Чајот за доилки или од ким свари си, јас варев компот од суви сливи па тоа пиев. И гледај 3 4 денови потечна храна и ти, кај моево тоа помага
Па во него има ким па кога немав дома или ме мрзеше пивнував од тој, ама јас никогаш сум немала млеко на претек па затоа и секогаш го имам дома тој чај А има и анасон, што е главна состојка на бекутан чајчето за меше за бебиња,па бидејќи не му давав чај него директно пиев јас
Бекутан инстант чајот од 0+ тој да го пијам? Дека тој нели за бебето е ама дека има многу шеќери па не го давам. Ќе има ефект јас ако го пијам?
Само споредба направив дека бебе чајот на бекутан со анасон е ист состав како хипп за доилки (зборам за билките не за шеќерите) па јас кога не какаше 3 4 денови пиев Хипп за доилки или чај од ким. Тој бебе чајот сега кога е веќе 6ипол месеци знам ептен ретко да му го дадам за стомачето,а ако не го испие го пијам јас ама пазете да не направите беља со хиперлактација на млеко (кај мене не влијаеше чајот многу затоа и пиев)
Јас го пијам на хип тој редовно ок ми е не гледам разлика ама сепак.. а имам доста од бекутанот, дали да го испијам и тој, на поклон ми донесоа многу хаха
Мами дали смеам овие таблети да ги пијам малку имунитет да кренам бидејќи сеуште ја дојам има 4ипол месеци? Нешто грло ме гребе пијам чај и млеко со прегорен шеќер па сакав плус ова.
8 дена како не е искакан, само на доење е. Почнаа стариве да даваат совети да ставам топломер во газе. Правела некоја така или има похуман начин да се искака?
Топло на мешко, многу масажи, возење точаче, мнооогу tummy timе, мене ми предложија со павловичева кај отворот но ... језа е бре каков топломер, на крај ако се мачи и ништо не помага, барем чепче е ваљда почиста директна работа, не знам? Колку месеци е? Јас на 4ипол дадов 30мл варен компот од суви сливи само течното ко чајче и помогна. Јас тие денови удрив на течна храна, супи,јогурт,лен,ким,чаеви и успеа А на мм роднина доктор му рече они св.маст мачкале на бебињата за какање што секако ми е мене.....
Ако не изгледа дека му е мачно ништо да не правиш. 2 деца имам, само на доење, и двете не какаа редовно додека не почнав со цврста храна. Максимумот било 13 дена мислам. Сум пробала и масажи, и јас да јадам нешто за протерување, и топломер во газе, џабе е се. На доење можно е максимално да го искористуваат млекото, и буквално нема што да искакаат. Џабе ќе го мачиш детето. Ако има подуено меше или гасови, и се гледа дека се мачи со какање, најдобро само вежби за мешето како за грчеви за новородено, да се размрдаат цревата.
Е баш тоа ми беше чудно, што воопшто не покажува дека му е мака, нема ни подуен стомак, си спие, вака и преку ден си е расположен. Единствено кога ќе прдне мириса (читај смрди) како да јадел расипано јајце во комбинација со брокула
И мене ова со топломеров ми се виде многу језивко. Затоа и реков да си прашам овде инаку 4ипол месеци е, ама од раѓање не кака редовно. На 5-6 дена се празни убаво, ама сега ја затера доста подолго. Ќе пробам ова со слививе, фала ти многу