Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    1.020
    На Кикабу се сасвим океј, јас екслузивно молзам и имам две. Сега чекам фендс фри од алиекспрес, пошо не се доседува…

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  2. flyingslug

flyingslug Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Zenski, dali nekoja od vas ima informacija dali doilka smee da se napie diazepam od 2mg?

3. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    216
    Jas ja imam rachnata pumpa na Chicco, sosema e ok za pocetok. Prvo ja koristev da nadojde mleko, sega ja koristam za visok mleko od vreme na vreme :D ako deteto si cica normalno i ako samo na grada se hrani mislam OK ti e ovaa varijanta, sto ja posociv, jas sum zadovolna. Moeto dete imase zoltica i morav da se molzam stom dojdovme doma pa ako nemas koj da ti pozajmi za prvite denovi dodeka ne ti stane jasno dali ke ti treba - zemi si ja ovaa. Ako ke go hranis samo so molzeno mleko togas veke ke gledas za elektricna oti vaka race ke ti padnat. :rofl:

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    216
    Не се оптеретувај со време. Во 5 мин твоето бебе може да исцица многу повеќе од друго бебе за 15 мин. Гледај детето дали е сито, и редовно мери го. Тежината е најдобриот индикатор.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    216
    @mariz И јас размислувам да убацам шише до мое млеко за преку ноќ, оти бебево е мрза и не се буди да цица, а градиве ми се камен. Многу ме заплашуваат дека ако дадам шише ќе се одвикнело од цицање. Кое е твоето искуство?

6. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    4.725
    https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/diazepam/product/
    Јас овде проверувам за лекови, прочитај баш ама мислам не.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.368
    Па од еднаш шише нема да се одвикне, особено ако ужива на цице. Јас од старт и давам и во шише, дека левата ми беше страшно рани... а десна цицаше. Е едвај некогаш ми го прифаќа, па мора да е потопло за да го пие... а на цице очи превртува од што ужива. Ми се случува да не го фаќа и сака шишето и да го плука млекото, но да не фати цицка не се случило. Во такви случаи што испие испие и пак на цицка завршува :D

На intj_girl, Lady Miami и Elly989 им се допаѓа ова.
  8. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    216
    Цицето победува :D

На intj_girl, Lady Miami и mariz им се допаѓа ова.
  9. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    2.491
    Ние сме од почеток со комбинација молзено, дохрана, цице. Тоа што го молзев навечер додека спиеше, утредента за пред спиење му го давав и колку имав млеко цицаше. За жал сега веќе цица повеќе и немам за молзење, само цицање и дохрана сме.
    И му давав од молзеното, па после цицање, зошто заспиваше додека цица... мрза е и моево... сега поубаво влече, си заспива, ама го будам :) па завршуваме работа.
    Муабетот ми е: влече од цуцла па од цице без проблем. Јас до сега не знам некој конкретен така да има одбиено дојка... муабетиве ги отфрлам за неосновани :)

На Elly989 и flower55555 им се допаѓа ова.
  10. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.534
    Допаѓања:
    2.026
    Mojava isto, dva meseci e i nekoj den, so dohrana sme, ne odbila cice posle šiše, duri mu se raduva se gleda haha
    Cica pa šišence, pa nekoj pat pak na cice, nema gajle ne pravi problem
    Ja zemav pumpica da se odmolzuvam i da stimuliram povekje ama kapka ne vleče, ni račna ni električna na baterii...a stisni si prska si teče ama ne ja nahranuva

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    216
    Фала ти :$ Затоа си прашувам, искуството е побитно :angel: На колку часа го будиш ноќе да јаде?

12. principesa

principesa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    101
    Jas imam na kikka boo Rhea nova neupptrebena uste ima garancija. Ako sakas za 2000 ke ti ja dadam.

13. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    2.491
    Ne go budam, se raskinkuva, ama ne se budi. Davam formula okolu 20h zaspiva kaj 20.30-21h, cica kaj 2, pa 4-5. Naredno vo 7 ni e budenje. I toa ova nocnovo cicanje ne e najaduvanje, nekade okolu 15-20 minuti, i toa go cepkam go budam za da se cica poveke za da naredno doenje e pokasno.

На Elly989 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    216
    Значи станува само да цица во 2 и накај 5? Моево само кенка, му давам да цица, ќе се излигави и толку :D

15. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    2.491
    Па така, кенка, не се буди. Така правеше малку ке повлече и заспива, ама го чепкам под мишка, го чешам по меше и едната града знае да ја испразни. За друга нема сила. За првото станување има повеќе млеко, за второто немам доволно ама ни он не се труди

16. MDMD

MDMD Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2023
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    25
    Девојки што пиете Lactil апчиња за лактација, имам кутија отворена, но повеќе од пола е полна и не ми се фрла, па ја подарувам (Скопје). Доколку на некој му е потребна, нека ме контактира во порака :)

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    1.072
    Пијам лакта микс чај 1л, плус тие капсулите Лактил и хип за доилки инстант два пати дневно. Така ми препорачаа, да не е многу? Вие по колку пиете?

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    821
    Добив пред 2 дена и приметувам мало намалување на млекото. Дали и кај друга било вака и кога ви се стабилизира .

19. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    1.149
    Пиеш све ова секој ден или комбинираш? Јас мислам дека е премногу, јас нередовно пиев лактил капсули и сепак имаше разлика. Па тек све... Мислам дека @mariz имаше пишано како комбинираше чај и капсули и имаше фрка со фат на бебе ради премногу млекце.
    Пази си, и премногу млекце е проблем. Телото ни прави колку што бебе бара језда дур да воспоставиш лактација можеби можеш само капсули. Дефинитивно најпозитивни коментари од нив прочитав..

На mariz и sani99 им се допаѓа ова.
  20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    1.072
    Капсулите ги пијам секако секој ден по две, но ми рекоа и чаевите да ги пијам. Па да прашам вие како ги комбинирате.