Се исправа, прави стомачни што викам јас, мислам дека не е ни свесна што прави, како некој нагон ѝ доаѓа, само ѝ викам кај си тргнала и ја враќам назад
Јас се соочував со нешто слично, мене не ми беше згодно да ја држам на десна града, а и доста ми беа големи градите (Сеа не прашувај) до пред кратко време едната цицка си ја викав томитипи, различни ми беа брадавиците. Проблемот го решив со тоа што бебе цицаше легнато на перница оној football hold. Интуитивно така ми дојде, и функционираше. Добредојде, брз опоравак и ти посакуваме успешна доенечка приказна
И мене ми е позгодно на лева. Ќе се пробува се за да успее. Фала ти, па се надевам ќе ми надојде повеќе млеко и полесно ќе оди доењето кога ќе има повеќе млеко.
Еве го 4 месеци ќе полни за една недела уште едната ја сака другата едвај, па цело време ги менва еднаш левата ја сака, еднаш десната имаат такви периоди. Ти засега ко ќе цица на таа шо ја сака во иста позиција само префрли го на другата, не го врти и ке си цица.
Ти со второ поискусна си, ние со прво невозможна мисија да не го свртиме бебе а на друга цицка да го ставиме. Тек така малецко кога е... Башка јас малецка сум, пола мене е бебе моментално. Почнав да ја дојам легната... Неможам се искривив...
Се измолзев, и ставив во фризидер. Ми рекоа 24часа може во фрижидер да стои, сега кога ќе сакам да и дадам, можам одма да го ставам шишенцето во еден сад со топла вода да се смлачи малку, или порано да го извадам да се смлачи на собна температура?
И така и така можеш. Сеедно е. Само не можеш да го вратиш во фрижидер ако не го испие цело, и ако стои на собна температура повеќе од 2ч не можеш да го дадеш на бебе.
Женички како и преку се што се мине еве и маститис фатив, имам 3 дена треска, се потам многу ноќеска жива вода се правам мислев дека сум настината ама сега по симптоми сватив дека е тоа горат градите и едната ми е ептен тврда и ме боли, ставав синоќа облоги од зелка и пробав да се измолзам ама многу малку измолзив а бебето не сака да цица веќе од неа,почнав да се загрижува како да си помогнам дами да цица повеќе. Се трга од града и плаче мислев дека се грчеви ама кога го свртив на др града почна да цица и се смири.
Неможе да повлече од таа града затоа плаче. Истуширај се со топла вода, стави бебе на града или пумпа и викни некој да ти ја стиска и масира со 2 прсти. Многу силно треба ептен да те здоболи, ќе почнат да пуштаат каналите и после долго време молзи се.
Porodena sum pred 6 dena I skoro posle sekoj podoj osekjam kako mi tece dole krvarenje pogolemo a vo tekot na denot nisto dali e normalno ili da se javam na lekar, so prvoto dete vaka ne krvarev ?
Штом веќе 3 дена имаш температура, консултирај поскоро гинеколог или педијатар, може да треба антибиотик. До тогаш ставај зелка, бруфен и не ја форсирај таа града, тоа е инфламирано и треба да се одмори.
Совети како да зголемам лактација. Последните два дена примеќам дека по цел ден ми се меки градите а и бебе се нервира кога е на града влечи и тегне. Не беше така, а енус сме втора недела
Само многу течности, вода поготово. Повеќе сон и смиреност. Хип чајот исто така помага пробај. Не се откажувај!
Ау како ми се засркна прееска така легната, од нос и течеше млеко, живот снемав... Ама стрв на мајка и е хихи
Штом имаш маститис не проаѓа без антибиотик, инфицирана е градата. Консултирај се со лекар под итно да не ти секне млекото. Топол туш на градата и блага масажа како топка да масираш со двете раце, не смее да те боли никако, само нежно. А што се случи со таа града, не ја празнеше редовно?
Луѓе, по колку течности внесувате на ден? Јас ја дојам, и после секој подој се домолзувам - секогаш уште 80-100 мл дополнително вадам. Ама се утепав пиејќи вода. Дека сум царски, нема ни една недела поминато, умирам што на секој пола час во вц треба да одам. Со полн меур дури станам - посебно ако лежам, до вц дури идам... Мислам ќе пукнам. Инаку сигурно пијам 5 л на ден течности. И пак сум жедна цело време. Не знам што да правам...
Dva i pol, tri litri mislam ok se. Inaku normalno e žed da čuvstvuvaš pojačano i do mesec dena po porogjaj da ama ako e toa vreme pominato proveri šekjer za sekoj slučaj
Не е... До недела ќе правам една недела од пораѓај. Ќе видам дали цело време со ист интензитет ќе бидам жедна.