Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    Уфф исто сум и јас. Со првото се беше полесно. Лесно се одби ( најпрво намалив подои) па немав некој проблем со градите. Доев до 12 м.
    Сега, планирав да дојам до годинка. Сега веќе е 12++ ама никако неможам да помислам на целосно одбивање. Не го дојам преку ден, само навечер. Ама навечер баткото си начекува, и ако досега цицаше 2-3 пати, сега 4-5 ... Како ќе го одбијам скроз стварно не знам.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.820
    Допаѓања:
    23.613
    И кај мене зголеми подои наместо да намали. И бара, сака да цица, првото не ми бараше :)
    Па ако не му дадам плачи де мава :D

На Bannana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dragana S

Dragana S Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2024
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Maticnata da ti prepise dostinex apce ima za seknuvanje na mleko so rozeva recepta go davaat u apteka

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Намалиме со подои, цицаше сабајле во 6, потоа во 16 часот па во 20 часот, во 2 по полноќ.
    Толку повеќе не можев да намалам зошто беснееше за да цица а и не знаев како да го успијам. Пресеков преку но
    Дали се штетни? Матичната ме упати на гинеколог да ми препише тој таблети. Сга треба да го барам.
    Сакав без таблети да пробам, многу така поминале. Не знам што е попаметно.

5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.820
    Допаѓања:
    23.613
    Јас планирам да се одмолзувам по малку, колку да олесни, за 1 недела мислам дека би секнало така, па и 2 недели да се, пре би одела природно отколу со хормони.

6. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    Исто би ...

7. Dragana S

Dragana S Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2024
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Pa ti si na doabr pat da fatis mastitis po toa sto objasni zatoa ti rekov tableti ne se stetni pomaga da ti sekne mleko odma mozno e da se osekas malaksana prviot den. Ova mora lekar da to go prepise I da ti kaze kako da go doziras ne sw pie celo apce naednas

Последна измена: 6 ноември 2024
  8. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    400
    Исто и јас бев во недоумица дали наеднаш или постепено да намалувам подои. Само постепено мислам дека тешко ќе ми оди. И на дремката заспива со цицање и навечер. И призаспива со цицање.

Поискусните ве молам кажете - изводливо е наеднаш да се прекине без апчиња? Одлагам дека знам колку ќе ни се тешки првите денови со плачки и слично. И прво мислев да е викенд за да можам да ја смирувам и да ставам зелки такви работи ама некако гледам дека подобро е во работен ден да го почнам ова, заборава барем 6-7 саати на цицање кога ме нема. Ама после толку време бара без разлика дали ме гледа или не. Ах, тешко. :doh:

9. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Скоро 4 месеци. Мислам дека е тенок млаз :D и треба повеќе да се мачи за да извлече, претпоставувам.

10. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    1.223
    Kako tenok mlaz? Stiskaj malce so racete da pocne da tece mlaz polesno da i e

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    201
    Зелка цело време, лецитин, чај од жалфија, градите да не ги стегаш и кога ќе осетиш тежина нежна масажа и рачно одмолзи се под туш со топла вода, само колку да олесниш притисок. Јас останав со 1 подој, мислев дека ќе биде лесно но 2 недели се мачев и го решив вака. Со лесно

12. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    Јас пред 8год кога го одбивав малиот само Тегавец ставав, а имав млеко на претек, сега кога ќе ја одбијам малава планирам исто, значи листот го миеш, и врвчето на листот да ти биде на брадавицата, јас со селотејп го закачував, за неколку дена ми секна млекото, како да не сум доела воопшто, пробај нема што да изгубиш, тегавецот влече :)

Последна измена: 6 ноември 2024
  13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.026
    Допаѓања:
    5.417
    Изводливо е, една страна поназад имам пишано.

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    2.477
    Да не има некоја да продава Медела инка 21? Гледам по две идат во пакување, па ако ви останаламедна некористена...

15. Dragana S

Dragana S Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2024
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Dali go resi problemot nekako nadojde li mleko fati li da cica bebeto?

16. Barbara_barbs

Barbara_barbs Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    1.335
    Не знам дали е соодветна темата за прашањево. Дали може измолзено млеко кое е во фрижидер но не искористено да се замрзне? Исто може ли да се измеша одредена количина на млеко која е молзена во разни временски интервали?

17. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Фала ви на сите за советите.
    Ми даде др некои таблети но не можев да ги најдам. Ми рече во тој случај да пробам со зелка и да ги стегнам со фолија 24 часа.:whew:
    И така јас со зелка и фолија, кошула и сако си бев на мн важен состанок и си испрезентирав проект. Да ми кажеше некој дека вакво нешто ќе направам ќе го првев луд. Ама маката ќе те натера на се. Стврно немав луксуз да си дозволм да качам температура, отсуствувам од работа и оствам домашни обврски. Жени сме можеме:muscle:
    Синко ме изненади, воопшто не направи проблем како што очекував. Виде зелка дека имам и толку беше. Душа, ќе ми фалат тие моменти, но морав млку да почнам да мислам и на себе, крш сум со здравјето.

На Bannana, Lady Miami, DaftyCrafty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    190
    Некоја мајка да знае апчиња/чепчиња за запек што можам да ги земам додека дојам? На природна база ништо не помага, една недела како сум породена немам отидено во wc.

19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    13.541
    Може од фрижидер да замрзнуваш. На пониска температура секогаш може (од собна т во фрижидер, и од фрижидер во замрзнувач), ама еднаш чим се оди на потопло не смее назад.
    Во фрижидер ќе собираш во различни шишиња и кога сите ќе бидат иста температура, тогаш може да ги измешаш, и ако сакаш да ги замрзнеш во една кеса.

На Barbara_barbs му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    1.071
    Консултација со доктор, не на своја рака чепчиња. Нормално е да имаш запек после породување. Јас имав во болница неколку дена но успеав со храна и движење повеќе да отидам и да ги ставам во функција цревата. Инаку секој доктор кога ќе дојдеше на визита ме прашуваше беше ли во по голема нужда, зошто е многу битно тоа да проработат цревата после породувањето. Јас на почетокот барав чепче но ми рекоа ме рано ти е за чеп. Затоа прашај прво доктор дали смееш.