Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Се исправа, прави стомачни што викам јас, мислам дека не е ни свесна што прави, како некој нагон ѝ доаѓа, само ѝ викам кај си тргнала и ја враќам назад :D

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  2. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Јас го пијам повеќе пати не знам дали треба ама многу ми е убав :)

3. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    1.193
    Јас се соочував со нешто слично, мене не ми беше згодно да ја држам на десна града, а и доста ми беа големи градите (Сеа не прашувај) до пред кратко време едната цицка си ја викав томитипи, :lol: различни ми беа брадавиците. Проблемот го решив со тоа што бебе цицаше легнато на перница оној football hold. Интуитивно така ми дојде, и функционираше. Добредојде, брз опоравак и ти посакуваме успешна доенечка приказна :l:

На intj_girl и snowwhite.24 им се допаѓа ова.
  4. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    571
    И мене ми е позгодно на лева. Ќе се пробува се за да успее. Фала ти, па се надевам ќе ми надојде повеќе млеко и полесно ќе оди доењето кога ќе има повеќе млеко. :inlove:

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    4.745
    Еве го 4 месеци ќе полни за една недела уште едната ја сака другата едвај, па цело време ги менва еднаш левата ја сака, еднаш десната (facepalm) имаат такви периоди.
    Ти засега ко ќе цица на таа шо ја сака во иста позиција само префрли го на другата, не го врти и ке си цица.

6. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    1.193
    Ти со второ поискусна си, ние со прво невозможна мисија да не го свртиме бебе а на друга цицка да го ставиме. Тек така малецко кога е... Башка јас малецка сум, пола мене е бебе моментално. Почнав да ја дојам легната... Неможам се искривив...

На Lady Miami, Mother of 2boys и flower55555 им се допаѓа ова.
  7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.776
    Допаѓања:
    8.159
    Се измолзев, и ставив во фризидер. Ми рекоа 24часа може во фрижидер да стои, сега кога ќе сакам да и дадам, можам одма да го ставам шишенцето во еден сад со топла вода да се смлачи малку, или порано да го извадам да се смлачи на собна температура?

8. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.483
    Допаѓања:
    13.565
    И така и така можеш. Сеедно е. Само не можеш да го вратиш во фрижидер ако не го испие цело, и ако стои на собна температура повеќе од 2ч не можеш да го дадеш на бебе.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    196
    Женички како и преку се што се мине еве и маститис фатив, имам 3 дена треска, се потам многу ноќеска жива вода се правам мислев дека сум настината ама сега по симптоми сватив дека е тоа горат градите и едната ми е ептен тврда и ме боли, ставав синоќа облоги од зелка и пробав да се измолзам ама многу малку измолзив а бебето не сака да цица веќе од неа,почнав да се загрижува како да си помогнам дами да цица повеќе. Се трга од града и плаче мислев дека се грчеви ама кога го свртив на др града почна да цица и се смири.

10. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    1.243
    Неможе да повлече од таа града затоа плаче. Истуширај се со топла вода, стави бебе на града или пумпа и викни некој да ти ја стиска и масира со 2 прсти. Многу силно треба ептен да те здоболи, ќе почнат да пуштаат каналите и после долго време молзи се.

На Lady Miami, blackdeath и flower55555 им се допаѓа ова.
  11. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    700
    Допаѓања:
    856
    Porodena sum pred 6 dena I skoro posle sekoj podoj osekjam kako mi tece dole krvarenje pogolemo a vo tekot na denot nisto dali e normalno ili da se javam na lekar, so prvoto dete vaka ne krvarev ?

12. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    4.745
    И првото така го доев, моево па само ако спие легнат цица инаку пишти за в раце и јас се подгрбавив :(

13. Sani95

Sani95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    Штом веќе 3 дена имаш температура, консултирај поскоро гинеколог или педијатар, може да треба антибиотик. До тогаш ставај зелка, бруфен и не ја форсирај таа града, тоа е инфламирано и треба да се одмори.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  14. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    127
    Совети како да зголемам лактација. Последните два дена примеќам дека по цел ден ми се меки градите а и бебе се нервира кога е на града влечи и тегне. Не беше така, а енус сме втора недела

15. Lilly.

Lilly. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    42
    Само многу течности, вода поготово.
    Повеќе сон и смиреност.
    Хип чајот исто така помага пробај.
    Не се откажувај!

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  16. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    1.193
    Ау како ми се засркна прееска така легната, од нос и течеше млеко, живот снемав... Ама стрв на мајка и е хихи

17. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.300
    Допаѓања:
    1.081
    Штом имаш маститис не проаѓа без антибиотик, инфицирана е градата. Консултирај се со лекар под итно да не ти секне млекото. Топол туш на градата и блага масажа како топка да масираш со двете раце, не смее да те боли никако, само нежно. А што се случи со таа града, не ја празнеше редовно?

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    7.735
    Луѓе, по колку течности внесувате на ден?
    Јас ја дојам, и после секој подој се домолзувам - секогаш уште 80-100 мл дополнително вадам.

Ама се утепав пиејќи вода. Дека сум царски, нема ни една недела поминато, умирам што на секој пола час во вц треба да одам. Со полн меур дури станам - посебно ако лежам, до вц дури идам... Мислам ќе пукнам.

Инаку сигурно пијам 5 л на ден течности. И пак сум жедна цело време. Не знам што да правам...

19. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.539
    Допаѓања:
    2.027
    Dva i pol, tri litri mislam ok se. Inaku normalno e žed da čuvstvuvaš pojačano i do mesec dena po porogjaj da ama ako e toa vreme pominato proveri šekjer za sekoj slučaj

20. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    7.735
    Не е... До недела ќе правам една недела од пораѓај.
    Ќе видам дали цело време со ист интензитет ќе бидам жедна.