ја дојдам или е на вештачко и реков дека не сака да цица , ок ми вика не ја форсирај штом не сака нека е на вештачко...

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.514
    Допаѓања:
    335.649
    За навечер ке си спремиш 2-3 шишиња и топла(не жешка ) вода во термос.Во скроз суво шише ке си имаш спремено онолку мерилици ад колку што треба.
    Кога ке побара додаваш вода,мучкаш 10 секунди и ке и дадеш да пиеш.
    Без да стануваш и без она да плаче.
    Јас така правев.

На Sunshine_1979, Asja, Antebellum и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Знам дека ќе мислиш дека те напнувам. Си пробала кога пишти дека е гладно многи прво молзеното да го нудиш?
    Мене ми го плукаше ад како што викаш ти, еден период имав намалена лактација. Ептен кога беше гладна и тоа го пиеше.
    Ти си знаеш секако најдобро, само сакам некој совет да ти дадам добронамерен.
    @Tinushka

На Kaetana, Tinushka и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  4. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Сум пробала , ама не сака незнам што да и правам . Прво пробував од града не бидна , после со шишенце (претежно навечер) не сака само што ќе и капне од цуцлата една капка ја плука, ќе заспие ќе заборави ќе почне да влече од шишето кога ќе осети почнува уште повеќе да плаче и со јазикот ја турка цуцлата и целото млеко што го повлекла го вади.
    А јас и немам многу млеко и секој ден имам се помалку едвај 20 има во шишето..

5. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Ајде вечер така ќе направам , мада мислам да и зголемам навечер од 60 на 90 преку ден некогаш ќе испие 90 некогаш ми остава .
    Скоро месец е на храната пишува 120 да и дадам ама неможе да испие толку ваљда тежината има удел ...сега е 2800 тешка :/

6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Мене ми е малата 3 и пол месеци скоро и пие сеуште по 60мл, ретко по 80-90. Немора да значи дека за секое бебе важи напишаното. Си јаде сигурно колку што и треба.

На Antebellum и Tinushka им се допаѓа ова.
  7. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Па и јас така викам , ама свекрвата ми вика касниш многу со давањето храна и често се караме за тоа ,викам жено неможам со сила да и давам ..

8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Мм еднаш со сила и даде 90мл и ни поврати на спиење. Во креветче, сама. Среќа ја пазевме од врата инаку немаше да ја видиме.
    Свекрвите се посебна категорија, се они знаат. :rofl:

На okcenzi, Kaetana, Antebellum и 3 други им се допаѓа ова.
  9. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    5.894
    Бидејќи и моето е на ад јас ставам вода (купечка Ладна) можиш било каква, во ѓезве онолку колку што ми треба ја загревам колку да биди топла и и додавам од храната. Ко ќе заплачи навечер, веднаш направи и ја храната за да не почни многу да ти плачи и да се расони,па така само ќе се изжачувате и двете. Давај и веднаш и продолжете со спиење, да си се навикни на денско и ноќно спиење, па да бидиш малку раат @Eli23 почна малата да плачи оти и се спиеше, свекрва ми веднаш давај и чајче за тоа плачи...јас сега ко ќе си размислам не можам да сфатам што е поентата на давање ЧАЈ ко ќе плачи бебето јас до продавница да појдам ако заплачи веднаш чајот ќе и го дадат

На mama89 и Tinushka им се допаѓа ова.
  10. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Е сеа да се насмеете малку ,мада мене тогаш не ми беше до смеење пошто притисокот мислам 200 ми се качи и ја покажав вратата.
    Ја земавме малата од болница и оваа гладно по пат плаче и се јавувам и викам оди купи млеко више си идеме ....купила.
    Се напи детево се ок , ајде после два саати ја пробав да цица неќе.
    Вреска дете ,плаче не чека да стоплам , јас дека прв пат нз шо му е мислев го боли нешто ..се исплашив оставив и шише и се го нишкам . Иде оваа што не му дадеш да цица ова она ..викам неќе . Да бе неќе каква мајка си ЦИЦКИТЕ ЗА МАЖ ТИ СИ ГИ ЧУВАШ :))) ( тогаш богами не ми беше смешно ) збеснав и реков да си ја фати вратата и дека не ми треба нејзина помош . МАДА дошла за да помогне , а да е жива само одмогна ...
    Остави што цуцлата цело време му ја вртела обратно ја се чудам шо не пие детево , па кога почна со бабински совети и глупостите што сакаше да му ги стави у креветче.
    Затоа боље сами да си ги чуваме и помалку глава да не боли !:devil:

На Bozica1980, okcenzi, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    9.473
    Да знаете дека и од стрес се губи млеко, опуштете се бебувчињата ќе си пораснат.

