3650 се роди. Ајде се е период. Ние така се тешиме со мм по дома. Што вика една другарка: Сега е мака со хранење вака или онака, сака несака, па гечеви, па после заби, е после се натака ти е гола вода.
Ооо кај неа почнаа уште прва недела и еве во недела 40 дена ќе правиме, уште ги има. Ама не се страшни. Ги држиме под контрола со капки, термофори, масажи. Во моментот кога ја фаќа, вриска, плаче, ама брзо се смирува. Одма почнувам вежби со нозете и и олеснува.
Некоја да има успешна приказна со зголемување на количината на млекото, немам доволно очигледно, а не знам каде грешам...што сте пиеле, како сте се хранеле, нешто да ми помогне во сагата?
Јас пијам лактил и лакта микс чај. Јадам овес секое утро. Многу вода и по некој електролит. Исто и јогурт пиев доста на почетокот. Бебе ако влече ставај го цело време на града, јас пуштав филм и така терав. Пумпа исто користев ама не најдов соодветна инка па многу малку вадев. Од адаптирано стигнавме до ексклузивно доење некаде пред да направи 2 месеци бебето, постепено намалувајќи го адаптираното млеко. Не знам што помогна точно од ова, веројатно од се по малку. Искрено се измачив ич не уживав во тој период, за на крај да се разболам и пак да ми се намали млекото. Мој совет ти е да не се замараш многу, колку има толку. Уживај си во овој период со бебето не се преоптеретувај со млеко. Ако сака бебе ствај го цело време на града, пупти филм, музика и гушкајте се.
Сите различно изгледа кажуваат, како и за сѐ. Мене ми рекоа обавезно будење на три саати додека е толку мало, да не го оставам да спие повеќе за да може да качува на килажа а и плус јас да сум ги празнела градите. Така и правам, ми се спие ми се плаче но тоа е, да сме здрави и да напредуваме.
Јас дојдов од болница со полни гради, а за некој ден скроз издишав како со второто. Со второто незнам колку се трудев, ама помалку од сега и не го зголемив млекото... теравме комбинирано и на крај на ад завршивме само. Е сега душа извадив за да сме само на доење и највеќе ми помогна стимулација со пумпа, односно power pumping сесии (најди на гугл). Покрај тоа пиев се што може, плус и си јадев убаво. И одморот е мнооогу битен. А легнев на почетокот, одма осеќав како поубаво ми надоаѓа. Плус постојано бебе на града, баш на секое плачење си дремеше на цице. Еден период дури и одвишок млеко направив да имам...
Здраво мајки. Прашањево можеби не е за тука, слободно посочете каде да го поставам. На мака сум. Моево дете дење си спие мирно и спокојно, ништо не го ремети.. Навечер нешто му се случува, во спиење многу кенка, мрда, целото е вознемирено, се буди на 1 ч бара да цица, цица 5 мин и заспива. Веќе немам осет колку исцицало и дали е сито. Не ни плаче, само многу мрда, кенка, мава боксови. Таков неспокој не сум видела. Мислам дека не се грчеви бидејќи не плаче, не се црвенее, не клоца со нозе. Во раце одма се смирува но штом го спуштам во креветче пак иста песна. Читав за активно спиење и ова личи на тоа, но во случајов трае цела ноќ, со саати, премногу е. Ве молам за совет и мислење ако сте де соочиле со нешто слично? Живи ненаспани сме и бебе и ние, се избудалевме
Син ми така прави кога не е какан, мешето многу го мачи. И го осеќам кога ќе се засили со мрдање оти после тоа се буде за јадење.
Zdravo dali nekoja od vas znae od kade bi mozela da kupam flange se vika na angliski( precnik so odgovareci obem na bradavica zatoa sto tie sto doagaat so doatok pumpa za izmolzuvanje se obicno 24m I golemi mi se. Vakvi se otprilika nemora da e na medela vazno mi e samo sto pobrzo da gi nabavam.
Проба да ги контактираш Медела кај нас? Би требало да имаат. *Едит: сега отворив на страната, ги дава. Јави им се утре https://bimek.com.mk/product/personal-fit-инки-за-гради/
Некој го имаше постирано линков на претходните страни: https://www.evit.mk/kupi/trudnici-i-rodilki/medela-personal-fit-breast-shield-inka-za-gradi/ Јас се мислев да нарачам ама откажав и молзење и се комплет
Како давате капки колиеф ако бебе ви одбива шише скроз? Покрај шише и лажица, шприц, се живо денес ми одбива и плука буквално се до капка. Од други луѓе од шише пие, од мене не (а сама сум цел ден, нема кој да и дава до 18ч)... од 2м ме игра третово еј Морам да и давам па на секое колиеф дека и смета лактозата (најверојатно и она како мене и батко и е со интолерација на лактоза)... (грчеви нема).