Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.193
    Допаѓања:
    24.602
    На почеток одма сакаше, сега 1 недела не бара, па знае да заспие па да цица ко ќе стани, спиењето е различно еднаш 30 мин, еднаш 1 саат зависи.

2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.406
    Допаѓања:
    18.646
    Јас давам појадок во 9,потоа цица во 12. Од прилика на 3 часа размак ми се оброците и цицањето. Се прашував да не треба на пократок период да цица, но гледам и дека не бара.
    Можеби кога ќе воведам и вечера, за да имам добар распоред би дала после 2 часа од оброк да цица

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Zdravo majki. Nova sum vo grupava i mi treba pomos.
    Prvo dete mi e i nemam iskustvo.
    Bebe staro 10 dena, vo bolnica bese na ad pokasno mi dojde mleko. Doma odma ne fati i bese na izmolzeno majcino i aptamil.
    Od vcera cica. No na 1,5 saat ili 2 nesaka. Se budi na 3 h Kenka i togas cica. Okolu pola saat no ne vlece konstantno, moram da go budam. Pospano e celo vreme. Od bolnica izlegovme so edna kg, a naredniot den go merevme kaj privaten dr pokaza pomalku 200 gr. Iako si jadese prviot den tocni i normalni obroci.
    Normalno li e na 3 h da cica ili... I kakoda znam deka cica dovolno. Vaka mirno bebe spie celo vreme

4. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    E toa prasav sega. Dali e vo red na 2 ipol 3 casa da cica bebe od 10 dena. Pred cicanje go presoblecam kakano i mocksno. Coca okolu pola saat ama so potsetuvamje mrzelivo e pospano nz. I nz dali cica dovolno, da ne mi padne na kg

5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.702
    Допаѓања:
    10.435
    Да не има жолтица? Дека спие многу.
    Ќе гледаш дали голта, кај вратот ќе се познава ако голта, на почеток намалуваат килажа, посебно после излегување од болница, ама на следна контрла ќе се види дали добро напредува. Ако му дадеш пред 3 часа не сака да фати?

6. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Porano pred 3 h nesaka. Vo bolnica dodeka bevme go suncaa od zoltica. ko cica osekam na gradite struenje teglenje ko minimalna bolka deka vlece. Pelena ko smenam kakano i mocksno e. Sabajle bese kakan i mockan i sega pak. Pelena menuvame pred cicanje.

7. SaNjANN

SaNjANN Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    138
    Bebceto e malo majka. Normalno e da cica i na tolkav period. Mene pedijatarkata koga bebo imase dve nedeli mi kaza na 3 casa da cica e normalno. Ja budev nekogas, a nekogas isto kenkase se budese pa kenja nadoev. Za toa sto spie i ne cica konstantno znaci deka se umoruva i moeto pravese taka. Znaev da ja pomiluvam po obrasce, da ja podrazbudam za da prodolzi. Si cicaat kolku sto im treba, a im treba malku bidejki se malecki. Ne se sekiraj cim mocka i kaka se e vo red.

На Missmaza му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Ne kaka nesto mn obilno, ponekogas. Ponekogas kolku da belezi pelena. Prvo bebe i vo panika . Mocanjeto vaka ko go fatam pampersot mi deluva poln, no nekogas i ko go soblecam bebus se pomoca. Nekogas cica 15 min ponekogas pola saat. Otprilika po kolku vreme treba da cicaat da ne go forsiram mnogu. Inaku navecer da se budi samo pocnuva da kenka. Strav mi e da ne mi namali na kg, ili da ne mu e nesto deka do tolku e pospano so ni ko skubnam ne se budi. Koma

9. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    4.962
    Ne se grizi, ke vidis na kontrola i ke znaes do kaj si. I da padne malce kilaza ne e kraj na svet.
    I mene mi vikaa budi go na 2h. Ovoj koma na 3-4h cicase. I jas strepev da ne oslabne, ama bese bucko na kontrola. Brz cicac e, i nikogas ne cical po 15mins od grada, tuku 5-6min max 10 minuti, i nekogas samo na ednata, drugata ne ja pipase, duri se molzev od so bese polna. Inace zoltica imase. Na ispis od bolnica ne, ama doma mi pozolte, podocna fati i zatoa izgleda tolku spiese.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SaNjANN

