Свежи, подгмечи ги да извирее сокот и во прслуче/маичка да омекнат држи ги. Негде читав дека правеле дупка за брадавицата ама ми нема смисла. Јас вака ставав и миев града пред подој. А ова второво на хака страната го имам видено, сигурно може да се diy-не со пластично шише во зорт ситуација. А има и ефтини силиконски пумпи други брендови.
Исто така не само топло, туку пробај и ладно. Пробај различни пози на доење. Бебе ко што влече ништо друго не. @Lady Miami
Ни првото ни второто немаат префатено вирус од мене, се менува млекото тогаш има антитела во него за да не го префати, заштитено си е.
Втор ден не е искакана, не е својствено за неа. Какаше по два пати на ден. На доење сме, испив сега чај Бекутан. Како да и олеснам друго? Гледам надуено и е мешето, нервозна е изгледа дека не може да се искака, а ми е страв ради килата да не напрега.
Јас исто настинав пред Нова година, со маска бев 24/7, дури и спиев со маска. Ништо не му е на бебето, а мене ми помина. Инаку само витамин Ц пиев, Марисол прскав во нос и во Зегин ми дадоа едни пастили за лижење за бремени.
И кај нас ова е проблем веќе 2 дена. Мислам дека од пробиотик капките се случи ова па не ги давам веќе. Претходно пиеше и бекутан чај, па сега и тоа го прекинав од што ми е страв. Пие аптамил претежно. Вчера конечно се олесни ама денес пак има потврда столица и постојано се напнува да се искака
Биогаја пие од раѓање, кај нас не од тоа проблемот. Нешто ново што внесовме е омега со д3 апчиња, претходно посебно пиеше омега посебно д3. Ма да не верувам и од тоа да е.
Ima cepcinja za bebe, kupi i stavi da ne se maci ako e tvrdo meseto. Inaku doence moze i do 10 dena bez kakanje.
Мајки бебето е скоро 4 месеци на доење е, ама од вчера имам голема болка кога влече да цица на лева дојка, дали тоа значи дека немам млеко, инаку воопшто немав болки до вчера
Не, некаде имаш некое каналче запушено. Те боли на допир? Мене еднаш од лошо спиеше ме болеше три дена градата…
Да да, на допир и кога го ставам да цица на лева солзи ми течат се мислам дека нема млеко и си влече на празно. Инаку еве 3 дена сум болна повраќам и слабо јадам, и приметив дека не полни пелена и одма си мислам дека ми снема млеко, а не осеќам дека се полнат градите толку се меки и празни
Запушено ти е, меки гради не се индикација дека нема млеко. Ставај зелка и масажи и бебе на града и ќе пушти.
Јади со сила. Земи супи, варено јајце, банана, нешто што нема да те тера да повраќаш, врати си ја силата. Мене ептен ми влијае храна на млеко, кога немам време да јадам абе пифтија ми се градиве, уште и ако сум под стрес или ненаспана капак.