1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Aj da prasam i ovde,me boli zab ,sakam da se napijam spididol,smeam li ili ne,i posle kolku vreme da ne i davam da cica?

2. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    Имам 6 и пол месеци бебе обожаваше да цица но денес од сабајле од 7 не сака да цица плачи кога и да го ставам на града не сака ништо друго да јади се шо касна поврати не сака млеко обично да пија нез шо да му дадам пишете некој совет

3. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Не се стресирај и да престане на 6 не е страшно. Секако убаво е да настојуваш деновиве редовно да му даваш како што ви е редот или кога е гладен (не знам дали ексклузивно си го доела). Пробај да огладни малку па во тивка просторија, да сте сами, во мир. Со среќа.

На verena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    Моето бебе беше 6 месеци кога ми се згрутчи градата,бев на гинеколог ми рече цефакексин да пијам (парацетамол пијав на своја рака повеке ми помогнаја од цефалексинот ) и постојано да цица бебето колку повеке цица толку побрзо ке ти помини,јас се масирав (молзев колку шо можев да издржам болка)под топла вода и за неколку дена ми помина но мене многи ми беше згрутчена не само малку и уште неколку пати ми се згрутчи но сега немам ништо 6 и пол месеци сме

5. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    Доколку до вечер не почни да цица зе мислам да му купам ад млеко бидеки инакво не сака,но се двоумам и за тоа не сакам цел ден и цела вечер да го оставам гладен,какво млеко да купам доколку се одлучам ?

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    На нет прочитав дека Спидидол е по состав ибупрофен? Смееш, значи парацетамол и ибупрофен дозволено е при доење.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Мајки, ова мојата штрудла од вчера почна силно да ми ја стиска дојката со жлебинките и почна да ме боли, како кога боли на почетокот кога се научат да фатат града, е така ме болат пупките, ги намачкав сега со кокосово масло па ќе видеме. Сега дали оти порасна па има повеќе сила и стиска силно со жлебинките и ме боли или иде забче можеби, ма да рано ми е некако забче уште од сега....кој знае. Кај вас како е, имавте ли болки? Инаку за недела дена полни 5 месеци :)

8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Како сте сега?
    Вакви штрајкови се нормални, и не траат долго. Но штом одбива сѐ, треба да провериш и здравствено дали е ок. Болка во грло, уво, знае да прави проблем.

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Истово ќе го пишував, ме стиска и ме боли како да ме каснал. Повеќе сила имаат, ама така прави и со прстињата, показалците ги гризи странично со жлебинките. Можно е да ги чешаат.
    Не е соодветна тема ама почнавте да пробувате вкусови? И ако не, кога и како планираш да почнеш?

10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    @kristina.k не сме почнале уште со вкусови, здравје планирам после 5 месец, таман кога ќе одиме на вакцина и тогаш докторката ми рече ќе ми даде шема како и што да почнам да воведувам, значи од 5 и пол ќе почнеме лека полека :)

Инаку сакам да си прашам и ова, сега се разбудив со болка во едната града, како да ми е натисната, да ми тежи, се фаќам немам никаде грутка, бебуш цицаше и ноќеска и еве и сега пред малку, ова прв пат ми се случува до сега, значи кога ќе се фатам од лево од градата, ме боли како да сум се удрила, не знам како да објаснам, па си мислам да не сум ја натиснала спиејќи посилно, во сон, што знам, затоа шти на допир ме боли :( ако не се лажам, ваков сличен случај имаше и @Pcelka94 па нека се јави на рапорт да ми каже што направи, на др.што и кажаа, што да става??

