Мајки, вие што сте правеле ртг на заби, дали сте ги доеле после тоа? Ми ставија едно тешко заштитно одело, ма не знам дали смеам. Го измолзев тоа млеко и не знам дали да му го дадам
Не знам зошто не би можело. Моето е на на комбинирано, 3/4 шишиња мое молзено од по 150 и 1/2 дохрани исто 150 мл. Секако твоето мајчино за него е незаменливо. Случка да споделам, мм крена темп некпј вирус стомачен, јас немав ништо, ама тие два дена млекото ми стана зеленкасто и помрсно неверојатна работа
Ми падна пломба од заб Утре ќе одам на заболекар сигурно пломба да ми смени нели..ќе смеам да дојам ако не примам анестезија? Се испонервирав
Има некој прогрес. Се обидувам секој ден, успеав до сега единствено 30мл да вадам само додека цица, од другата молзам. Утре ќе пробам вака со масажи, па со најсилната брзина молзење. Фала! П.С. ако до петок и покрај сите напори не извадам количина за оставање бебе на баба, дали можам да дадам ад една доза? Дали сте ризикувале така на никогаш пробано ад да дадете? Прашањево е до сите, не само до тебе
Зависи од бебе до бебе. Мојава мислам шанса нема да прифати ад да пие, зошто и мое одмрзнато млеко (променет вкус има), тешко го сака. Треба да е ептен гладна, потопло да биде.. еднаш и бекутан анасон и додадов за да го пие. Пријателка една молзеше 7,8м и даваше и тогаш и се намали и реши да дава и ад, ама бебе ни едно ад не и го сакаше.
Индивидуално е. Мојот сѐ пие, и одмрзнато и ад и мое хехе. Ама молзи вака како шо ти реков, мн масажи, ефноставно градите не се навикнати
Mojava dva meseci kje bide vo petok, svašta pie haha, i hipp ad, i babylove, i na dm bio milch što e, i cica i becutan čaj anason pie, ja mislam čorba da i stavam bez problem kje srkne. Inače i kaj mene izmolzuvanjeto so pumpica ne pali, kapka ne ide, a bebe si cica i mleko ako stisnam ima si prska. Ne znam što e fintata sekako isprobav, nikako ne mi uspea.
Пробај во меѓувреме дали ќе сака. Обично не прифаќат одма, ама сепак зависи од детето. Мене ми требаше 2-3 недели. Му го додавав во каша за да се привикне на вкусот.
Пробај да се молзиш сабајле дека најмногу млеко има тогаш, ама после доење од истата града од кај што цицало, така повеќе ќе извадиш. Ама гледај да биде одма после доење, штом прекине да цица, одма стави пумпа додека уште тече убаво.
Мамички ние сме нови тука и сме стари само 5 дена, почнавме да цицаме е сега сакав да ве прашам што да јадам јас повеќе за млекото да е ок и што да избегнвам да јадам периодов?
Дали ако редовно доите додатно се измолзувате? Моево цица и го менувам од десна града па лева итн. Во кој случај е потребно плус да се измолзувам?
Зависи која недела сте, вомпрвите 6-8 недели не се препорачува пумпа ако сте на ексклузивно доење, за да може да си воспоставите лактација според бебо. Ако вклучиш и пумпа на секое цицање можеш да направиш збунка и over supply и да молзиш за близнаци, така да не се препорачува. Нормално дека од еднаш два пати ништо нема да биде, ама да не ти стане често. Ова зборам ако сте во првите 6-8 недели. Мојот оди накај 7 на екслузивно молзење. Колку и да сакам да молзам толку е, нема зголемување
Види ти според градите како ти се полни, посебно ноќно време ако не го доиш или еднаш само цица тогаш измолзи се
Најчесто ако имаш хиперпродукција, преполни гради па да си олесниш, или ако нема млеко за стимулација. Јас молзев и за залиха во фрижидер. После првите 2-3 месеца лактацијата се стабилизира и нема вишок, па сакав да го искористам тој период.
Што направи? Не се обесхрабрувај, некои жени не вадат мн млеко со пумпа, посебни тие што дојат, а има жени капка не вадат
Жени здраво. Дали е нормално градите да се топли или ова е знак дека треба повеќе доење / молзење? Немам стврднување / грутки само топлина.