1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.095
    Допаѓања:
    2.302
    Што правеше за волку млеко?

2. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.095
    Допаѓања:
    2.302
    Моево бебе сака да си подригнува на сред доење. Таман ке фати да цица и се тегне, се трга, се витка, не можам на града да го вратам. Дури не подригне, цело време е во раце и нема легнување. После подригнат па и недоцицан ок му е.
    Па пак од почеток.

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    645
    Ништо имав бактерија и една недела немав доволно и по саат се пумпав за 130 едвај и од пред некој ден оздравев и почнав да јадам повеќе и еве денес ко камења се прв пар волку

4. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    1.014
    Имам млеко, и во болница цицаше и после и даваа дохрана. Еве сега цицаше од двете гради и заспа, аптамил не сака за жива глава, не можам да ја разбудам

На lala15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.095
    Допаѓања:
    2.302
    Нека е жив и здрав бебушот има за јадење :)
    Јас не знам колку имам пред цицање. Се расипа пумпата, ја заменив. Ама не пумпам зошто тој си цица цело време, спие мирно. Се буди ноќе, некогаш почесто, некогаш поретко, зависи колку брзо ке заспие дури цица. Ваљда сме ок.
    Јадам овес и спанаќ секое утро, приметив дека има влијание да не снемувам во вториот дел од денот.
    Ова ке биде прв цел месец без ниту една флаша дохрана. Минатиот кога преминувавме на доење напредуваше 700 гр. Едвај чекам сега да видам. Буцко е вакани весел е. Се обидувам да не мислам само да дојам.

На dead.flower23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    645
    Знам овесот дека зголемувал али ич неможам да го поднесам. Јас на месо сум повеќе мислам дека од тоа ми е млекото. Само да почне да јаде сакам више да ја фрлам таа пумпа. Среќни сте вие што не ви цица навечер детето. Мојов изгледа има аларм у стомакот и дење и ноќе макс 3 часа и јаде.

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Barbara_barbs

Barbara_barbs Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    1.332
    Ми кажа дека нешто друго ја мачи, но што не знам дали би знаела.. не ми даде конкретен одговор..

8. Barbara_barbs

Barbara_barbs Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    1.332
    Никој не ми спомнал за такво нешто. Цело време така ти цицаше ?

9. Lilly.

Lilly. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    41
    И јас не сакам ад да му давам. Ама плачеше.
    Еве вчера беше се супер. Си цица 20мин бебе. Денес повторно ми се случува истото и баш видов дека за неполни 10мин ми ги испразни градите. И влече се нервира плаче. Па, во консултација со Јасна дадов чај бекутан.

Иначе си направивме ред бебе си цицаше на 3 до 4часа. Сега не ми се полнат убаво градите за тие саати....не знам што се случи....многу сум тажна.
    П.с постојано сум со вода и чај хип 3 пати на ден. Денес купив и таблети за лактација.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Цело време... се изнамачивме до 5м и од тогаш на ад само прејдовме. А еве имам трето и не прави така, само на доење е веќе 4ипол месеци.
    @Lilly. Покрај течности, храна која може да помогне (црвено месо, овес), јас пробав еднаш демек да не вечерам за да намалам кг и одма приметив дека сабајлето сум слаба со млеко и преку ден ќе висеше бебе на цице... обавезно доручек, ручек и вечера, доста калории одат и за бебе..

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    19
    Ќе се наметнам во друга конотација, дали од спанаќот имаш приметено промена во бојата на столицата на бебето?

12. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    19
    Мајки, дали пиете витаминска суплементација додека доите и што ? Бебе е 3 месеци, до сеа пиев премама исто како и во бременост па се мислам дали да продолжам или да земам нешто поединечно.

13. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Мене ми препишаа исто да пијам, Сидерал фолик, и хемоглобинот плафон ми се крена.. никад во живот не ми се десило тоа, и под итно ми ги прекинаа.. и сега правев крвна слика, 160 ми е, не знам дали да земам пак. Некако сакам да си земам суплементи некои, а ми е страв пак да не ми рипне многу.

14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    Чим спие најадена е не и треба дохрана, гладно бебе не ти спие. Нека си цица редовно, следи дали си полни пелени не ти треба дохрана, немој да ја прејадуваш тешко ќе и е.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    1.014
    После секое доење спие минимум саат ипол. Еве сега од 8ипил до 9 цицаше и заспа, еве уште спие.. а за цицање да ја будам ли навечер или сама ќе стане?

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    19
    Јас сама си продолжив со премамата никој ништо не ми кажа, а крвта ми беше ептен ниска после породување и железото 4, па пиев дополнителна терапија за анемичнпст ама само 1 месец и сеа ми е ок, железо 11 и хемоглобинот во граница.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    Абе сега ко бевме за вакцина докторката ми вели чекај да проверам ресичката под јазикот каква му е дали му се среди, се зачудив и велам а шо му е јас ништо незнам никој ништо не ми кажа и ми вели а не добра е, и пак и велам не ми имате кажано ништо до сега и та си поќута, си реков шо се збуни женава, ама сега па ко шо кажваш ме замисли јас борби водам со него за цицање, шетам по соба за да цица, плачи ако го дојам седната вака не, вака да не ви беше? И дали можам да заприметам сама дали е во ред?

18. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    Па супер е значи таман и е, јас првото го будев на два саати едвај се будеше сирото, сега ми рекоа да не го будам тој па ко навиен на два сати сам се будеше :D
    Почекај 3саати максимум нека поспие ако не бара ти разбуди ја.

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Пиши на гугл tongue tie. Може да е скроз до врв фатено, а може и да е помалку... ова на сликава е највеќе (од гугл ми е), но има и каде е помалку од ова и сепак да смета. Не можат да го вадат јазикот колку што треба ако е врзано јазичето. Кај второто мое детенце беше доле малку, а горе имаше и lip tie, ама тогаш никој не ми рече дека може е тоа проблемот...

Прикачени фајлови:

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    910
    На син ми беше вакво, скроз фатено, душиче. Го сецнавме на три недели, ама требаше уште порано, за да фати да цица

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.