Pa na početok teško ni beše ima mleko nema mleko, mislam i sega deka ne i e dovolno baš onaka lakomo go pie pa posle bljucka, ama neka ja haha Da ne zboram deka na početok i pumpica koristev, ama ništo ne vadev so nea, epten bevme katastrofa mesec dena, sega ako sme izlezfni šišence i dava i terame inače 24 sata bi bile doma
Ќути со пумпата исто, вака шприцав имаше млеко, со пумпа ни 10 мл од двете немаше. После уствари ми кажаа дека инката на пумпата е голема за мојата брадавица и не ја фаќало убаво. Требало некои адаптери да докупам што се ставаат внатре за да ми ја фати. Но после почна да цица и не ја користам веќе.
I jas ne ja bataliv, samo stres mi napravi dopolnitelen. Isto ima mleko, a vaka ništo, si mislam pa bebevo e gladno i si vleče ako posle dve tri minutki nema kje plače valjda kje se luti, ona si cica i kjuti, e posle bara ušte i od šišence ama samo 50,60 ml ne deka i e samo toa dosta, pa si vikam ima znači i kaj mene
Jas na medela imam koristeno ama nekako mnogu tesko mi odese o brzo ja bataliv. No vo rodiliste so avent se izmolzuva. I mi izgledase poprakticna
Moevo prvite meseci gi cicase dvete na sekoj podoj i ubavo si spiese, ama meseto mu krkorese i imase grcevi, pedijatar mi rece deka taka samo go cica po vodestoto mleko i ne go drzi sit, a krajnoto mleko so mastite ne go cica i zatoa se precicuva i ima grcevi. I stvarno od kako go ostaviv edna da ja iscica cela pa posle da nudam druga nema grcevi ama vaka pa mnogu malku spie denski i samo na cicka e I aj pocnav da mu gi nudam dvete ama nejki, ke ja iscica ednata ke pospie pola saat i odma bara pak da cica, i samo nervozen e ni nacica ni naspan se pogrbaviv vekje cel den e na cicka ili se zaspivame... Od vtoriot skok bozem nejkese da cica, sega nemozam da go trgnam od cicka ama ednas da svrzi barem saat vreme son po drugo ke e i za mene i za nego vaka do kaj 6 saat i posle ne funkcioniram Neznam care so da baram a vaka super si napreduva 1500g mesecno..
Јас за спиење не се жалам, спие. Ама со цицањето исто. Ролеркостер млеково ми е од што она зеза. Денови цица на секое, па сабајлето кога ќе станам ќе ми пукнат. А деновите што слабо цица па ќе ми поднамали млеко и градите издишани дури и сабајлечки. Па веќе а ја приметам дека зеза, молзам да си стимулирам. Мојава обратно, од кога цица од двете кака многу поубаво густо жолто, намали башка не е на секое. Мислам нема врска предно дека само се цица ако цица од двете... зошто како и да е на нареден подој цицаат од таа што завршиле. Башка го преместуваш ако ја испразни градата, ако не... нека си ја доцицува таа. Па нудиш другата, ако не сака не сака...
Исто да, значи периодот е таков не е само моево, до вчера плачеше оти многу му шприцаше млеко сега ќе ме натепа дури да ми надојди јакиот млаз само неспиењево мене најмногу ме мачи, па уште ко ќе ми речи некој навечер ти спие како сакаш неможи и дење, мислиш правило некое е добро јас дење не треба да јадам, да мочам, јадење да направам или големово да го видам
Како гќсфсти дека плаче зошто му е јак млазот? Јас приметив деновиве кога влече голта наеднаш и едвај воздух зима и почнува да плаче, како нешто да го нервира. Се чудев што е
Како знаеш дека е испразнета градата? Зошто мене и кога ќе ми омекнат од кога ќе се нацица, стискам уште има млеко, како да знам кога до крај ја исцицува за да префрлам на друга?
Neznam so cicanjevo dto e rabotata. Se sto kaza e i kaj mene. Neznam vo koja polozba da ja stavam, 1 min cica i potoa se trgnuva, kako da ne fakja, ili nema mleko neznam. Gradite golemi nadueni nenprepolni neznam. Mleko ki tece koga podolgo ne cicala osobeno rabo nautro. Kako da znam deka i e dovolno neznam. Ne e ic zaspana od 14h. Sto vikas imam svoi potrebi nemozam do toalet da odam. Celo vreme vo raka. Golemiot se buntuva samo priplacuva nemam vreme za nego ic. Neznam kako ke bide. Kolku sto se sekjavam goemiot imase dve pogolemi denski spienja od 2-3 saati na ovaa vozrast. Ovaa sega ic nespie. Spie samo ako se Seta vo kolica nadvor. Deneska celo vreme jazikot go isplaziva. Znae li nekoj na sto moze da e toa simptom. Se si mislam deka ima refluks ili nekoja intolerancija na laktoza ili slicno neznam. Posle sekoe cicanje ide podrignuvanje, pa ikanje i se taka vo krug… nekoj sovet, iskistvo??
Го осеќам, ме боли градата ко ќе иди млекото и да, неможеше да постигни да голта па плачи и се нервира, тоа е исмолзи се 20тина мл пред да цица и после нека си цица.
И моево го вади јазикот, или шлапа со устата, мене тоа ми е знак дека е гладен. Јас дс го оставам на мене да лежи ќе спие и 3 саати ама не е тоа решение.
I moeto pravese taka kako da se davase imase jak mlaz. Ovie 2-3 dena kako da go nema. I tesko fakja i se nervira. Dali e toa znak deka snemuva mleko?? I sto da se prevzeme?? Nema ni 2 meseci moeto
Па незнам др начин, ако не цица убаво да го сетиш дека голта, да се изнацица и заспие нема како да приметиш освен молзење.
Здраво на сите, од вчера имам болка во левата града, долниот дел, боли на допир, немам црвенило, немам грутки, немам оток, а сепак боли, не знам што да правам, некоја со исто или слично искуство. Инаку бебе е 5++
Macna rabota ova doenjevo, ima denovi koga .mi se place cel den robuvanje so gradite na izvolte i pak ne znam dali dobro cica, kolku cica , dali e najadena, dali place od glad ili prejadenost, zosto nekogas slusam deka golta mlaz a nekogas shlajfuva kako mastika da dzvaka? ...pa dali ako cica 10 min i zaspie e dosta ili samo se zalazuvam?.. I zosto ne zdriga na pola od podoite, pa posle moram da ja drzam ispravena 15 min za da ne ika ili ne se ispovrati vo krevet? Sekoj pat koga ke stisnam imam mleko ama dali i e dosta? Porano cicase na 3h sea na 2h bara vristi...Mozebi jas pravam nesto pogresno ako imate sovet ve molam spodelete
Не да е мачна... немам некој конкретен совет да ти дадам, само поддршка. Мислам дека единстврн начин да знаеш дали доволно цица е ако напредува во килажа. Можеш да ангажираш и некој консултант да те посети да провери дали може нешто подобро. Инаку и јас очекував дека е поедноставно ама ете, никој не зборува за психичката тежина на доењето. Кога е на ад барем гледаш колку прима. Да не почнувам за ограничувања во исхрана што мора да ги направиш. Кај мене сега најново е што морам и од млечни производи да се откажам бидејќи му се појави крв во столица
Of lele se soglasuvam na AD barem znaes kolku e jadeno, mozes da prespies i da izgledas na covek. So doenjevo sum kako zombi ednostavno moeto e 1 mesec i veke 24h nema kakano, sea i so toa sum potrsena, dali e znak deka ne jade dovolno?