Јас мила дојам од двете гради. Некој града на подој. Јас за мене ќе кажам. Давам десна па лева пример. И после нареден подој давам лева па десна града. Тоа ми е од лактациски консултант совет. На таа града со која си завршила со таа да почнеш за да го прима масното млеко. Тоа и беше образложението. Синко супер напредува. Јас така дојам зошто имам многу млеко, а пробав града на подој, ама до нареден подој на таа што нема цицано ми стануваше претешка и преболна и за мене тој начин не функционираше. Пробај да пиеш чај за доили, сок од јаболка, боза, да јадеш овес. Сето тоа го збогатува млекото.
Треба протеинска исхрана да јадеш, млечни работи јогур,млеко,сирење,јаткасти плодови,месо, овес за да биде по масно млекото. И мене ми беше како вода али со ваква исхрана се среди сега 40гр на ден качува.
Може да се конзумираат. Освен ако нема некој проблем кај бебето. Кај мене бебе повраќа ако јадам млечни производи, во тој случај не се конзумираат.
Баш напротив се препорачува да се јадат млечни производи зошто мајката губи многу калциум и мора да го надоместува. Освен ако бебето има проблем, тогаш нормално дека не треба да се јадат.
Bash koga pijam nes kafe osekjam gradive me bockaat. Edna nenormalna ( izvinete ne izraz) mi vika: Aaa ne smeesh da jadesh mlecni proizvodi bebeto ke bide alergicno na laktoza.. I samo po malko jadam kashkaval drugo ne ama ete posle nekolku mesec kje pocnam
Vo 4ti skok sme .Ne bukvalno na sekoj saat ama saat ipol dva e na grada.Eve minatite dve veceri teshko se budi i stanuva vo 4 i 6 da cica
Пред една недела сум породена царски и уште во болница пред да ми дојде млеко со го ставав бебето на града да влече и баш фаќаше убаво и сакаше да цица. Работата е што брадавиците во бременост ми ги снема и уште никако да ги извлече. Ја дојам со силиконска и и влага така доста воздух па после ика. Пробав 2 -3 пати да се измолзам ама пак си се вовлекуваат после. Што друго да направам?
И јас сум со исти проблем нема решение. Јас со првото ни со силиконска ни со пумпа не ги извлеков еве и сега малава убав фат има ама џабе без силиконска неможе. Да напоменам дека пред бременост толку се надразнуваа и познаваа да му бодат на човек во очи, а кога се породив се собраа.
Ме утеши... Немаше проблем со доењето и гасови, икање и сл во прва бременост? Немам осет колку млеко изцицала
Одмолзувај се малку пред подој со пумпа за да ги подизвлечеш и бебе полесно да фати. Не ика од воздухот од силиконските,туку може грчеви да има.
Ика ако не ждригне и ако ја легнам и да и се врати млеко. Ставај бебе на повисоко сигурно млеко и се враќа па тогаш подголтнува воздух и почнува да ика решение е да пробаш пак да му дадеш на бебе да цица па ќе престане.
Икаат сите бебиња. Јас исто имав вовлечени и првите две недели доев со силиконски, ама после кога деизвлекоа малку од малку решив да ги тргнам. Осум месеци како дојам, левата е убаво извлечена, а десната не скроз, ама дојам успешно и од неа. Има надеж, би требало да ти се извлечат.
Девојки може мала помош мислам овде е најсоодветно. Другарка го дои детенцето сеуште а е бремена 4ти месец. И препишале Макмирор вагиналети за исцедок ама не и кажале дали смее да ги става додека дои? Дали некоја знае можеби?
Денес бевме на втора контрола на педијатар , првата недела беше на мајчино млеко и по потреба на Ад и немаше ни грам напреднато . Вклучив почесто Ад ( по 60 мл , 70 мл некогаш и 90 ги пиеше ) а мајчино измолзено давав 2-3 пати по 40 мл толку имав. Денес на контрола после 10 дена инаше качено плус скоро 450 грама , ни кажа да намалиме Ад , да давам после секој подој по 30 . Почнав денес така дете плаче за јадење ни спие ни ништо , некој совет ? Нормално му додадпв уште 30 си се смири си заспа Све мислам од мајчиното не се најадува зошто после секое цицање е вознемирен ..