Мајки хеллллп....лежев на спална попладне, ја доев малата во седечка положба, ја спуштив до мене, демек заедно да спиеме. Стана после некое време и реков ај да се доспие и дадов пак да цица ама со лежење и од левата града...ме боли ме пече, треска имам, кренав тт 37 со 5...зар е можно некое каналче да ми запуши во таа положба? Да се молзам? Вака ми беше првите 2 месеци од каде сеа ова...боли мн...давајте совети
Дефинитивно има разлика во ланолинот. Се додека не го купив на медела умирав на секое цицање. Почнав да ставам после секој подој од меделата (безбеден е и со него да цица) и ми помина за некој ден. Се препородив.
Пробај измолзи се, би требало да се опушти, јас мислам дека нема врска во која положба е, доколку не се празнат и останува млеко во градите може да дојде до запушување на каналче. Полесно би ви било туширање со потопла вода или ставете крпи со топла вода на гради за да се опуштат каналите, молзењето така ќе ви оди полесно. Ако не спаѓа температурата слободно парацетамол и утре на лекар. Со лесно
Ми падна чудно дека ова може да ми се случи а 9 месеци ја дојам..никогаш не ја доев така со лежење, дали 2 3 пати на почетокот, си ја дојам кога седам..не цицала убаво, сигурно ми запушила каналчиња..пиев парацетамол, се крева тт до 37 со 9 и се измолзив..си боли уште, црвенило имам..фала многу на советите
И јас вчера го купив. И при мачкање е поразличен и приметив не се брише брзо како другите. Дали е подобро уште е рано да кажам.. ќе видиме за некој ден..
Имам молзено млеко од пред 4,5 часа. Малиот ептен се успа, а го оставив на собна температура, затоа што преку ден си сака на 3 часа. Да го фрлам или кога ќе стане да му го дадам?
Јас не би дала после 4ч. Најмногу до 2ч ако дома не било повеќе од 22-23 степена, ама правилото е само 1 час.
@marama Мајчино млеко може до 4 часа до кај 25 степени. Е сега 5 е многу јас не би давала, во фрижидер си можела да го ставиш.
Majki ajde help , koja hrana e dozvolena da ja jadam vo doenje a koja e zabraneta ? Samo na doenje sme i se plasam da ne fakja grcevi od toa sto go jadam ..
Јас би ти рекла и да си пробуваш што му смета на бебето, моето на пример од леќа немаше мака, а од лубеница имаше. Сега веќе е 5++ и јадам речиси се, скоро јадев и грав за прв пат и немаше проблем.
Јас пропив откако прочитав статија дека не стига до млекото, многу незначителни количини кофеин па не му смета. Пробај си со твоето, мада јас пијам нес со млеко, онака слаб
Јас пијам по две па си викам ради тоа навечер да не е повознемирена, ама па не можам да го издржам денот без кафе кога веќе слабо спијам. Има ли некаде бескофеинско турско да се продава?
Првите 3 месеци пиев дали 30мл турско, еднаш дневно, имаше малава премн грчеви а и да не и влијаеше кофеинот па избегнував 2 а и не пиев вечерно време. Пиј си ако не 2 помали шољи турско и избегнувај баш навечер да е бар првиве месеци. А за бескофеинско имаш во маркетиве, нес кафе има без кофеин во тегличка со плаво капаче а турско во Веро имам земано, грчко име имаше нешто така.
Здраво мајки, долго време ве пратам и во бременост и сега и доста ми имаат помогнато совети и искуства од тука па најдов време и кас дс се приклучам Имам бебе 4 месеци и нели влеговме во ужасниот 4ти скок е сега ајде со спиењето проблем ама не можам да разберам што се дешава со цицањето. Само на доење сме и фативме ред на 3 саати ама моментално немаме никаков ред, нервозен е на града, бара на 15 мин па се тегне, па плачки, не можам да разберам. Претходно и така се успиваше сега секое заспивање со плачки до зајдување. Бевме на педијатар нормално напредува. Некој со сличен проблем и дали сте почнале со дохрана или нешто?