На Sunshine_1979, joy1 и Tinushka им се допаѓа ова.
  12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.611
    Ноу. Не се губи млеко од стрес. Зборувам за стрес и нервози кои ги имаме секојдневни.
    А стресови коо водат до хормонални пореметувања е друг муабет и реткост.

На Wanna.be.mum, Bozica1980 и Kitten им се допаѓа ова.
  13. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Na kolku vreme gi doite vasite malecki? Sinko cica na 2saati i vo tekot na denot i vo tekot na nokta, a denes pravi 6 meseci :D. Peridov se budi i pocesto noke i nesaka da zaspie dodeka ne mu dadam da cica pa neznam kolku e toa dobro sto nekogas i na pola saat vo tekot na nokta bara cice. Inace imame 2 zapcinja od pred 1 mes pa neznam dali mozebi e vo prasanje drugo zapce ili menuva deteto no veke skoro edna nedela e taka :|

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.988
    А од раѓање ли така си цица на 2 часа? Кај нас е различно, цица некогаш на 1,5 на 2 на 3 часа преку ден, зависи, како кога, а навечер не е така, спие по 4-5 па и 6 часа некогаш и после се буди за цицање, цица во полусон и пак си заспива. Така е од како е родена со цицањето, инаку има 3.5 месеци :)

15. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.611
    Ако е стално така, ок.. а ако е ова ново, како што сфатив од пред недела дена... убаво си викаш, бебето е 6 месеци, а тоа е значаен скок во развој... така што нормално е да е проследен со интензивно доење... кај и да е ќе почне да седнува, може сте почнале со дохрана... без секирација. :)

16. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Od koga e roden si cica na 2 saati samo peridov e poveke kenkav i poveke se budi noke, a ipomalku spie preku den ali toa e najverojatno faza. A inace pocnavme so probuvanje vkusovi i denovive ke pocnam da zamenuvam obrok ali sakam da pocnam i barem na 2ipol saati da mu davam da cica zatoa sto i mnogu e bucko 6m, a ima 9ipol kg :lol: Dali e mozno i cestoto budenje da e mozebi od cvrstata hrana :?: I zatoa sto nikako neuspevam da go zaspijam sekoja nok na pola saat ke zakenka i moram vo race |-) Nemam ideja kako da spie poveke ili kako da go uspijam za da nemoram vo race..ali toa i mozebi si e do deteto. Inace @kallias taka cicame od pocetok taka se dosega :)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.611
    Не се секирај, како прво, дете што е доено не може да биде гојазно, колку кила и да има. Башка, ќе видиш ќе помине скокот во развој за недела дена, па ќе фати некој друг ред. Ние околу 6 месеци лошо поминавме... со будење често, а и не само тоа - не можеше ни да заспие навечер... само што ќе заспиеше, ќе ја ставев во кревет, одма се будеше со рикање... ептен беше весело!

На Espadrila и Mi-Ma им се допаѓа ова.
  18. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    32.493
    Мајки ние си цицаме само мајчино млекце и супер си напредувавме, но сега како да ми намалува млекото меки ми се градите па морам да и давам дохрана. Дали тоа значи нешто привремено или го снемува млекото?

19. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.611
    Нееее, меки гради значи дека се средува лактацијата... :) Не значи дека немаш млеко! Баш и треба да омекнат....!

Колку сте стари?

На Bozica1980, Espadrila, Sweetheart87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    32.493
    1,5 месец и си имав млеко си се доеме и стигнуваше. А сега гледам дека послабо има и не и стигнува. А цело време ми се меки веке 2 дена се смалија малку не само после доење