SaNjANN Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    138
    Navistina ne se grizi. Ima podeleni mislenja za toa dali da se budat ili ne bebinjata za doenje. Iskreno jas ne sum da se budat, mislam deka posle toa se kako povoznemireni. Jas i taka i taka pravev. Nekogas ja budev bidejki gradite mi bea prepolni. Se sto si napisala mi se slucuvase. Cesto sama ja isfrlase bradavicata od usta za neceli 10 min i ne ja forsirav povtorno. Nekoas ke ja vsmukase i nemozev da ja izvadam a spiese na grada podolgo i ne cicase. Sledi go bebeto i negovite potrebi, nisto nemozes da zgresis, ke menuva od nedela na nedela.

11. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    I otprilika na kolku vreme vi cicase. Jas probav na 2 saati nesaka. A vo period od 2 ipol do 3 saati preku den si cica. Sea kolku nz, oti i poddremnuva malku no go mrdnam si vleci posle. Nz, ke se stavime vo red. No da ne e mnogu 3 saata bez cicanje, ama vaka e mirno. Se vodam po logika ako e gladno ke kenka ke place ke bide voznemireno, vaka mirno vebe spue samo. Navece6kon 2,3 h si kenka za jadenje.

12. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.767
    Допаѓања:
    9.544
    Мила моето ноќе од кога сме вратени дома цицаше на 4 5ч пред 1 недела спиеше 7ч а има 1 месец :D
    Се додека полни пелени, напредува убаво нема потреба да го будиш. Тоа е за бебчиња што не накачуваат килажа, мада јас моево кога пробав така да го разбудам за цицање немаше ефект си спие на града па педијатарот кажа кога ќе сака ќе си покаже самото

На Missmaza му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SaNjANN

SaNjANN Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    138
    Ne se sekiraj, i moeto taka si cicase isto kako tebe i jas vaka prvo bebce na pocetok ja budev ama nemase efekt si spiese bebo na grada. Posle si cekav da se raskenka i togas i davav. Posle prviot mesec pocna da cica i na 2 ili 2 ipol casa. Se slucuvase i da ne se nacica ubavo pa da si pobara pak dopolna posle 1 ipol cas. Isto taka posle prviot mesec i navecer svrzuvase po 5 i povekje casa spienje so tri podoi. Sega vekje sme 2 ipol meseci sama si isfrli eden podoj navecer. Ke si menuva majka. Site se napocetok uspani i mirni.

На DaisyDream и Missmaza им се допаѓа ова.
  14. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Navecer mi se budi sinoka izgleda ne bese nacican ubavo stanuvase na 1 saat. I na kraj vo 5 ipol se nacica i zaspa. A preku den na 2 ipol 3 h mu davam. Sea cicase od 7 ipol do 8 h. So pauzi ,i spie. Se mislam nakaj 23h da go budam da go stavam na grada

15. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    166
    Дали смеам прокулин капки за очи да ставам? Страшно многу ме чешаат и печат очите.

16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.682
    Допаѓања:
    21.350
    Кога ќе побара. Ако не бара обично нудам после три часа. После вечерата цица и порано од 3 часа. Вечера накај 7 ипол, цица околу 9-9 ипол пред спиење.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Thor

Thor Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    812
    Луѓе бебе е 7 недели и некако многу малку ми цица односно многу кратко време. Подојот трае 5-10 минути максимум. Некогаш 15 доколку поминале 3+ часа. На 2 часа јаде но повраќа потоа многу па сега на 3 часа и давам. Да не ми намали на тежина со толку малку цицање?

18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.295
    Допаѓања:
    19.454

Ако бебе полни пелени редовно, 6-8 пелени какани мочани на ден ич не се замарај. Давај на 3часа штом на 2 повраќа, значи најадено е. Бебе што е гладно плаче, не спие. Ке познаеш верувај.

На Thor му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.688
    Види кај Наташа, на инстаграм е доење со љубов https://www.instagram.com/doenje_so_ljubov/, а има и веб страна https://doenjesoljubov.com/

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Istitite raboti me mecat i mene. Moeto e 2 nedeli i uste nz dali cica ko so treba ili ne.spie po cel den, utesno mi so navecer pocnuva da kenka i place i mu davam da cica. I po toa se orientiram deka si prima mlekce , i preku den ne e gladno nz.