1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. 3110G

3110G Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    Za nekoj den 2 meseca ke bide Ama e i malce nastinata od koga nastinata pocna taka da kaka inaku pred toa si kakase zolto

2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.239
    Допаѓања:
    7.370
    Зелена кака може да значи измрзнато, грчеви, глад, или нешто што си ти јадела па преку млекото и пренесуваш да и биде зелена каката. Прати ако продолжи да биде зелена каката обрати се на педијатар

3. 3110G

3110G Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    Zeleno nesto ne sum jadela grcevi ima i nastinata e.A za gladna si vikam ako e gladna Ke Place Ama ona ne si cica i posle 2h Pak si bara ili 1,5h da e gladna bi sedela tolku mnogu gladna stvarno neznam deka so prvoto dete nemav mleko i sega se mi e nejasno okolu doenjeto i toa kako da prepoznaem dali e gladna dali Imam mleko zatoa sekoas baram sovet od nekoj sto znae

4. kostovski.s

kostovski.s Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Zdravo,sakam da prasam dali e dozvoleno snimanje na zabi za vreme na doenje?

5. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.468
    Daa eve stomatolog sum i ti kazuvam snimaj se i praj zabi so anestezija slobodno. Napomeni deka dois, da znae so sto da te bocne. I za snimanjeto ako ti e sube ima olovna prestilka se stava.
    No ne se ozracuva mlekoto, a ti primas minimalna doza zracenje i denes vo 21 vek e kompletno bezbedno.

@3110G moze pocesto cica ako e vo skok, 4-5ta nedela e prv skok i poveke jadat togas, imaat zgolemena potreba. Moevo i togas i sega (8ma nedela vo vtor skok) pocesto cica, isto na saat ipol -dva, sam se trga od grada znaci najaden e. A pred toa na 3 casa, nokje pa na 4 i 5 nekogas, sega kako alarm na 2h me budi da cica 8-|
    P.s. mojov 5-6 dena kakase zeleno,nekogas skroz zelena kaka, nekogas zolta normalna, nekogas mesana. Pedijatar ni kaza moze e nastinka, no ako nema drugi simptomi da ne se bockame da pocekame. Se dodeka nema isklicivo zeleni stolici podolgo vreme, ne e strasno.

Прикачени фајлови:

Последна измена: 26 февруари 2024
    На kostovski.s му/ѝ се допаѓа ова.
  6. jolooo_

jolooo_ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2019
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    579
    Јас снимав заб напоменав дека дојам ми ставија едно како елек и ми рекоја нема проблем со доењето

На kostovski.s му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kostovski.s

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Ti blagodaram

8. kostovski.s

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Ti blagodaram

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    129
    Здраво!
    Бебе е 4+ месеци. Од почеток си цица на 1,5- 2 саати и добро си напредува. Рефлексот на испуштање на млекото на едната града ми е мн.интензивен, но некако бебе се навикна и добро се справуваше. Последнава недела некако неможе да се справи, се трга и несака да цица. Плаче, и се тресе како уплашен. Гладен е, бара да јаде, но кога ќе види дека се токмам да му дадам да цица почнува со плачки, се врти на друга страна.
    Пробав поза "опуштено доење", пробав да се измолзам малку на почеток, пробав да блокирам со прстите канали на почеток на доење, но некако ништо не помага. Да напоменам дека одбива да цица од двете гради. Единствено што успевам е да го дојам додека е во полусон. Ве молам споделете искуства

На lalinda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    2.422
    Син ми кога протестираше за доење отприлика тој период ќе му дадев цуцла да се смири кога ќе почнеше да се буни, па ќе ја извадев и ќе му бутнев цице и така неколку пати додека не се нацица и не пројде таа фаза. И он тогаш највеќе цицаше навечер или во полусон.

На Bannana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    709
    Моето ќе прај 5 мес за некој ден, исто ни се случуваше во тој период, одбиваше да цица, ептен нервозно беше. Се сеќавам за големата во тој период исто правеше, па од страна слушав, мајка свекрва леле се одбива, леле леле. Ма какво одбивање, цицаше скоро до 2 год :D
    Инаку при скок бо развој, има бебиња одбиваат да цицаат, а има и што се обесуваат за цице.

12. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    11.082
    Многу не има што сме имале мака тој период.
    Не ме земај за збор, ама мислам дека беше баш таа возраст кога единствено ми фаќаше стоејќи и шетајќи. Денски така прекарувавме, а ноќеска во полусон немавме проблем.
    Да ми фаќаше шише ќе кренев раци од доење тогаш.
    Издржувај и експериментирај пози.
    Пробувај да го смириш сталожиш пред да нудиш.

13. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    129
    Фаќа шише без проблем, но несакам да му давам, ми е страв да не се одбие. А знам од искуство ( со првото) колку е мачно да се молзиш.

14. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    867
    Здраво! Да ве прашам на доење сме, во петок правиме 40дена и ќе почнеме да шеткаме. Дома користам на чико ел.пумпа но сиротата работи само на струја Screenshot_20240228_131731_Chrome.jpg за тие пари треба и без струја да пумпа|( Ама така е маж кога ќе пратиш да купи:rofl: Прашањето ми е за по пат за онде овде кога сме излезени а спие пример да купам рачна да се измолзувам со рачна? Нејќам да давам пари за ел.на батерии дупли трошок. Дали е лоша рачната ? Која би ми ја препорачале?

15. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    11.082
    Оваа се полни и може да си ја користиш и без струја откако ќе ја наполниш. Истата ја имам, portable е. Многу работа ми заврши мене.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    867
    Сериозно? Wow поглупа не сум се осетила. Фала ти ќе фрлев пари за џабе сирота јас така ми е кога не читам упатства:wasntme:

17. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    11.082
    Да, да.
    Ќе видиш кога ќе намали силата на влечење, ќе осетиш, тогаш почнува да се празни батеријата и ќе си приклучиш на струја. Ама супер си држи ехее јас ја отепав пумпава на почетокот кога бев на ексклузивно молзење.
    Слободно можеш во кола, на работа, на гости без кабли да влечиш.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    131
    Доенечка криза. Нас нѐ фати од 3ипол месеци и цел 4ти месец. Нејќеше да цица а гладно. Некад прво мораше да се успие и тогаш да цица, а повеќето време цицаше после спиење, не расонета убаво.

19. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    1.719
    Истото ни се случува и на нас. Почна на средината на 4ти скок. Таман се среди, почна 5тиот.
    Преку ден почнав да се измолзувам и да му давам, иако малку важно пие. Навечер кога е поспан е добро, само што се буди на три саати, да надокнади за преку ден.
    На почетокот и јас мислев дека се одбива, ама испадна дека не сака да цица само кога е во скок.

20. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    65
    Здраво, со бебе сум што утре ќе прави месец и е на доење. Ме интересира доколку консумирам работи што може да предизвикаат алергија како јајца, путер од кикиритки, јагоди и сл. кои симптоми би ги имало бебчето? Како да познаам дали му смета храната или е алергично?