Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    И јас сакав ова да го пишам.Моето цица најмногу 5 мин и супер напредува.Баш поради тоа земав вага на Чико.Сум го мерала пред и после подој и за тоа кратко време он успевал да исцица и до 60-70мл, од друга страна има бебиња на кои им треба 20 мин за да исцицаат исто толку млеко.

На Bella_Stella, Freckles., 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  2. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Јас нагласив за поголемо бебе кога беше. Сакав да ја нагласам леснотијата на доењето која доаѓа понатаму.

3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И моето цица многу кратко. Се секирав да не не јаде доволно, но вагата си покажуваше. И јас сум дома со вагата, само мојата е од друг бренд.
    Еднаш неделно обавезно ја мерам, така сум раат дека сме океј со доењето.
    Нема време женскава моја за губење време да цица долго, маф прави од двете гради.

На Brpbrp, Маја Т, MartinaMM и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Двете ми беа на ексклузивно доење, двете никогаш не цицале по повеќе од 10минути.

На Маја Т, MartinaMM, Larea и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.980
    Допаѓања:
    8.456
    Па не се сложувам баш со ова. Синко мој од почеток цица и од двете на подој. Сега веќе цица мах 10 мин и екстра напредува. Ама секогаш кога почнувам со подој почнувам со таа града со која сум го завршила предходниот подој. Ова ми го потврди и консултант за доење, така се примало масното млеко ми го даде како образложение. Јас ако давав града на подој со другата града слободно можев да одам да убијам некого :rofl: дур не се воспостави лактацијата, стануваше како камен тешка :wasntme:

На Маја Т, MartinaMM, AlchinovaR1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. QueenQ

QueenQ Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2022
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    42
    Спазмекс смеам да пијам?

7. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.288
    Допаѓања:
    19.428

Да

8. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    141
    А да ве прашам нешто, секогаш столицата кај бебињата што се на доење треба да е златно жолта..? Моето бебе е на доење последниве неколку дена, претходно давав еднаш во демот навечер ад.. ама столицтаа е иста - темно жолта, со парченца, и некаква нијанса на темно зелено... Не можам да ја опишам, ама златно жолта не е дефинитивно..

9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.972
    Ништо страшно, може да е инцидентно и темно зелена

10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.676
    Допаѓања:
    21.341
    Патронажната нека си дои така. Како ќе држиш на сила 15-20 мин бебе што се најадува за 5 или 10? Не се фаќајте за секој збор така здраво за готово. Ок е на почеток кога уште не се свесни и најчесто успани од жолтица да се будат и да се форсираат да цицаат, плус и за да стимулираат лактација меѓу другото. Ама бебиња што веќе подолго цицаат не се ставаат на штоперица. Син ми цица брзо, за кратко кога ќе се засити почнува да се врти наоколу да разгледува, ќе цицне ќе се тргне, па пак така и јас нудам се дур целосно не изгуби интерес. Многу често знае да побара за брзо зошто не се дојадел и нормално давам пак. Ама знае и да се најаде за 10 мин и да го држи 2-3 часа. Како и зошто да го држам 15-20 мин по секоја цена зошто некоја патронажна рекла така. :^)

На Sofi.ja, Ceneva, Маја Т и 4 други им се допаѓа ова.
  11. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    98
    Дали сте ги користеле шишенцата за складирање на колострум на Haakaa и дали се практични? За овие шишенца прашувам
    Screenshot_20231018-100914_Chrome.jpg

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мислам дека истово се постигнува и со обичен шприц, овие не знам што се толку посебни што чинат толку.
    Баш ме интересира дали некоја има вакво и да каже.

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    И јас стварно не знам шо е со цените работата, јас искрено си порачав од Алиеспрес и хаакаа пумпа и бубамара колектори, и едните и другите беа по 3$ Хаката не ми е стигната, ама и мислам дека нема да ми користи, ама бубамара колекторите да знаев ке порачав 4 а не 2 оти ептен ми се најдоја.

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Се согласувам дека бубамарите би биле попрактични, пумпата според мене ич не е, освен да се претури во неа млеко и со капакот да се чува во фрижидер. Најзалудно фрлени пари ми се за пумпата, ниту еднаш не ја употребив, така ми стои.

На sandza, lady1987 и MartinaMM им се допаѓа ова.
  15. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    98
    И мене ме интересира дали се практични и дали некоја членка ги има користено.

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Исти ѓавол се искрено нема разлика никаква само пари да се фрлаат.

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    За малку ќе се залетав за ова, не дека не :D
    Ама си реков какво складирање, бебето ќе го ставам постојано на града во болница и ќе го исцица самото.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474
    Женски,ај да прашам дали некоја има искуство слично на моево. Прекинав да дојам не по моја желба,туку бебето не сакаше веќе,на 4 месеци негде од прилика. Млеко чат пат знаеше да ми протече ама ништо значајно,па после и тоа прекина скроз. Сега пред две недели почна да ме “штипат” градите како кога ми надоаѓаше млеко на почетокот. Ама ништо не течеше.
    Денес гледам на градата до брадавицата како блистер направен,со бел врв. Не ме боли ништо од тоа. Го тргнав белото после стиснав дали ке протече млеко почна пак да се полни кај блистерпт а од брадавицата како некои ситни парчиња ко желе проѕирни ми излегоа.
    Сега после пола саат градава почна топла да ми станува некако како нешто да се дешава внатре..
    Имала некоја вакво нешто или? Како се третира блистер?

19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    10.415
    Оди на др, може и ехо да ти напраат да видат што како. До тогаш листови зелка ставај, тоа ми помагало мене, ама сум немала ваков проблем ни со двете деца.
    Пиши и на инстаграм на @doenjesoljubov поточно Наташа, враќа на пораки штом види, ќе те посоветува, или на фб пиши и на Јасна.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  20. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474
    Фала ти многу ке се обратам на Наташа одма па после на доктор секако. :hug:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.