Nie 3m sme na doenje Se rodi 4.000 Izlegovme so 3i920/taka neso Prv pregled na 10-15dena 4.350 Na 1mesec 5.000 2ipol meseci 6i900 I sea 3 doma meren 7.600 A dolg e pola mene skoro uste ima obrazi i zaseci ama me zamisluva deka po malki mi cica a slusne nekoj odma prekinuva i guga Svekrva mi se napna malku nakacil trebalo poveke Moze do sleden pregled 8 ke kaci
Малку додал? А колку треба да додаде. Вашето дете пред 4 месеци ке ја има дуплирано килажата, а до 6 треба најкасно да ја дуплира. Ич да не ставаш на ум што ти вели. Повеќе од убаво си напредува
Ќе се регулира само треба време. За некое време ќе прашуваш дека градите ти се полни како да ги испразнил. Пиј само повеќе вода и друго не мора ништо да пиеш. И јади ако имаш време
Дечки дали е добра одлука при cluster feeding да се дава шише молзено млеко ? Не знам дали беше гладен или му се спиеше, заспиваше на града цицајки се будеше пак барајќи и му дадов шише па пак на града заспа. Може комфорт бараше. Го префрлив во креветче и за 5 мин станс и ми заспа легнет врз градите. Инаку мака мачевме со грчеви и тешко заспива дента сам ако не е легнат врз мене. Кичма однемав ама никако не спуе освен во транспортер при возење. Инаку месец и пол е бебето. Напредува добро, оваа недела 340 минатата 250 грама.
Мајки поздрав. Синко конечно почна да цица после сецнат френулум, арно ама, многу заспива и не влече доволно- не ми качува на тежина. По препорака на педијатарот даваме мое молзено или дохрана 45 мл во секој подој после цицањето и плус се измолзувам после секој подој (немам многу после цицање). Како да влече повеќе? Не дека нон стоп е така, ама многу повеќе ми заспива. Имам пробано сѐ- од штипкање до соблекување( тоа највеќе помага). Плус како да имам повеќе млеко? Молзам 70 мл, синко е 7 недели. Се задоволува со 60/70 и ми е страв да не имам малку млеко
Мајки дали ви се случило бебето да не сака од една града да цица, а од друга да сака? Имам млеко ама последниве неколку дена ми одбива нервозна е или може да се случи еднаш во денот да цица а после неколку пати да повлече и да е нервозна. Исто друг проблем има со какање на 3-4 дена кака и многу плаче се грчи цела слабо спие. И давав waya и после и сменив со биогаја пробиотик ама исто е. Исто така и давав инфакол капки ни тие не и помагаат.
Кај мене имаше ситуација и период каде и од двете не сакаше периодично да цица. Едно време омилена и беше левата, сега едино ептен загладнета да е па да ја фати. Ми бега, се врти, се и одвлекува внимание, а кога ќе сменам страна си цица без проблем. Мислам дека и положбата и делува, на лева некако неудобно ми делува дека е поставена. За какањето не сум имала таков проблем кака секој ден до душа и по неколку пати. И покрај тоа се грчи кога кака, кенка и се напиња. И давам диастоп пробиотик секој ден ама кога ја гледам дека се мачи за какање и има тврдо меше и давам еспумисан. Нас ни помогнаа многу и со грчевите и сега.
Да не има омилена страна па затоа да ја одбива другата града? Пробај стави ја на пример како да ќе цица од десната страна ама дај и ја левата града.
И кај мене има омилена града ама јас упорна и другата и ја нудам подеднакво. Не мислам да се измолзувам оти госпоѓицата има омилена града. Ако ептен не фаќа и се нервира ја нудам кога е сонлива тогаш секако трга.
Кај мене на почеток имаше омилена страна и за спиење, па така и таа града и беше омилена. Не траеше долго, додека сфатив што е работата. Ставање да спие на двете страни подеднакво е многу важно.
Има една онлајн https://www.instagram.com/doenje_so_ljubov?igsh=bGF6azFyYjhxZzB3 А вака освен Јасна не знам друга. Ама Јасна е сосем коректна, зашто не ја бендисуваш?
Наташа - доење со љубов? Јас 2 3 пати и имам пишано на инста кога паничев за количина млеко, ненапредување на бебе беше многу мила и ме смири. Има и консултации тренинзи на веб
Ми вадеа корења на заб, и ми ставија инекција тродон за болка, не ми текна во моментот да му речам некоја друга опција за болка. Уште дојам па реков да се измолзам да не цица, ама малку млеко ми излегува. Не знам сега што да правам.
Ако се базираме на е-лактанциа за тродон т.е. трамадол вели дека е низок ризик и дека можи да се дои.