На Кикабу се сасвим океј, јас екслузивно молзам и имам две. Сега чекам фендс фри од алиекспрес, пошо не се доседува…
Jas ja imam rachnata pumpa na Chicco, sosema e ok za pocetok. Prvo ja koristev da nadojde mleko, sega ja koristam za visok mleko od vreme na vreme ako deteto si cica normalno i ako samo na grada se hrani mislam OK ti e ovaa varijanta, sto ja posociv, jas sum zadovolna. Moeto dete imase zoltica i morav da se molzam stom dojdovme doma pa ako nemas koj da ti pozajmi za prvite denovi dodeka ne ti stane jasno dali ke ti treba - zemi si ja ovaa. Ako ke go hranis samo so molzeno mleko togas veke ke gledas za elektricna oti vaka race ke ti padnat.
Не се оптеретувај со време. Во 5 мин твоето бебе може да исцица многу повеќе од друго бебе за 15 мин. Гледај детето дали е сито, и редовно мери го. Тежината е најдобриот индикатор.
@mariz И јас размислувам да убацам шише до мое млеко за преку ноќ, оти бебево е мрза и не се буди да цица, а градиве ми се камен. Многу ме заплашуваат дека ако дадам шише ќе се одвикнело од цицање. Кое е твоето искуство?
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/diazepam/product/ Јас овде проверувам за лекови, прочитај баш ама мислам не.
Па од еднаш шише нема да се одвикне, особено ако ужива на цице. Јас од старт и давам и во шише, дека левата ми беше страшно рани... а десна цицаше. Е едвај некогаш ми го прифаќа, па мора да е потопло за да го пие... а на цице очи превртува од што ужива. Ми се случува да не го фаќа и сака шишето и да го плука млекото, но да не фати цицка не се случило. Во такви случаи што испие испие и пак на цицка завршува
Ние сме од почеток со комбинација молзено, дохрана, цице. Тоа што го молзев навечер додека спиеше, утредента за пред спиење му го давав и колку имав млеко цицаше. За жал сега веќе цица повеќе и немам за молзење, само цицање и дохрана сме. И му давав од молзеното, па после цицање, зошто заспиваше додека цица... мрза е и моево... сега поубаво влече, си заспива, ама го будам па завршуваме работа. Муабетот ми е: влече од цуцла па од цице без проблем. Јас до сега не знам некој конкретен така да има одбиено дојка... муабетиве ги отфрлам за неосновани
Mojava isto, dva meseci e i nekoj den, so dohrana sme, ne odbila cice posle šiše, duri mu se raduva se gleda haha Cica pa šišence, pa nekoj pat pak na cice, nema gajle ne pravi problem Ja zemav pumpica da se odmolzuvam i da stimuliram povekje ama kapka ne vleče, ni račna ni električna na baterii...a stisni si prska si teče ama ne ja nahranuva
Ne go budam, se raskinkuva, ama ne se budi. Davam formula okolu 20h zaspiva kaj 20.30-21h, cica kaj 2, pa 4-5. Naredno vo 7 ni e budenje. I toa ova nocnovo cicanje ne e najaduvanje, nekade okolu 15-20 minuti, i toa go cepkam go budam za da se cica poveke za da naredno doenje e pokasno.
Значи станува само да цица во 2 и накај 5? Моево само кенка, му давам да цица, ќе се излигави и толку
Па така, кенка, не се буди. Така правеше малку ке повлече и заспива, ама го чепкам под мишка, го чешам по меше и едната града знае да ја испразни. За друга нема сила. За првото станување има повеќе млеко, за второто немам доволно ама ни он не се труди
Девојки што пиете Lactil апчиња за лактација, имам кутија отворена, но повеќе од пола е полна и не ми се фрла, па ја подарувам (Скопје). Доколку на некој му е потребна, нека ме контактира во порака
Пијам лакта микс чај 1л, плус тие капсулите Лактил и хип за доилки инстант два пати дневно. Така ми препорачаа, да не е многу? Вие по колку пиете?
Добив пред 2 дена и приметувам мало намалување на млекото. Дали и кај друга било вака и кога ви се стабилизира .
Пиеш све ова секој ден или комбинираш? Јас мислам дека е премногу, јас нередовно пиев лактил капсули и сепак имаше разлика. Па тек све... Мислам дека @mariz имаше пишано како комбинираше чај и капсули и имаше фрка со фат на бебе ради премногу млекце. Пази си, и премногу млекце е проблем. Телото ни прави колку што бебе бара језда дур да воспоставиш лактација можеби можеш само капсули. Дефинитивно најпозитивни коментари од нив прочитав..
Капсулите ги пијам секако секој ден по две, но ми рекоа и чаевите да ги пијам. Па да прашам вие како ги комбинирате.