Kolkavo ti e bebeto? Samo 10tina dena mene me sovetivaa da ja budam dodeka se vospostavi laktacija posle toa ne
Душа бе . Моиве двајца се скроз различни. Ќерката на 1 год 7 кила, синко сега на 5 мес. Ќерката како шпагета е до ден денес, нозе како штркче, синко кога ќе го видам во ноџињата со бутки целиот, пресмешен ми е, како набиени му се ноџињата
Е така второто мене, па многу бев насекирана за неа. Ние сме баш големи високи 180 и 192 и она 3800г се роди, ама по 600г месечно ставаше Според првото (голем роден, а и он брзо растеше качуваше), она ми беше прцулка 7г е и манекенче е, не е преслаба.. таман баш Ама мешани сме високи, ниски во фамилија и се е можно со гениве А бато е доста голем за возраста, па уште кога се роди третово знаев дека генче како него е Нека се живи и здрави само и нека си растат, тоа си е најбитно Инаку мене многу млеко ми надоаѓа со овесни снегулки. Исто и од пивото безалкохолно од Хајнекен. Скоро маж ми купил од Веро некое француско (мислам франц беше), Радлер од 0.5% алкохол. Се напив 2 пати и од тоа, ваљда не згрешив
Recisi 2. Ako ti napreduva i ne place ako si cica ibavo ne go budi. Okolu 22 zaspiva 3.30 se budi za cicanje, pa7 sabajle. 8 zaspiva do kaj 10.30. Sega so promena na vremevo vikendov mi se poremeti redot nekako. A deneska lugje neznam celata se trese se pomera jazik plazi kdnka ne cica celo vreme kako da se davi neznam sto i e grcevi li se meznam cudni zvuci ispusta…samo kloca preta,ne spie nejade, racinkata i se celo vreme kako vo gard, gi stava vo usta a koga ke i ponudam grada ne cica. Neznam…
3 медеци. Таква шема фати од старт. Мислам дека до бебе си е. На сестра ми помалата од старт врзуваше цела ноќ спиење. Јас ке почекам малку.
Стварно не памтам баш, пред 5 години беше ова. Хајнекен ли, имаше неколку различни. Во Грција живеев тогаш, ама сигурно и во Македонија има.
Некоја да има искуство со нагон на повраќање чим ставам бебле на цицка...? Читав као нормално е, ради хормони. Несакам да престанам да дојам... Само дали можам да превземам нешто, има ли некоја финта?
Majki zdavo. Periodov se soocuvam so namaleno mleko, ne znam zosto... do pred par dena bebe cicase 10-15 min na edna grada i zaspivase, sega cica po 20-30 min ja ispraznuva gradata do kapka, vlece bradavica agresivno, se nervira , se crvenee. Cica i na vtora grada do kraj, kako masina e, kapka ne ostanuva. Za 2h bara pak so vristenje...sinoka veke nemav sto da ponudam i mu dadov AD pijam 2l tecnosti, laktamiks, boza, se sto mi e kazano ama osekam deka nema napredok. Ve molam za sovet i mislenje
Не знам за колкав период се работи кај тебе ама кај мене тоа се случува обично два три дена пред да добијам и откако ќе добијам се стабилизира.
Бебе 3 и пол недели неколку дена по еднаш му оставав молзено да му дадат по еднаш за да завршам некои обврски и сега ми се нервира на града не сака да се помачи да цица се бориме... Супер си цицаше и супер напредуваше на 14 дена имаше качено 450гр. Млеко кога се молзам имам, вадам околу 100мл од двете за 5 мин молзење, да му го давам тоа цело ќе го испие без проблем. Инаку дреми на града и чека само да му надојди и тогаш влечи.. Не знам ни дали е јаден ни колку е јаден.. Какани и мочани пелени има нонстоп па се тешам со тоа дека му е доволно.. Некој совет? Шише повеќе нема да дам..
Борба некој ден и ќе се стабилизира ситуација. Чим океј се пелените, таман му е. Мојава обратна, не сака па шише. Вчера ја оставив со свекрва ми дека славевме роденден и да не ја носам во гужви... борби воделе, едвај нешто испила А и давав мн пати молзено, ама пак цице си сака повеќе...
Некој да имал проблем со вовлекување на брадавица? Со пумпа се измолзував и ми се вовлече брадавицата Сега не можам ни да се измолзам ниту бебе фаќа? Како се средивте?