1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. FarfallaBlu

FarfallaBlu Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    100
    Сето ова е во консултација со Јасна :)

На Sladjask и merriel0 им се допаѓа ова.
  2. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    303
    Чорба грашок дали прави грчеви кај бебе,јадевте ли додека доите?

3. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    9.138
    Да, за одма за пиење прашував.:)
    А, во случај тоа да не го испие цело, фрлам,така?
    И фала ви многу што ми разјаснивте.:l:

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Ако во рок од 1ч не го испие, го фрлаш да... Вчера извадив замрзнато дека мислев гладна ми е (многу плаче деновиве) и од 140мл ми испи 20мл и 120 ги истурив :(

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.
  5. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    9.138
    Леле:tmi: Знам дека ти имаш и повеќе од доволно млеко, ама сепак боли ко ќе треба да го фрлиш.
    Јас последните денови немсм ни за еден оброк и ко ќе видам дека малата(не знам зошто овие дена така )пола пие,пола плука, и велам А бе јас капка по капка го собирам за тебе, а ти ми плукаш]:):$ Стварно ме боли:(

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.095
    Допаѓања:
    2.302
    Јас се потам цело време. И додека комбиниравме со формула. За сува уста, пиј доволно вода.

7. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    1.340
    Има ли некоја користено Бубамара за измолзување?

8. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.368
    Девојки се породив пред два дена,бебе почна да цица одма,млеко имам,почнавме се во ред,денеска е поспана ептен оти има жолтица и еве нејќе да цица,а знам дека треба за побрзо да и помине..некој совет да ја будам?да почекам да побара сама да цица?

9. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.095
    Допаѓања:
    2.302
    Ке ја будиш. Моето 5 часа спиеше без прекин. Мнг ги успива жолтицата

На Bettina23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Таа не е за измолзување... бубамарата фаќа вишак млеко што тече од другата града и обично највеќе се користи првите месеци...

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    917
    Помош!
    Изгледа ми намалува млекото!
    Неколку дена по ред не цица пред спиење или ако го понудам преку ден ме гриза. Навечер кога ми се буди му давам да цица ке цицне неколку пати и после ме гризе. Прееска стана од спиење му дадов цицаше од едната почна да кенка како да сака да плаче го ставив од дрта страна цицаше ме гризна го тргнав мислев толку нејќе почна да плаче му дадов пак повлече и почна да плаче. Пред некоја вечер молзев од двете вкупно 40мл извадив од кој од левата едвај течење само ако ја притиснав пумпицата мн силно до мене,меки ми се градите ако стиснам тече. Деновове се хранев на рати и не толку калорично туку прекаснував да речеме имам капсули лактил пијам навечер. Од вчера внесувам повеќе храна и течнпсто. Воедно му понудив барем преку ден тетрапак одбива нејќе ни од шише ни никако(екслузовно доење од раѓање)
    Пс ако стиснам шприцнува млекп
    Нејќе да пие ништо од шише освен чај/сок
    Помош како да го научам на другп млеко
    11 месеци е

Последна измена: 18 декември 2024 во 18:02
  12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    1.340
    Цццц згрешив значи.....

13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    5.202
    Мене ова ми личи на заби.
    Имав ист проблем, отприлика така на некои 9-10 месеци ко беше синко, особено во спиење. Ќе почнеше да цица, па ќе ме гризне, јас тргни го, тој плаче. Врати го, пак исто.
    Не снемуваш млеко, посебно не после 11 месеци воспоставена лактација, без ралика на храна. Јас ко се вратив на работа, немав уопште време да јадам и многу ослабев дека син ми само на цицка беше.

На Mother of 2boys и KikiKviki им се допаѓа ова.
  14. Lilly.

Lilly. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    41
    Мајки ве молам за совет!!!!

Денес одеднаш ми омекнаа многу градите и приметив како да сака уште. Му направив и вештачко си испи од него 25мл. Значи му фалело.
    Немаме ни 2 месеци. Премногу се натажив и се изнервирав.

П.с пред 2-3 дена малку вода внесов. Дали може да е од тоа? Што да превземам. Денес пијам постојано вода со сила и 2 шољи Хип чај за лактација.

Се плашам да не не ми се врати млекото целосно како што беше. :( :( :( Инаку од раѓање сме само на доење.

15. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    5.202
    Не се губи млеко наеднаш.
    Тоа што ти спласнале градите е од тоа што се воспоставува лактација, таман работа две години ако доиш две години да ти се камен.
    На толку мало уште може да му подметнуваш млеко од шише, вештачко невештачко, нема да го одбие, само ќе ти поврати после ако го прејадеш.
    Вода нема потреба да даваш на два месеци, кај му се дуе желудникот и не може да цица, може и електролитен дизбаланс да направи бидејќи бубрежната функција допрва созрева.

Што да превземеш? - Бебе на цицка и да се релаксираш малку.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    917
    Дај боже се надевам,мене ме напнаа моите пошто мајка ми брат ми го доела до 3г нас до 8м и после тетрапак и демек мора др млеко ако нејќе мое детето било мало за без млеко. А пие јогурт млечно си јаде се. И затоа пишав испаничив,пошто според нејзе немам млеко

17. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    766
    Ако ја слушав мајка ми до сеа десет пати ќе снемав млеко. Последно коа ми искоментира дека сум јадела сендвич, треба потечна храна за да не сум снемала млеко. Ја прашав дали сака да ја прснам со млекце од другиот крај на собата.

На Sladjask, intj_girl, warrior и 5 други им се допаѓа ова.
  18. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    1.241
    И јас да ти потврдам дека и нас ни се случуваше ова два три дена и после изби запче. Баш тогаш знам дека и јас се исплашив дека немам млеко, па читав зашто гризаат при цицање и тоа што најдов е дека гризаат најчесто ради заби, ако им доаѓа голем млаз млеко или зошто сакаат да си играат.
    Така да не се плаши, ќе биде се во ред.

На warrior и KikiKviki им се допаѓа ова.
  19. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    917
    Фала ви многу. Цела вечер се будеше на 1ч сакајки да плаче и бараше да цица сиг е забче пошто и преку ден си ги јаде рацете. Инаку ги има 8 заби и ми беше страв да не се одбива па затоа да ме гриза:rofl:

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    И да омекнале, нема да додаваш ад туку ќе ставаш бебе да цица и од двете. Иако меки, сигурно и многуууу повеќе од 25мл имало. Бебе ќе си ги исцица и тие 25мл од градата, немора ад одма. Градите постојано имаат млеко, не се без ич. Башка млекото постојано надојдува (особено ако бебе стимулира). Додека цицало од едната, во другата за тие 10мин сигурно веќе 25мл се направиле. Ама обавезно течности, не се дехидрирај.. не дали може од тоа да е, СИГУРНО од тоа е. Многу течности треба, ем за твоето тело, ем за млекото оди...

На Sladjask, merriel0 и Spidy им се допаѓа ова.