Alergija nema da pokaze preku tvoeto mleko ako ti jades. Moze samo grcevi da ima ako jades namirnici koi i na vozrasen mu stvaraat grcevi, gasovi kako grav, zelka itn. A alergija ako ima dete ke si pokaze tek koga ke pocnes da mu voveduvas vkusovi. Jadi si se.
И ние сме исто 4 месеци и 3 дена, до сега само на доење. Последните три дена ке полудам не знам веке што да правам, никако не сака да цица, цицаше во полусон сега и така не сака, ке почне и после некоја секунда се трга и плаче, а и градите ги осекам празни, се плашам дека немам млеко. Денес бевме на педијатар, напредува ама на долна граница, 600гр за еден месец. Првите два месеци качуваше по 1400гр месечно, последните два има 1200 за два месеци. Според педијатарот нормално било. Не сакам да посегнам по ад ама ако потрае ова ке морам. Мислам дека е гладен, гледам и по памперсот, на три часа му менувам а се многу малку мочкани, еве денес ниту не кака ше. Не знам ке побудалам, првото не го доев и затоа ова многу сакав да го дојам ама не знам дали ке успееме.
И да напоменам дека сите овие 4 месеци секој ден пијам по 1кг Лакта микс чај за доилки сакајки да имам повеќе млеко. А пробувам да измолзам со пумпа ниту капка не можам да извадам.
Кај моето се надевам помина тој период, кој траеше 7-8 дена. Веќе 2 дена си цица добро. Се надевам ќе помине побрзо кај вас.
Мајки можно е од скок да е нервозно на града? Цица 4 5 мин додека му пршти млеко како цистерна и почнува да кенка се тегне мава со нозе, влече брадавица се трга и плаче на цел глас па се враќа влече 2пати и пак се исто?! Мислам дека кога му се намалува млазот го фаќа нервоза замор дека му се спие а треба да се мачи и е страшен! Па го префрлам на другата за да цицне и од таму додека тече повеќе зошто вака заспива гладен осеќам дека не ми се скроз испразнети градиве зошто рика мислиш го колам на града
Dadadada toa e , bas ubavo go opisa. Cica cica, rika, pa ja mu ja butav pak nazad i fakjase nekako, pa pak rika i opet sve u krig. Bradavicive gi istegna so da ti kazam, kako lastik mi se sega I nervozno koga cica pusta eden zvuk, kako da go opisam, mmka nekako smesno. Jas ne mu menjav grada, kolku cicnal tolku, e sega pocesto zatoa se budese nokje, na 2 saati kako alarm, duri i na saat i pol nekad se treskase da cica.
Da ne ve panicam, ama vnuka mi alergija dobi na 4 meseci preku mlekoto sto cicase. Retko e , no se slucuva i toa. Jajca i mlecni proizvodi bea pricinitel za alergijata prosledena so gusenje.
Леле исто баш аларм хахаха моево ми ржи смешно е кога ќе му пикнам града во уста а тој не се доплакал па се слуша дека плаче со града во уста а ние лепенка со комшииве сè се слуша јас кога видов само 5кг дека е 500гр качено за 26денови си викам може треба да сум поупорна периодов ама џабе е и 7гради дај ќе ги рика сите па го заспивам за 2секунди е куфер А дали вашите прават фацка ко да ќе повратат од вашата града? со солзи се смеев еј му ја давам да не сака уште пружа јазик ја лизнува (така прави и со цуцла) фацка и се трга драматично ме гледа со страничен осудувачки поглед збрчкано чело како 70годишен
Почнала да се гуши , да неможе воздух да земе. Грлото почнало да и се затвара. Среќа на време стигнале во болница. Со тек на време и се повлече таа алергија.
Сок јаболка, леден чај, мнооогу вода, овесна каша, чај за доилки, некои и боза пиеле помагала ептен јас тоа не сум пробала
Kaj mene vaka bas pisav negde na formunov nikoj ne me recna i sfativ deka koga se pritresue taka go krevav kako za zdriganje i ke zdrigne ke se smiri i produzuvame. Ne sekogas urlase za da zdrigne ama poveketo pati od toa beshe.
Jas se. Junkie za blago sum. Jadam torti, kolaci, tulumbi Demek nekoi "zdravi" ovesni kolaci, neso ko Welness. Onie Pop-kek na Eti mi se omileni. Gledam so cokolada da ne zateram. Pocnav se da si jadam, osven grav, lekja, boranija, grasak, i zelka karfiol brokula. Kafe po edno. Fala bogu veke nema grcevi, da griznam jazik
Здраво мамички. Дали е можно на неколку денови пред полни 40 дена од пораѓај да добијам менструација, а притоа дојам... Неможам баш да распознаам дали е крварењето од менструација бидејќи цело време овие 40 дена крварам по малку и не константно... пример денес крварам па два дена не и се така до денес кога видов како посвежа поцрвена крв... и дали е можно да имам проблем со доењето бидејќи многу рано добив(ако е менструација)