Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    964
    Допаѓања:
    1.030
    Мајки, вие што сте правеле ртг на заби, дали сте ги доеле после тоа? Ми ставија едно тешко заштитно одело, ма не знам дали смеам. Го измолзев тоа млеко и не знам дали да му го дадам

2. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    964
    Допаѓања:
    1.030
    Не знам зошто не би можело. Моето е на на комбинирано, 3/4 шишиња мое молзено од по 150 и 1/2 дохрани исто 150 мл. Секако твоето мајчино за него е незаменливо.

Случка да споделам, мм крена темп некпј вирус стомачен, јас немав ништо, ама тие два дена млекото ми стана зеленкасто и помрсно :o неверојатна работа

На IvIv му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    13.944
    Слободно.

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    916
    Ми падна пломба од заб :( Утре ќе одам на заболекар сигурно пломба да ми смени нели..ќе смеам да дојам ако не примам анестезија? Се испонервирав :sweat:

5. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    947
    Допаѓања:
    1.765
    Има некој прогрес. Се обидувам секој ден, успеав до сега единствено 30мл да вадам само додека цица, од другата молзам. Утре ќе пробам вака со масажи, па со најсилната брзина молзење. Фала!

П.С. ако до петок и покрај сите напори не извадам количина за оставање бебе на баба, дали можам да дадам ад една доза? Дали сте ризикувале така на никогаш пробано ад да дадете? Прашањево е до сите, не само до тебе :)

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.457
    Допаѓања:
    76.612
    Зависи од бебе до бебе. Мојава мислам шанса нема да прифати ад да пие, зошто и мое одмрзнато млеко (променет вкус има), тешко го сака. Треба да е ептен гладна, потопло да биде.. еднаш и бекутан анасон и додадов за да го пие. Пријателка една молзеше 7,8м и даваше и тогаш и се намали и реши да дава и ад, ама бебе ни едно ад не и го сакаше.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    964
    Допаѓања:
    1.030
    Индивидуално е. Мојот сѐ пие, и одмрзнато и ад и мое хехе. Ама молзи вака како шо ти реков, мн масажи, ефноставно градите не се навикнати

8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.336
    Допаѓања:
    18.508
    Има и анестезија безбедна за доилки

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    Mojava dva meseci kje bide vo petok, svašta pie haha, i hipp ad, i babylove, i na dm bio milch što e, i cica i becutan čaj anason pie, ja mislam čorba da i stavam bez problem kje srkne.

Inače i kaj mene izmolzuvanjeto so pumpica ne pali, kapka ne ide, a bebe si cica i mleko ako stisnam ima si prska. Ne znam što e fintata sekako isprobav, nikako ne mi uspea.

На Dennings, warrior, .brm. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    Пробај во меѓувреме дали ќе сака. Обично не прифаќат одма, ама сепак зависи од детето. Мене ми требаше 2-3 недели. Му го додавав во каша за да се привикне на вкусот.

11. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    1.310
    Пробај да се молзиш сабајле дека најмногу млеко има тогаш, ама после доење од истата града од кај што цицало, така повеќе ќе извадиш. Ама гледај да биде одма после доење, штом прекине да цица, одма стави пумпа додека уште тече убаво.

12. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    150
    Мамички ние сме нови тука и сме стари само 5 дена, почнавме да цицаме е сега сакав да ве прашам што да јадам јас повеќе за млекото да е ок и што да избегнвам да јадам периодов?

13. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    221
    Дали ако редовно доите додатно се измолзувате? Моево цица и го менувам од десна града па лева итн. Во кој случај е потребно плус да се измолзувам?

14. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    1.272
    Ако после цицање уште се преполни градите со млеко за да не се стврднат, направат грутки

На Elly989 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    1.272
    Во систина ми кажаа да избегнувам грав,леќа,грашок,боранија,брокула,зелка,кафе едно на ден

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    964
    Допаѓања:
    1.030
    Зависи која недела сте, вомпрвите 6-8 недели не се препорачува пумпа ако сте на ексклузивно доење, за да може да си воспоставите лактација според бебо. Ако вклучиш и пумпа на секое цицање можеш да направиш збунка и over supply и да молзиш за близнаци, така да не се препорачува. Нормално дека од еднаш два пати ништо нема да биде, ама да не ти стане често. Ова зборам ако сте во првите 6-8 недели. Мојот оди накај 7 на екслузивно молзење. Колку и да сакам да молзам толку е, нема зголемување

17. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    Види ти според градите како ти се полни, посебно ноќно време ако не го доиш или еднаш само цица тогаш измолзи се

18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    13.944
    Најчесто ако имаш хиперпродукција, преполни гради па да си олесниш, или ако нема млеко за стимулација. Јас молзев и за залиха во фрижидер. После првите 2-3 месеца лактацијата се стабилизира и нема вишок, па сакав да го искористам тој период.

19. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    964
    Допаѓања:
    1.030
    Што направи? Не се обесхрабрувај, некои жени не вадат мн млеко со пумпа, посебни тие што дојат, а има жени капка не вадат

На Secret-Angel7 и merriel0 им се допаѓа ова.
  20. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    221
    Жени здраво. Дали е нормално градите да се топли или ова е знак дека треба повеќе доење / молзење? Немам стврднување / грутки само топлина.