Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    127
    Веќе на секое доење примеќам дека на десната града бебе се нервира и се отпушта брзо па пак ќе фати, ќе поцица мн кратко како да се задавува, целое млеко и тече од страните, најверојатно таа града има силен млаз па бебе не може да голта, па ќе ја преместам на левата града, а десната си е полна. Како да го решам овој проблем со силниот млаз, страв ми е да не снемам млеко на таа града или пак да фатам мастит.
    Исто така и подоите се многу кратки, порано цицаше од двете гради, сега само од едната и цица по 5-6 минути..

Последна измена: 24 декември 2024
  2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.080
    Ќе се измолзиш малку колку да му биде згодно на бебето да фати. Дали рачно, дали со пумпа твој избор ^^

На Lady Miami и PoisonIvyFatale им се допаѓа ова.
  3. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.070
    Мене исто ми беше и сега знае да се засркне но поретко. Кога почнав легната да ја дојам помалку се засркнува, само странично легни ја до тебе, да не биде на грб. Доколку не ти е згодно така, кога седиш гледај да бидеш малку поназад седната и она да биде поткрената малку. Не ги редуцирај подоите на таа града, за да не се намали млекото.

4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.070
    Во последно време не знам дали е некој скок во развојот или што е, значи фаќа цицка и се трга, па пак фаќа и се трга гледа горе лево десно, па пак исто. Имам чувство дека си игра со цицкиве и не цица доволно. Ја преместив во друга соба, мислев во дневната нешто и одзема внимание, али исто правеше. Вашиве прават така? Фаза ли е?
    Едит: исто приметив ги гледа рефлекторите на таван цело време и им се смее. Нормално ли е? Три месеци е

5. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.080
    Бебла одкоа е почната така да прави фати-пушти, се врти, цицнува, па подстанува па стомачни... Па ќе се сврти раката да ми ја шмука... Не прекинала. А гладна е.
    Кога лежиме на кревет кога цица исто, ќе цицне па се врти, па се враќа, па се рола... Само кога е скроз пред дремка знае да цица без егзибиции. Мислам дека влегуваме во тој период на ,,поинтересни работи од цицање"

Ние веќе сме 2м вака, првиот месец качи 600 а сега одкога почнав да ја дојам легната на кревет 1150. Предходните месеци кило+ ми качуваше. Значи имаше стагнација мала од тоа вртењето.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.080
    Мене легната ми се има нај језиво засркнато два пати со гушење у тишина и претање... и после одкоа ќе ја кренам и тапкам плукање млеко... Најубаво да се одмолзи...

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    8.003
    Мене Јасна ми рече на моево млеко бебе треба 5 минути да цица. Така да ако имаш многу млеко, доволно се нацицува за 5 минути. Исто морам да се измолзувам заради силниот млаз. И тоа правам пред секој подој. Исто ја се наведнувам наназад за да бебе е врз мене и цица, така не влече гравитација уште толку, и не се правиме лом.

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    8.003
    Како седите дома, по прслук ли? Ако сум без прслук капам на сите страни, ако сум со прслук ставам туфери такви за да не ми се напраи прслукот лом, ама џабе преку нив пробива а немам прслуци за доење толку, дека тие ми се баш лабави.

9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.080
    Маички за доење. Ама јас иам преголеми гради моментално ништо не ме собира.

@Spidy Долго време сакав да те прашам, те прочитав дека после доење само еден број ти се намалиле градите?

На Alicewon123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    8.003
    Од кај ги зема? Пропуштаат?

Леле те молам кажи ми дека не е вистина еден број.. ко силикони ми се, воопшто не сакам големи гради, ја стварно не знам како функционираат со големи гради…

11. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.080
    Јас од Стружанка ги имам земено 550 денари, пропуштаат. Малце подебел памук е, ама држи туферче. Јас од дм купував едни премиум влошки за гради тие се поголеми и као заоблени се...
    А има и во Сарафешн два вида маички, едните се скоро 800 незнам дали се нешто по специјални..

А за големи гради... Цел живот имам големи, едно време ми беа онака таман. Сеа ми се огромни и буквално до струк ми се, а мала сум. И не ми се глеа струкот ко топче сум... Да не просветлат, барем да идам да си купам прслук за искачање... Да заличам малку. 120ка цицка на метроипол. Нема логика |(

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    127
    Само од едната града се измолзуваш или и од двете пред секој подој? И по колку мл?

13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    8.003
    Јас морам од двете. По 30-40мл се измолзувам. Од сабајле и 60, зашто највеќе имам тогаш, да ги олеснам градиве иначе.. камен.

Последна измена: 24 декември 2024
    На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.463
    Допаѓања:
    13.515
    Да. 2 броја качував, еден број симнував. Е корпа сега бев, еве некоја недела како комплет престанав да дојам, и новите прслуци ми се малку големи. Се вратив на Д корпа сега.
    Ама прслуците од пред доење воопшто не ме фаќаат. Во првичната големина не ни очекував да се вратам .

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.070
    А што му правиш на измолзеното млеко? Го замрзнуваш?

16. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.080
    Е фала ти на одговорот, да си се почастам прслуче значи...

17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    8.003
    Да го замрзнувам. И после кога ќе треба некаде да излезам, да може да ја оставам да има да јаде.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.083
    Допаѓања:
    3.896
    Поминаа три месеци откако престанав да дојам, треба да направам ехо на гради. Има врска дали е пред/после циклус? Кога е најдобро да се направи?

19. jasna0305

jasna0305 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    29
    Јас одамредовно и ми кажа докторката следно после 3 месеци од престанок на доење, и да треба да е после циклус.

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.070
    И јас треба да правам, дали правевте додека доевте? Погоре прашав но никој не ми одговори.

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.