Дозволен е при доење. Да се обидеш да седнеш во удобна положба и бебето да го наместиш на перница подигнато да биде за да не се навалуваш? Јас многу проблеми со 'рбетот имав од лошо седење. Може и да се обидеш да правиш вежби за истегнување барем десетина минути. И масажа може ќе помогне.
Секако пробувам и седната и легната, со трудничката перница и уште една ми за нијанса подобро. Ама јас и големи гради имав сега уште толку тежат. Ке почнам и вежби да правам се надевам ке пушти малку зошто вака какп ке тераме, буквално имам една точка во грбот што ми гори
Здраво. Не дојам веќе скоро 3 месеци но понекогаш од едната града сеуште имам млеко. На пример кога ќе го кренам малиот од што ја претискам градата на мајцата имам мокро. Дали е тоа нормално
Пробај магнезиум со Б6. И ако можеш топло ти препорачувам на масажа, ама не обична релакс туку баш да ти ги пушти болните точки. Прашај дали можеш да користиш и од тие геловите за болки во мускули.
Mi treba iskustvo nekoja ako ima dodeka se konsultiram so ginekolog. Na gradite uste od ka pamtam za sebe kaj bradavicite na onoj del sto go vika aerola toj potemniot imam kako ispaknati mali kako mali brukicki po sliki sto gledav od predavanje bi doslo vo delot kade sto e mlekoto e sega dali nekoja znae dali toa bi bilo problwm za doenje i sali nekako bi mozelo da se sredi.
Мајки со респираторни алергии, пиете ли нешто дур доите и ако да што? Почнувам да не можам да се поднесам.
Мајки на голема мака сум. Ми снемува млеко, бебево шише не ми фаќа дефинитивно две недели се мачиме веќе, 2 и пол месеци има, не знам како д ј хранам.Сите шишиња што ми ги препорача сите ги купив, има ли некоја опција друга што можам да направам?
А по што заклучи дека снемуваш млеко? Инаку имаш систем за релактација и дохранување на haakaa кој изгледа како на сликава, само мк незнам дали има види на нивниот сајт.
Евентуално сет за хранење од медела. Така стимулираш и цицање истоврмено. Моето за жал не го прифати баш најдобро, пошто е со цревца и малку додека се навикнеш е терсене, треба да го залепиш цревцето на града и да го земе во уста. И истовремено пие млеко и формула, или можеш прво млеко па кога ќе те исцица формула да му пуштиш. https://www.medela.com/breastfeeding-professionals/products/feeding/supplemental-nursing-system Вака изгледа, јас ја купив намерно постарата верзија со две цревца, читав подобро било. @Ceneva во исто време
Сега се измолзив и стои во фрижидер. Ќе го извадам за саат време за да го земам по пат. Колку време може да стои додека да побара да го испие? Надвор е околу 23 степени
Јас давам така до 2 саати. Не знам можеби грешам. Ама нели штом на собна температура може до 3-4 саати да стои, не би требало да е проблем до 2 часа. До сега сум немала никаков проблем вака.
Мајки ме болат пупките. Бебка е скоро 14 месеци, два дена веќе дојам со болки. Болат кога влече. Изгледа со заби цица. Стрќа два пати и давам само оти не се трпе.
Зошто може 9 месечно бебе да одбива да цица пред спиење? Денес не е ни јаден нешто многу, на овошје е цел ден Заби, тргнување во градинка, да не се разболува? Се има кај некој случено да се одбие само толку рано?
Моево 2ипол месечно гризе,не пак твоето Не знам што му текна,овие два три дена стиска со вилици,буквално ко да каса Тешко мене кога ќе никне запче
Што може да користам како Риностоп, Тајлол Хот? Синуси ме болат, носот затнат и тече. Цело време кивам.