Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    8.460
    Знаат во скок, помалку или повеќе да цицат. Се зависи до детето и како го доживува и му се одразува. Ќе помине. Мачкај ги брадавиците и луфтирај, искрено друг совет немам.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.686
    Допаѓања:
    21.356
    Скоро сите сме поминале такви фази. Ми идеше глава од ѕид да си треснам од болка и колку ме гризеше и мастити и сѐ. Ама издржав и сега за сега е помирно. Моментално цица како да е во кафана, мези човекот. 3-4 мин е активно мирно цицање во лежечка позиција, а после е тешки акробации. Стани, седни, се тркала по спална, па ќе дојде ќе цицне, па пак ќе стане ќе беснее, ќе се врати и се така во круг. :D Се навикнав веќе и тераме. Ќе ви помине и на вас таа фаза, па ќе дојде некоја нова. Така е со доењето, баш динамично. Барем кај мене.

На Fenix05 и Carolin. им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Да те утешам дека ќе помине некаде после роденденот, ќе цица за љубов после. Сега цица ко новороденче, мирно и со таква љубов ме гледа во очи, абе мислиш не видел јадење цел ден.

На kozuf, LadyInPainting, Carolin. и 2 други им се допаѓа ова.
  4. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Никако не пиеше од шише , ни мајчино , ни адаптирано. Скоро почна да пие. Се консултирав со матичен педијатар,тој вели штом напредува и веќе започнавме со вкусови нема потреба од АД.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    675
    Добро мајки, само моево не плаче за јадењето ноќеска, само си го цица прстот тоа значи е гладна ама чекам да заплаче за да и давам да јаде маа јок тоа више 3 недели. За преку ден не е проблем ама за ноќеска?
    Еве вчера завчера па и позавчера бев во кома од што бев заморна, знам да се будам по 5 6 саати одма ја дојам истовременпо спие а претходно по 3 4 па и ретко 5 саати. И имам ставено аларм, ама не слушнав.. :worried::worried:
    Има 4 месеци.

6. Ouravanture

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    675
    Со палецот де ***

7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Ако не се буди значи не е гладна. Радувај се ноќе да спие.
    Цицање палче и рака не е знак за глад. Нормална фаза е тој период.

8. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.027
    Ај едно смешно прашање ама сум стрвна за чипс а дојам дали ќе му смета некако? 3недели е. Чипс со кечап не љут

9. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    884
    Не го мисли ако напредува и полни пелени супер е :inlove:

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    884
    Се буди и седи така со прстето будна и ќути, или ич не се буди си спие?

11. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Znam deka e taka ama deka prvo. Vcera ko pocna vo 7 pa vo 21 pa vo 23 pa vo 1 po polnok da si cica ubavo. Posle od 3 do 5 ipol pak si barase dodusa poveke za igracka i na kraj vo 6 mu dadov ad i zaspa. Eve go sega0 koma.sabajle edvaj cicase, se molevme nisto. Potoa se izmolziv kon 12 ispi 50 ml majcino i za pola saat mi povrati 2 pati. Sea spie go budam nejke.

12. Ouravanture

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    675
    Уште од почетокот спие цела ноќ најмногу по 12 13 саати.
    Не дека е знак ако долго време нема јадено си го цица палецот значи е гладна.
    После јадење само онака си го цица знажм за ова е нормално.
    Ама ме плаши за ноќеска посебно кога се буди, си го цица палецот и гледа нешто и заспа. Но имаше моменти кога спие и го цица палецот.
    Више сум во заблуда.

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.406
    Допаѓања:
    18.646
    Касни си мајка

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.768
    Допаѓања:
    9.546
    Дали го креваш да ждригне и малце да постои исправено да не го легнуваш одма? Обично вишокот го повраќаат уште се мали и ако лапа воздух тешко му е мора да го креваш нека ждригне 2 3 пати се случува моево од едно доење 10мин да ждригне 5пати :Dсега веќе 40денови почна да си ждригнува така лежејќи додека го кренам си се олеснил :D

15. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Da da obavezno, ispraveno i go drzam. Zdrigne ko staro covece. Problem so spienjeto imame, ko e buden si cica vaka so buckanhe koma e. Navacer oci olkavi gi smeni denot i nokta.

16. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.768
    Допаѓања:
    9.546
    Моево па од старт нема проблем со тоа, денски во галама светло во дневна спие ноќе пелена па цицање во темно и после во кревет право спиење.. вие како правите да не е поради тоа? Денски како е со дремки и буден период?

17. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Denski na svetlina najnormalno si spie, navecer vo temno vo negovo krevetce, poslenite 2 dena mi stanuva noke na 2,3 saati cica i si gleda. Preku den go budam za cicanje, ne se budi i so buckanje cica. Mn malku e buden vo celiot den, 14 dena e staro. Pisav problem od aspekt sto mn mi spie , ko e buden si cica poubavo. Vaka zaspano so buckanje.

18. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    884
    Секој се буди ноќеска, и ние и бебињата. И секој со својот начин да си заспие пак :D ние може ќе идеме во вц, вода ќе пиеме, перница местиш, таа ете ќе си цица палче. Ништо страшно, радувај се што си нашла начин да си заспие, затоа што на таа возраст е посвесна и повеќе се расонува, и баш им е тешко да презаспијат.
    А гладна не е сигурно, 4 месеци бебе има да викне ако е гладно.

19. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    66
    Здраво, како нова доилка би сакала да ве прашам како ги чистење градите и со што (исто дали пред или после подој). И како на чистење устата на бебето од бели наслаги од млеко (како топченца мали урда) ?

20. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.027
    Јас како нова ги замивам со вода мада не го правам после или пред секој подој пошто е мал и кога ѕвекне трчам со цицката да го наранам и претежно сме сами преку ден немам ни кога.