Кога јадам месо имам мнг повеќе млеко. И последно приметив дека од спанаќ и овес исто има повеќе. Со рачната на чико ми беше на почеток тешко, после ја фатив на рака и ми отвараше канали. Па земав електрична на медела за да стимулирам повеќе и за да молзам до крај. Земав и помала инка, ама според мене не е до инката. Има врска и системот на пумпање. Медела убаво ми вадеше и некако симулира природно влечење. Само еве недела дена не функц и не ми прави вакуум. Утре ја носам на сервис.
Да не имаш изгубено делче? Јас со најефтина Real Bubee од 1200ден, топ терав. После земав и бежична за во прслук која сеуште си ја користам по потреба, исто и таа 1200ден и одлично вади млеко. Со другите деца само со рачна бев и искрено огромна разлика има електрична. Стварно има многу функции.. особено безжичната. Има бебешко цицање функција, масажа и јако влечење. Почнувам со масажа, па бебешко цицање и на крај класично молзење...
Не, медела има 3 делчиња само. Тој електричниот дел не прави вакуум. Каде најде за во градник 1200ден?
На Али. За чудо стигна за 2 недели. Предобра е пумпата. За 15мин од града ми вади најмалку 100мл (на нецицана града). https://a.aliexpress.com/_Eu9bHNE Спојлер: Опции
Ја нема, баш проверив... Иначе чекав и чекам работи со месеци, ефтини. Поскапите од Али ми стигнаа мн брзо, до дома ми ги достави поштар (ми јави). @Elly989 и таа е Али...
Помагаат. Капсулите го прават послатко млекото и бебе цица повеќе, стимулира повеќе. Мене ми правеа повеќе млеко..
2 пати на ден, на 12 ч. Јас само лактил капсули пиев, и тоа кога 2 пати кога нередовно... А знам и сега да се напијам ако мислам дека не сум одморена, зошто тоа највеќе млекце прави, да е одморено и наспано телото. @mariz си комбинираше кога лактил кога лактамикс... Пробај и види едно по друго, немој све наеднаш да не направиш хиперлактација @snowwhite.24
Јас имав дома све и комбинација си правев, не се оддеднаш. Едно сабајле чај, навечер апче. Или сабајле апче, преку ден и навечер чајче.
Сакам да прашам за ова:"На иста температура изладени ". А, не може тоа од фрижидерот да се загрее на пример во сад со топла вода па да се спојат со ова што сега го испумпав?
Само ако веднаш се испие. Ако целта ти е да ги измешаш за замрзнување, не може од фрижидер да го згрееш па замрзнеш.
Јас ги пијам сите, два пати на ден лактил, по 2-3 чаши лактамикс и две чаши хип скоро месец дена. Немам хиперлактација направено. Кај сите е различно..
Dali vie sto ekskluzivno doite se potite prekumerno, ke se istusiram I po pola saat kako da ne sum banjata cela nedela? I dali vi se susi ustata povekje nego inace? Edno labelo za 5 dena go trosam nostop mackam kako nikogas do sega? Normalno e ili da si napraam krvna slika mada so bebe I todler sum malce I toa potesko....
Океј, според мене е премногу. Остај телото да научи само да прави млекце. Башка кај и да е ќе ти се регулира лактација , 2ри 3ти месец... Мислам дека премногу конзумираш. Само кое мислење, не сум професионалец и немора да го слушаш мојот совет.
Помага анасонот и другите работи на бебе преку мајчиното млеко... јас 4м, па знам еднаш дневно чајче да си се напијам. @P.S.love може секако, но ако ти е за пиење. Грееш тоа од фрижидер, мешаш со тазе молзено и даваш за пиење. Ако ти е за замрзнување, мораш да ладиш на иста температура и да замрзнеш.