Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.676
    Допаѓања:
    21.341
    Пред породување не се пие, а после породување не значи дека ќе ти треба. Јас имав доволно млеко, почна да надоаѓа уште пред да се породам. Чај купив чисто онака, ама не го испив ни пола кутвче. Инаку успешно дојам 6+ месеци.

На Slonce91, AlchinovaR1979 и lady1987 им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.867
    Допаѓања:
    109.970
    Изгледа маститис фаќам... почна со ужасна главоболка, почна малку да ме тресе, се облеков, па цело тело да ме боли и на крај градата со грутки што ми е ми отече, почна да ме боли и се вжешти. Му дадов од неа да цица па сеа ќе видиме. Сега ќе ставам грашок ќеса, пошто млеко тече, нема запушено, само е болно. Ме боли се ко за грип некако....

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Мене само топли тетри ми помагаа за градите кога ми беа со грутки.

4. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    671
    Во болница после породување ако не ми надојде одма млеко туку на пример после ден-два, како се храни бебче во меѓувреме? Му даваат од болница АД?

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да, и ако те отпуштат и сеуште немаш ти даваат насока по колку мл да даваш и на колку време и какво млеко. Имаш и на нет од кога ќе се роди колку му е доволно на бебуш да пие млеко.

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.867
    Допаѓања:
    109.970
    Грутки имам скоро па од почеток, ама ова болката е на друг крај од грутките. Грутките се под града а болката и жештината е горе, под деколте. 10м ќе праи Бејби.
    Првиот ден не им даваат ништо, само декстроза мислам, од вториот ден по 10мл. Мене ми го имаа оставено да цица и ако врескаше многу, а врескаше, му даваа со шприц. Јас бев царски и дојде млеко дури на 3 ден, ама он тегнеше. Ставај бебе на града, ако се нацица нема да пие од дохраната.

7. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    98
    Кога првпат по породување ви го донесоа бебето за доење?

8. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    34.764
    Мамички, кај проверувавте што смее при доење?
    Се затнав денес со носот (прснав септаназал немав друго чаре за да почнам да дишам буквално)
    Изгледа синусиве ми проработеа и нормално за викенд мора нешто да е...па да знам што смеам до вторник?

9. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    https://e-lactancia.org/

10. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    50.861
    Да од болницата му даваат АД, во меѓувреме ќе го донасаат на града за да надојде млеко и да се научи да цица.

11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.688
    Допаѓања:
    10.399
    После 2 часа, додека го средат, избањаат, и сл. После скоро цел ден беа со мене и за 2 пораѓаи зборувам. Се додека беа со мене на града ми беа, така имавме успешна доенечка приказна до 13м со 2. А на ексклузивно доење до 5 м беа.

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    141
    феминки, како беше она ефективното молзење... на 5-10 минути некако? не можам да го најдам низ претходните постови.. и дали може во исто шише да се молзам преку цел ден, за вечерта да го дадам на бебе или да замрзнам?

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.867
    Допаѓања:
    109.970
    Power pump молзиш 20мин, 10мин пауза, 10мин молзиш, 10мин пауза и на крај 10мин молзиш. Но не во исто шише, млеко на различна тт не се меша. Молзи во чашки, теглички, шишиња и во фрижидер, на крај ќе дадеш заедно цело оладено, или ќе го смрзнеш.

На simpleewa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    141
    Мхм, фала ти многу :)

15. Mamvita

Mamvita Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Majka jas sum sega taka znaci 24 h da ja ostam ke e na grada, a napolnivme 2 meseca. Poslednata nedela dve cica dremnuva 15 min i pak place za grada, a povraka obilno, polni peleni i napreduva odlicno. Doktorkata vika precicana e,a taa samo na grada se smiruva. Do koga vaka sakaat postojano na grada.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.867
    Допаѓања:
    109.970
    Ставив на болната града шише со пожешка вода, пошто направи и оток во меѓувреме, после молзнав малку и бебе ме виде и се закачи да цица. Цицаше убаво и едно време се тргна, на устата кај него и на градата едно ко мрсно конче, ко згрутчено млеко. Го вратив на града и после некое време ми олесна прилично. Можно е да го одзатнало каналчето? Сега ќе молзам уште, заспа, и ќе ставам мраз. Ми рекоа антибиотик ќе мора, серапаптазе и лецитин.

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Мислам дека имам запушен канал. Имам болка само во една линија од самиот почеток на градата па се до ареолата. Кога ќе притиснам страшно боли, а нема ништо тврдо. Поминувам со топол туш и правам масажи, ставам топли облоги,бебе редовно цица, ама еве втор ден боли. Што друго би можела да пробам? Плус сум малаксана, температура немам.

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.867
    Допаѓања:
    109.970
    Исто мајче, исто ме снајде. Со тоа што јас имам многу тт. Изгорев до 40ка иде. Денес се стврдне. Масирај со топло шише, дои па стави ќеса смрзнат грашок/пченка. Мене синко ми извади едно мрсно парче, пишав погоре и ко да ми олесни.

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Најверојатно го има одзатнато.
    Имаш печат црвен на градата? Сеуште си со тт? Лецитин мислам прво два пати по 2 се пиеја, па 2 пати по едно, па еднаш дневно.

20. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Оххх мене ми е мека градата, му давав исцица убаво и топли шише држам еве пробав да измолзам ништо 3 капки само :( во 1 пиев парацетамол еве сега пак сум малаксана немам ни рака ни нога. Кога смејам пак да пијам? После подој ладно ли да ставам? Инсче и на АД е дека немам доволно, исто и со првото бев така исцица убаво па после АД. Кај не снајде ова сега не знам кско да си помогнам