Linex ,pro lajf gi davaat i vo bremenost kako probiotik dokolku treba. Svarete oriz so poveke voda ,sega ima kalinki mozete i caj od kora od kalinka isto go falat za dobar protiv dijarea.I obabezno elektroliti zemete si za da se rehidrirate.
Да, кога не ја фати убаво брадавката и уствари фатил погоре од неа и влечел. Одма осетив но дур го тргнав веќе имаше модро.
Здраво мајки,бебе е месец ипол добро напредува со килажата ,но јас сум загрижена од пред два дена градите ми се меки и со помалку млеко а се исто правам како и претходно пијам чај лактамикс,и капсулите лактил,бистар сок од јаболко 1.5 - 2л пиам .Загрижена сум да не ми сопре млекото,и дадив АД навечер бидејќи немав доволно млеко едвај со мака не сакаше шише бараше да цица.Дајте совет како да се врати млекото и поголема лактација ,да напоменам на 2-3 ч ја ставам на града да цица.
Плаче ли бебе оти е гладно? Земи измолзувај после доење за да стимулираш повеќе. Мене тоа време ми се воспостави лактација, градите не беа камен веќе, а имав млеко.
Мајка меки гради не значи дека нема доволно млеко . Еве јас дојам скоро 3 месеци,гради меки ,а доколку бебе преспие подолго време јас се будам мокра. Kога ми се полни градите никогаш не ми се тврди онака како што ми беа на почетокот. И најважно бебе си напредува. Измолзувај се после подој за да стимулираш повеќе млеко и доколку бебуш си напредува со килажа како што треба и не плаче, верувај дека имаш доволно млекце и не ти треба АД. На почетокот бебушите бараат почесто да се на цице , таму си наоѓаат утеха. Не гледај на часовникот кога да и дадеш да цица , давај и на барање.
Денски мие мирна најадена имам млеко,а за навечер немам сака да цица ја ставам на града и нема и тогаш е нервозна плаче.
Не воопшто не гледам нс колку време јадела кога ќе побара и давам ,ќе пробам со одмолзување од таа града што цицала дали се надојде
Мајки знам дека не е соодветна тема, ама овде сме побројни и е поголема можноста и од мајките на поголеми дечиња од порано некој да имал вакво искуство. Дали некој имал прекин во доење од 3 или 4 дена па пак да се продолжи со доење? Дали е безбедно? Дали е изводливо? Измолзување мислам не е опција зошто кога се измолзувам мн малку млеко имам. И како децата го прифатиле ова? 20 месеци е малата
Малото кога имаше 5 месеци имав операција и бев 3 дена во болница ама секако се измолзував и врлав млеко затоа што беше со анестетик и лекови, измолзував за да одржам лактација. Малото дима беше на формула. Тешко ја прифати, едвај, па кога се вратив дома одма продолжи да цица
Безбедно е целосно. Можеш да молзеш, колку има толку, за лактација. Иако не би требало за толку краток период да секне млекото. Малата можеби и најверојатно ке се буни, големка е и разбира. Со лесно.
@SenzeRR се надевам дека ќе имам млеко. Мене ми е страв дали е безбедно за нејзе да продолжам до доење после пауза и многу ми е страв да не се одбие, сакам уште да ја дојам. Не е поради оперативен зафат. Треба да одам на службен пат следен месец, можам да одбијам ама многу ќе изгубам. Не сум паметна што да правам. До петок треба да кажам на работа.
Со првото немав мака при никнење заби и гризење на брадавиците.лелле сега со силиконскаа го дојам плус има две запчињаа стиска не пустаа мене ми се плаче ни донесе дадата вирус од градинка еве го по цел ден цела нок е на гради и нас не чека операција на поголемата самоо ги замолив да ми го носат за доење тој неможе без мене ни една минута незнам како ќе се разделиме три дена
Za cia seme imam slusnato deka go namaluva mlekoto ako sum greska Neka me poprave nekoja i ne go zimaj vo predvit kazanoto.
Оди. Тешко ке и е на малата ама треба са мислиш на сите аспекти. Безбедно е од поглед на квалитет на млеко. Оди на профилот доење со љубов и побарај ке најдеш инфо.
Мајки бебушот е 1 недела, се помачивме со пумпа првите денови додека надојде млекото плус хипп го дохранував, имам скоро рамни брадавици и тоа проблем, а и бебчето беше успано. Сега млекото дојде, се навикнавме со силиконски плус знае да фати и на града некогаш бидејќи ми се направија со пумпата, но се уште се нервира. Прашањето ми е дали е можно да е гладен, бидејќи немам контрола колку испил од града. Млеко имам и го слушам кога голта, но ќе го оставам и веднаш се жали, плаче. Мислев грчеви да не се, но одма се смирува на града.
Сосема природна реакција. Кај тебе на града му е убаво, топло, и меко. Го слуша твоето срце и се чувствува сигурен. Некои бебиња сакаат таква близина првите недели и е нешто што треба да му пружиш. Ако има мокри пелени доволно немаш причина да се сомневаш дека е гладно. Ако се сомневаш, тогаш само со мерење. Син ми многу бараше да цица првите месеци а потоа завршуваше за 5 мин со цицање.