А проба ли бебе да го наместиш да цица, Пробај пред подој одмолзи се малку да омекнат градите за да може да почне да цица. И колку што јас знам на почетокот од подој е ниско калорично млекото, а на крај е покалорично. Би требало да качите килажа така да пробаш со одмолУвање пред подој, пробај една недела. И откога ќе се навива држи го исправено да ждригне. По ждригање можеш да понудиш пак да цица, ако ждригне не би требало да поврати
Ne majka, se otkazav uste prvite nedeli radi x pricini. Na site im se mesaat svekrvite zolvite mene soprugot i resiv namesto stres poarno formula i molzeno. Sega velis da probam pak? Ne vervan deka ke fati, mesec u pol e na sise.
Остави ги другите и гледај си бебе. Штом се молзиш зошто да се мачиш. Па миј шише, па пумпа, па заспивај бебе. Кога би доела би ти се скратите обврските. Верувај дека сите сме поминале низ истото. Мора да има некој да те нервира, а ти искрено не знаеш каде си. Пробај, не се откажувај. Тоа било момент на слабост. Земи го бебе и во тивка просторија нека цица. Пробај секако, во раце , легната. Сигурно ќе најдете удобна положба. Ако не сака тивко пушти му бел звук или од оние приспивните и лежи си и уживајте. Мене толку многу ме опушта доењето, додека си цица и јас заспивам со нив. Со среќа
Мајки, осеќам како ми се растекува нос. Во случај да настинам, дали смеам да дојам? На што треба да внимавам?
Јас доев цели три месеци со силиконски и потоа ги тргнав. Дур доев со нив градите ми беа камен и синко цицаше 20-30 мин. Буквално се мачел да не речам. Како ги тргнав намали на 10 мин цицање и се воспостави лактација и омекнаа градите. Не се плаши такви треба да бидат. Сега веќе градите немаат вишок млеко туку толку колку ќе побара твоето дете, затоа не се тврди. Малку касно палам во муабетов, немав влезено да читам. Ама ете да споделам искуство И да си настината слободно си дој. Преку млекото му пренесуваш антитела
3м е малото. Градите почнаа да ми стануваат мн меки. Претходнп на 3ч се полнеа осеќав сеа ретко. И ај преку ден меки редовно цица навечер првп се полнеа дека спие навечер еве нокеска од 8 вечерта до 4 сабајле градите не се камења како што ми биле тој период. Мочка многу. Кака дали 2 пати во денот. А многу убаво напредувавме. Сега не знам да не намали. Да не снемувам млеко?
Неможе да снемаш млеко, се воспоставува лактација не грижи се. Колку бебе цица, толку млеко има, не може така наеднаш да снема млеко. Гледај бебе како напредува и ако става килажа, во ред е. Нормално е да бидат меки кога бебе цица повеќе. Ќе почне и помалку да кака. Да те утешам. Јас не доев една недела бев во болница со големото дете, бебе дома, па не снемав млеко.
Aj majki sovet. Bebe skoro 4 meseci. Na doenje sme si cica. Se rodi 3.760 Na 40dena 5.250 Na 3m 6.200 I sega na 3+++ e 6.500 (ova doma go merev). Vaka izgleda izdolzen ama oslaben e od toa sto bese na start, butki i obrazi skoro da nema
Istoto mi se sluci i na mene, i jas si postavuvav vakvi prasanja i nikoj od okolinata ne znaese da me posovetuva. Gradite meki, bebo cickase. Se somnevav deka nemam mleko. Slucajno na vakcinacija kazav deka izgleda nemam mleko pa ke ja prefrlam na AD. E togas doktorkata mi kaza za vospostavena laktacija i da ne se sekiram deka nema mleko. Bebo napreduva super. E sega znae navecer da mi se ispusti mleko, ako spie bebe podolgo, a nesvesno pritisnam gradi vo spienje.
Мислам дека не е ослабен, мене матичната ми кажа дека на 6 месеци треба да ја дуплираат тежината со која се родени според тоа вие сте супер
Апсолутно никаков простор за грижа немаш мама. На 4 месеци скоро и да ја има дуплирано родилната тежина, така да супер сте. Ако си ручка, полни пелени и е среќен, сѐ си е на место. Не се мерило бутките. Како ќе расте ќе станува сѐ поактивен и бутките ќе ги снемува.
Да едвај кака. Вчера какаше преку ден и уште не е какан а пртка многу и мочка И се стиска за какање до газето му доаѓа жолтко ама никако а гледам на скоро секој ручек да имам супа за повеќе течности
Majki ako moze za sovet osven pocesto bebe na grada i cajot za doilki sto pomaga za pogolemo kolicestvo na mleko?
Супер ти напредува. Скоро дуплирана килажа. Сега помалку ќе додава, не може цело време по кило да стават, ич да не се секираш. Моето беше свивки целото, сега веќе не. Се издолжи и од што е активен сега многу, свивките ги снема.