Vaka izgleda toa: Cica na edna grada 7-8 min i ubavo si golta, i posle naglo pocniva da tegne, da kloca, se trga pak se vraka, probuva silno da povlece, pak vlece, me tegne za bradavici, se nervira, pisti... Koga ke stisnam grada ili ima nekoja kapka ili bukvalo nisto. Posle ja stavam na drugata grada i istoto iskustvo se povtoruva. I non stop ja menuvam te levo te desno bozem ke se zasiti, a ona vlece tegne se nervira place gladna e....vecerniot podoj trae 1h i zavrsuvame so sise...i zatoa davam AD, pie okoli 50-60 ml i se smiruva i zaspiva, valjda tolku i fali...ova vaka mi se slucuva posle 6 nedeli nekade.. sega sme 8 nedeli... Inace moeto spie od polnok do kaj 6, pa posle preku den cica na 2h, samo bara, valjda nadoknaduva...pedijatar rece deka e ok da ja ostavam da spie, iako jas ne spijam od grizi
Haha i ja se mislam taka da počnam, neka ja do polni 4 meseci vaka, pa posle nema više da ja budam, koga pobara i ako pobara nokje togaš
Моево и сабајлево и вчера исто скоро скроз сува пелената. После се изнамоча и изнакака. Не е првпат да се случи. Вчера ептен беше успиен не мрдаше скоро ич цела вечер. Сум приметила чим се успие премногу дека секогаш пелената е сува.
Мајки знам дека е нормално едната града да има повеќе млеко, но приметувам дека левата многу брзо ми ја празни и ко желе ми е за кратко време, она влече тегне но имам чувство дека не голта толку млеко. На пример од десната ја слушам дека голта и тоа убаво и повеќе ја ставам на таа. Левата знае од сабајле да е пополна и толку. Како да знам дали кога цица од левата дека и е доволно и дали има млеко бо неа? Кога цица од неа после стално и ја нудам и десната од страв да не остане гладна. Вака кога ќе ја стиснам има млеко и шприца, но многу е мека на допир и кога голта не се дави како на десната. Нормално ли е ова? Плус и нс огледало се видов десната е многу поголема града.
Кои чаеви се безбедни за пиење при тоа да не намалуваат лактација? Читав нане дека не смее.. Ми здосади лакта микс и чај од ким
Јас јадам и грашок и боранија, не приметив дека нешто повеќе плаче. Избегнувам само грав, брокула, цвекло, зелка, млеко, соја.
Леле доволно е, нека си цицаат ко што треба.. еве денес ја држев на 2ипол 3ч само еднаш ми направи така...
Од кое адаптирано млеко му даваш? Сакам да земам за ко ќе не сум дома да му даваат, ама незнам од кое.
Уф не сакам да додавам ад, само ја шетам од една града на друга и пратам дали после цицање спие и полни пелена. Додека е така нема да давам дохрана, од шише имам трауми, на почетокот ми ја научија во Систина на шише и цицка нејќеше да фати и се изнамачив додека да почне да цица.
Ти пие од шише? Јас викендов до пазар демек, ја оставив дома... ми јавија, вриштење леле мајко. Кај гладна, па и се налутила од шишето. И правец дома... Може па Ад ќе сака од шише, ова си вика... дај млеково од цице, не од шише Ама во последно време ни чај пие, ни лажливка фаќа...
Ова со станувањево и јас се чудев почна да станува на 2 - 2.5 месеци и цел ден само тоа правеше, не само кога цица, во количка исто, навечер исто се буди и станува... Јас само ја буткам назад во кревет, а кога цица ѝ ја ставам пак градата и продолжува.