Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    1.131
    А моментот што ја ставаат у зиплок па во фрижидер или замрзнувач не си пробала?

2. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    2.480
    Не, не знам за ова. Мислиш да не ја мијам после доење туку во фрижидер?

3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    13.544
    Јас сум го правела. После користење ја ставам во фрижидер, млекото во друг сад, за следниот пат да ја користам пак без да ја мијам. Најмногу го правев кога на неколку пати вадев по помалку млеко.

На Lady Miami и merriel0 им се допаѓа ова.
  4. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Електрична Chicco користев. И мене ми се смачи од миење веќе. Добра е Chicco ама медела онаа во болници што ја има мислам дека е најдобра, прочитав дека може да се изнајми :)

На Lady Miami и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  5. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    1.131
    Еве ти објаснила @Spidy и јас го имам тоа правено, особено ако треба неколку пати во денот да се одмолзувам. Во зиплок најнакрај во фрижидерот ја чував. Секако не електрониката...

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.903
    Дали за време на доење смее да се јаде мед и соја сос? Читам поделени мислења по интернетов..:|

7. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.903
    Јас потврдувам за медела, имам електрична единечна, предходно со две пумпи пробав скоро ич не вадев. Синоќа едната ми се стврдна, се измолзив одма извадов 120мл, можеше и повеќе ама мака ми беше веќе да чекам

На intj_girl и Lady Miami им се допаѓа ова.
  8. Elly989

Elly989 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    216
    Odlicno, bas mi e drago :$

9. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    134
    Дали тие што ги доите бебињата им давате и пробиотик и ако давате од кога почнавте ?

10. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Не давам. Јас пијам 2 пати на ден.

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.278
    Допаѓања:
    76.353
    Јас се си јадам...

Колку подои имаат бебињата на 3м? Многу некако периодов бебево слабо како да ми цица. Се вадам од памет и јас станувам ја будам... мислам да не ја разбудам ќе тера. А и преку ден некако кратки подои, плус вака на изглед како да ослабнува. А и зелени столици овие неколку дена, од кои една многу чудна ми е. Ќе ја прикачам кој не се гади нека отвори...
    20241020_210523.jpg
    Кака сеуште на секое, по 10 столици мин има во 24ч...
    Молзено скроз ми одбива. Ја оставив денес со свекрва ми на 2ч и од 120мл, едвај 40 и испила...

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    714
    Моето не е на доење ама истиот проблем. 3 и пол месеци е, од пред две недели се помалце и помалце пие млеко. Борба водиме со шишето. 150мл пиеше сабајлево, 70мл одвај испи. И пишав на матичната ми рече дека овој период се им е интересно да гледаат наоколу и дека помалце ќе цица. Да му даваме да пие во темна просторија без бои и светла. Јас умрев од нервози неделава особено..

И ние почнавме да го будиме навечер за да јаде баш поради малите количини што ги пие преку ден.

На merriel0 и mariz им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.278
    Допаѓања:
    76.353
    Ќути... мене и не ми се тргаше ич од цице кога ќе фатеше да цица. Сега фаќа, пушта, фаќа, пушта, млеко шприца кај неа во лице... Ќе пробам и јас утре во темно и тивко само. Стварно е и ококорена на повеќето подои..
    Ама па си викам ваљда нема и гладна да спие а? Абе од 21ч заспива и јас ја будев во 4ч, па во 8ч... спиеше до 9ч. Тие два подои цицаше заспана колку да се рече цицнала да не се секирам јас. Градите бомба сабајле.

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    1.072
    Мед знам на бебиња не се дава, за доилки не сум знаела. Јас знам да си земам по една лажица таан со мед, бидејќи во бременост не смеев ради шеќерот. Ме замисли сега за медов :)

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    1.072
    1200 ми зема. Супер е, ме просветли, не знам што се деси ама вечерта кога она си отиде фати цицка и без вештачка брадавица, инаку нејќеше да ја види, го бараше само шишето.

На Carpe Diem New му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    1.072
    Дали вежбате кога доите? Некаде читав дека не се препорачува, зошто се лачела млечна киселина во млекото и може да го смени вкусот, а доколку се вежба, после вежбање да се измолзиш и да се фрли тоа млеко. Сакам да почнам да се враќам во форма после два месеци, па ме интересира дали смеам и ваше искуство.

17. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    84
    Вежбам и детето цица и напредува. Од каде вакви информации?

18. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    1.072
    Па и доктор ми кажа така. Кога вежбаме знам дека се излачува млечна киселина, затоа и не болат мускулите ради неа, но не знаев дека можела да се излачи и во млекото. Не дека е нешто страшно, но ми рече може да го смени вкусот на млекото и да избегнувам да дојам одма после вежбање. Затоа и пишав тука, да прочитам искуства

19. Evalunna

Evalunna Нов член

Се зачлени на:
    23 мај 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дали најде додатоци за инката или помала инка (и од каде ако да)?
    Истиот проблем го имам, скоро цела брадавица ми влегува во 24мм.

20. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Луѓе кажете чаре, неколку дена се мачи да ми пробие циклусот, вчера конечно добив (па пак ми прекина крварењето), и околу пладне ми снема млеко, до тогаш беше добро, сабајлето си цицаше нормално, некаде околу 2-3 млеко ни капка до вечер. Морав да дадам формула пред спиење за да ми заспие. Вечерта се разбуди двапати, имав млеко, нормално си цицаше, сега сабајлево пак прокрварев малку и пак немам млеко... Трет пат добивам откако се породив, првите два пати немав ваков проблем, си имав млеко можеби намелено малку ама имав. Ова нити крварам нити млеко имам ;(

Последна измена: 21 октомври 2024