Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.677
    Допаѓања:
    21.341
    Кај мене не е од секогаш вака, во последно време е поизразено. Правам компресии ама нема многу фајде.

2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.401
    Допаѓања:
    18.644
    Млекото што го купив е Новалак 2.
    Гладно е,како нема да биде гладно,до вчера пробуваше овошје и зеленчук од денес прв пат и житарка со овошје.
    Сепак 90% исхраната е млеко.
    Дали лактил сега би помогнале,како изминува денов ми иде да си фатам патот за бардовци
    Ја измолзувам сега левата едвај 20мл излезе

3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.288
    Допаѓања:
    19.430

Пробај со лактил, јас кога ми се воспоставо лактација испаничив дека немам млеко и по 2 чаши лактамикс, и лактил насабајле и навечер, си направив беља, грутка ми се направи на едната града, среќа па под туш со масажи и бебе на таа града па за 12 часа ми пушти. - земете го како лош пример од не знаење, ама нели мора да се греши за да се научи.

И можеш да го пробаш од хип чајот за доилки, викаат поефикасен бил.

На Sofi.ja и DaisyDream им се допаѓа ова.
  4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Јас не знам што баксуз сум ,ама изгледа добив. Точно на месец дена...

И гледам млеко нема,бебе се трга плаче , како да се гади кога ќе ја ставам на града...
    Влече со плачење неколку пати и одма се трга...
    Кажете чаре???
    Што да правам? Има ли поврзаност?

Со пумпа вадев и до 100мл,сега едвај 50,60мл...

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.401
    Допаѓања:
    18.644
    Ги пиев јас за почеток на лактација кога се породив и ми помогнаа,но не знам сега после 6м дали ќе имаат удел во доењето.
    За среќа испи околу 100мл ад и заспа,барем го прифати:sweat:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.032
    Има поврзаност како не, се менува вкусот на млекото од хормоните, многу бебиња осеќаат.

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    13.333
    Дали може да се пие чај за доилки во тек на бременост (средина на 7ми сум) или здравје да се породам па да почнам со чаеви? Планирам да дојам па да се спремам со време. ☺️

8. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Ја врти главата и прави фаца како да се гади, само што ќе и доближам града .. ужас.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.032
    Не, некои билки предизвикуваат контракции. Можеш да доиш и без чаеви, односно ако ги пиеш кога треба.

На Baby-bubu му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.032
    Тоа е тоа, издржи, не трае долго.

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Истото и кај мене се случи. Ама бебе имаше одбивност една недела пред да добијам. И ми кажаа да цица во темна просторија и полупоспана но тоа немаше ефектт кај нас. Цицаше само навелер додека преку ден беше на АД. Млекото исто така ми се намали и тоа многу, но јас пиев боза и чај за лактација заши ми беше страв да не ми секне млекото скроз

12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.677
    Допаѓања:
    21.341
    Не ќе да е рефлексот тоа што го нервира. Нешто друго се случува и не ми е јасно што е. Ќе почне да цица, мирен е минута две и ќе почне да се тегне, ќе повлече два пати, се трга со плачење, сам ќе се смири пак ќе дојде пак ќе повлече па ќе заплаче и сѐ така во круг. Млеко слушам дека тече, значи не е дека го нема. Ме стиска за брадавицата, си игра и си тече. Денес влезе во 7ми скок, а и забите го мачат. Можно ли е да се одбива вака? ;(

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.981
    Допаѓања:
    8.456
    Мислам дека не е до одбивање. Мене така ми правеше во трет скок. Јас трет скок го памтам како најлош до сега, тогаш готова бев да се откажам од доење. А сега кога ќе размислам така прави и неколку дена пред да добијам. Ти дојде тебе?

На klinkata му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.677
    Допаѓања:
    21.341
    И мене ми правеше негде околу 3-4 месеци, не знам тогаш ли беше 4ти скок. Иначе не, немам добиено уште. :^)

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.032
    Не се одбива не се сеќирај, моето се вака цица од тој фамозен 4 скок, не цица другачие. Почнува 20сек енергично и почнува да се тегне, да се влече, да се врти па да цицне пак, да дига газ у вис, да оди со газот наназад или нагоре...

16. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Денес треба да идам на доктор, ќе се чуваат со тато. Сакам да се измолзам и да му пставам млеко случајно ако се разбуди да има што да му даде за да го смири. Две недели ми е старо бебето, колку млеко да му оставам? и на пример да се измолазам сега, да го ставам во фриз и после треба да го стоплам. Како да го стоплам? И за замрзнативе крсички ме интересира како ги одмрзнувате?

17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.677
    Допаѓања:
    21.341
    Акробации прави и моето, на колена, на меше, уште како ли не се врти. Ама не плачеше, сега ќе цицне, ќе се трге и плаче, па пак се враќа и пак истото. Како нешто да му пречи.

18. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    4.961
    60-90 ml. Mislam ako mozes 90ml izmolzi neka ima, kolku e gladno ke si ispie. Moevo na edna nedela znaese i 100ml da zavlece.
    Ke go stavis šišeto so ladno mleko, vo sad topla voda i ke probuvas povremeno, na raka ke kapnes da vidis dali e mlako.
    Za zamrznato, najubavo vo obicen frizider da go stavis, za 12h odprilika se odmrznuva. I posle vo topla voda vo sisence, ke go stoplis za pienje. Ako treba pobrzo da go odmrznes, pod cesma topla voda drzi go. Samo nikako da go ostavas da odmrzne na sobna temperatura. Barem ova citav sè pred da se porodam. Vo praksa kako pravat neka pise nekoj sto ima iskustvo :)

Прикачени фајлови:

На Hopeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Тоа е заради скокот или заради менструацијата. Така барем ми беше кажано мене. Пробај во затемнета просторија или пред да се разбуди.Ако можеш и молзи се. Не се откажувај иако е тешко знам, јас живци искинав

На DaisyDream и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.677
    Допаѓања:
    21.341
    Ноќните подои се поедноставни, преку ден е маката. Го носам во спална да цица кај што нема никакви дистракции, ама пак се тегне. Не планирам да се откажам иако ич не ми е погоден периодот за вакви екскурзии. Од Вторник почнувам со работа, ама ќе се снаоѓам тоа е.