На kristina.k и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ништo срцкa не стaвaв :) ме прегледa дoктoркaтa (гинекoлoгoт) и ми кaжa дa не нoсaм прслук пo дoмa или кoгa спијaм , јaс имaв oтoк нa грaдaтa , црвенилo и кaј црвенклoтo oд внaтре груткa aмa тoa ми се случилo вo спиење неoсетнo сум се притиснaлa и жлездaтa сум јa "испрoвoцирaлa" истo ми кaжa и дa се мaсирaм нежнo сo тoплa вoдa oкoлу грaдaтa , кoгa и кaжaв декa кoгa имaв мнoooгу млекo се oдмoлзувaв сo пупмицa рaчнa ми викa тoa oдмa фрлaј , никoгaш пoвеќе немoј ниту сo електричнa ни сo рaчнa пумпицa дa се измoлзувaш сaмo сo рaкa :)
    Измaсирaј се и фрли прслукoт уживaј низ дoмa ;)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas nemam otok, ni crvenilo, ni temperatura, samo pri dopir me boli i toa samo na eden del od gradata i se fakjam non stop i mislam i kaj mene e zlezdata koga ja fatam silno, ja napipuvam deka ne e topce tuku zlezda, moze istiot slucaj e i so mene, sigurno pri spienje mi se desilo zatoa sto do sinokja nisto nemav, sabajle koga stanav primetiv deka me boli, eve stavam sega toplo sise so voda pa kje vidime kako kje bide vo tek na denot, inaku da i jas so prsluce za doenje spijam.....

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.500
    Допаѓања:
    108.529
    A zoshto zelka ne stavate? Obichna zelena zelka malku zgmechena i ladna kako obloga na gradi.

I me zachudi reakcijata na doktorkata, frli pumpi, pa so raka nikogash nema da se izmolzish ko so pumpa, gluposti. Edno e masaza, drugo e izmolzuvanje.

14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    И моето измолзувачко искуство е позитивно за рачното. Кога купив пумпа брадавиците ми ги направи лом, крв течеше. И баталив, само рачно се измолзував.
    Е сега, не знам како е кога некој дава исклучиво молзено млеко. Моето молзење беше да си ги олеснам градите, а бебето си беше само на цицање.

На Kitten, Kaetana, Espadrila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ееее нaшa грешкa гледaш:) истo и тебе ете , и кaј мене дoдекa дa зaспијaм ни "Б" oд бoлкa немaв aмa ептеееен силни бoлки ме рaзбудијa сум плaчелa 3 сaaтa , нo прoјде ништo не стaвaв зaштo немaв време :) се зaбoрaвaм јaс мaлку мрзa ме фaтилa oooгрoмнa :D

16. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Пумрaтa ги шири брaдaвиците и ги влече нo , се oштетувaaт и aлвеoлите , истo и вo aптекa ми пoкaжувaa и oбјaснувaa кaкo сaмa дa си oлеснaм нa грaдите без пумпици , сaмo незгoднo е сaм дa се измoлзувaш се дoдекa дa се нaвикнеш :)

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Уффф цел ден само се пипкам, само се фаќам, кога пипам како да напипувам жлезда внатре и тоа ме боли, грутка не е, иначе вака на изглед немам ни црвено, ни модро, ништо. Ама сум се уплашила мајко мила, само на тоа мислам, башка и беба кога ја ставам да цица ме болат пупките и се ми се насобрало :( :(
    Звонев за ехо на дојки да закажам ама термин дури во април, ништо порано, а јас ќе полудам до тогаш ако не ми помине.
    Тебе колку дена ти беа болките? Пиеше ли нешто за против болка? Ставаше ли топло на местото, облоги некои? Извини што сум досадна со прашањава ама прв пат вака ми се случува и не ми е се исто да ти кажам :(

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.500
    Допаѓања:
    108.529
    Pak ke povtoram, list od zelka, mnogu pomaga a ovde kaj nas mnogu go preporachuvaat. Vadi tt, bolka, olesnuva mnogu.

19. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.674
    Допаѓања:
    37.586
    @kallias може станува збоρ за сосема ρазлични ρаботи,но јас пρед неκој ден се ρазбудив со огρомна болκа во гρадата. Ми помина за два дена,но се сетив деκа ноќта пρед да почне болκата,спиев на стомаκ(лоша поставеност во спиењето). Следниот ден κаκо ништо да не било,немав болκа

На Pcelka94, Kaetana и kallias им се допаѓа ова.
  20. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Три дo четри денa ме бoлеше и пoтoa ништo немaв ни црвенилo ни бoлкa :) a oблoги ништo не стaвaв , не си нaoѓaв време зa тoa :)

П.С - Не ме зaмaрaш ;) прaшaј си , aкo знaм јaс или другa мaјкa ќе oдгoвoриме :*