Stavi list od zelka od frizider da bide laden i tusiranje so zeska voda. Mene taka mi bese i plus kaciv temperatura samo toa mi pomogna.
Nemam temperatura,grutkata mi pomina sega imam crvenilo okolu areolata. Bebe cica cesto,ne se prenesuva nishto taka? Stavam listovi od zelka @LadyInPainting
Не знам за црвенило околу ареолата до сега не сум имала, некоја друга членка ако имала искуство да сподели. Чим ја снемало грутката и нема темп супер, значи се разбила и бебе ја исцицало.
Пиел ли некој лоратадин за време на додавање? Се доиме само навечер два три пати. Ми се појави некое црвенило по цели нозе и ме чеша, па сакам да се напијам лоратадин, дури да отидам на лекар утре. На упатството пишува дека не се пие за време на доење, а на е лактација пишува дека е безбеден и сега не знам што да правам
Mojata doktorka mi kaza deka nisto ne se prenesuva. Cim snemalo grutka i nema bolka super e. Kaj mene 24h traese
Teraj. Jas Zyrtec pijam. Maticnata mi odobri, prasaj ja sepak utre ete ponedelnik, ama koga ima sostojba kade i treba pomos na majkata, nema da se umira. Treba da sme zdravi i nie
Сега ќе си цица нормално. Тоа ќе се дешава два три дена пред да добиеш и толку. Бар кај мене така се погоди. Сепак испадна тоа што помислив.
Да да, се стабилизира. Денес трет ден добиено и веќе си цица убаво. Кај мене ден два пред да добијам и ден два откако добив траеше.
Дали е океј што не ми ждригнува бебуш? На доење сме си јаде се и кога го чекаме за да ждригне нејќе а пример ќе си ика се најнормално не плаче. Свекрва ми малку паничи пошто бљуцна малку и као како бљуцнал а не ждригнал ми ствара стрес . А дете пола саат држи го он попрво ќе заспе место да ждригне. Си полни редовно пелени. 1недела сме +сме пробале повеќе начини ама пак не иде
Е добро де. Може не се наголтува воздух па затоа не ждригнува. Прашај ја нејзе дали ждригнува од кога ќе се напие вода.
Десната града беше фаворит на синко,сега левата е на ќере Дали е нормално кога ќе ја ставам на десна да вришти и нејќе никако да ја фати,буквално се корне од плачење. Левата си ја цица најнормално... И на крај ја молзам другата.
Здраво мајки, на палецот од ногата ноктот ми е зараснат во месото и се воспали прстот и ме боли многу. Си реков да се намачкам со јод маст, ама ми е страв дека го дојам бебчо. Има некој искуство? Фалаааа
Јас пак. Дајте ми некоја надеж дека можам да продолжам со доењето. Ми препишаа терапија 3 инекции урбазон, 10 дена декортин и 10 дена лоратадин. И матичната и докторката на кожно ме викаат дека несмеам да дојам за време на оваа терапија. А на е лактација пишува дека сите со минимален ризик. Терапијата морам да ја пијам, тешка алергиска реакција имам од нешто. Дете е 18 месеци и цица само навечер, ама не ми се одбива ич, некако не сум психички спремна, мислев дека барем до 2г ќе си цица. Ме фатија неспремна и сега си седам и си плачам
Намачкај се слободно. Јас ради лошо зарасната епизотомија, јод ставав наутро и навечер, а доев. Ми дозволи гиниколог
Јас таква мака видов, кај мене левата не ја сака, исто плачеше, пиштеше, се тргаше. Со тек на време со фудбал позата успеавме некако, ама сепак десната и е омилена. Со првото не увидов да има омилена страна, а и општо питомо цицаше, ова подиво е.
Стави,а можеш и хидроген 3% Да се одмолзуваш и да го фрлаш ,па после терапијата да продолжиш да доиш?
Многу тешко ми оди одмолзувањето, и на почетокот кога имав многу млеко не успевав да измолзам, едвај 10-20мл. Ама ќе пробам секако. Еве го сега заспа со шише адаптирано, па ќе видиме ноќеска како ќе биде.
Ако ти прифати ад немаш гајле. Искористи го моментот Тежок процес е одбивањето за мајката ,без оглед дали бебето има 8 или 18 месеци, ќе ја имаш грутката во грло и тежината во градите. Поминав еднаш низ тоа. Но размисли уште еднаш,можеби ти одговара моментот полесно ќе се одбие,ќе му објасниш дека мама е болна. Он ти побара да цица? Многу полесно од нас се одвикнуваат бебињата.
Знам дека јас пострашноќе го прифаќам ова од него. Пие ад преку ден едно шише дур сум на работа, затоа без проблем го прифаќа. Он реално не ни бара сам да цица, јас му нудам пред спиење зошто така се успива брзо и кога ќе се подразбуди навечер така го презаспивам.
Isto i moevo, retko mnogu retko zdriga. Pedijatarot mi kaza posto e na majcino mleko, poretko zdrigale tie deca demek. Kako i da e isto, badijala go drzam pola saat, go tapkam po grbce, na sekakva pozicija probam da go zdrignam, dzabe. Nekad po eden saat, saat i pol zdriga, lezel vo krevetce na primer, pa go krevam i op togas zdriga I sega samo go drzam 15tina minuti ispraven, poso isto dosta mi bljucka. Sum go drzela i po pola cas i pak blucka nekad. A vo posledno vreme izgleda i se prejaduva, pa i niz nos i niz usta povrakja Mislam niso strasno neka ne te panici, so sila kaj moze bilo koj da zdrigne. Ili ti ide ili ne. I moevo leva od prv den ja obozava, desnava duri ja stiskase ja gnjavese, partal me pravese od so ja mrazi I isto placese nervozno , ne ja fakja a pred nego e. Ili lapa grada i pusta, kako da ne pravese vakum, i taka 20 pati po red i od nervoza ke rika na kraj. Eve sega ja navikna, mu ja drzam glavata so dlanka nekako da go namestam i cica. Da ne se molzes da se gnjavis, probaj taka so dlanka glavceto drzi i go za ubavo da se namesti. Malce ke ti se ukoci rakata ama dodeka ja zasaka samo Kaj mene razlicni se dveve gradi, a pred ova isto si bea. Moze zatoa ja preferira ednata.