Леле јас неможам од болката кога ќе го ставам на лева града брадавицата како со нож на живо да ми се сече, плачам Само брадавицата боли нема крв ама ужас А толку сум болна грлото се живо и бебе беше и кашла, малку плус нервоза со поголемото толку е непослушен и се прави работи кој чисто сака да ме нервира со нив Прееска зема свеќа миризлива и со вилушка и лажица си мешаше внатре и лом направи, јас миев садови, го земав тоа и во канта а тој фраер зема ми ја затвори вратата од собата и ми искина една фискална беше на трпезата знае дека ги сликам, дечкото се изнервира и се жалам и викам што е оваа со децата, како да се бориме со возрасни луѓе
Zdravo, kako stoite so ishranata, sto se smee a sto ne se smee da se jade dodeka doite? Bebuska ima cesto grcevi pa od prijatelka slusnav deka ne smejam da jadam se i deka od toa imalo grcevi. Jas primer jadam se samo grav ne jadam, a ete taa mi vika patlidjani, lekja, mleko.. isto ne smeelo. Sto jadete vie i dali vnimavate na ishrana?
Кога престанавте да ги будите за јадење? Мојата е скоро 2 месеци и почна да поспива околу 5-6 саати навечер па не знам да не е многу мала толку да спие? Иначе длично напредува
Само првиот месец ја будев затоа што многу ми паѓаше на килажа. После тоа сама ако стане, ако не не сум ја будела.Обично пред да легнам јас 11-12 ќе и дадам да цица и спие до сабајлето. Сега ќе прави годинка и се уште си ја преспива цела вечер.
Каналите се затнуваат и од дехидратација. Пиј повеќе вода и облоги ставај топли пред доење, ладни по доење.
После првиот месец, достигна супер килажа и прекинавме да ја будиме. Леле женче нека спие радувај се. Не буди бебе, ако напредува супер немаш потреба од будење. Еве ние два месеци ќе правиме не ја будам воопшто, спие колку сака и кога сака. Си напредува супер.
Моево различно секој месец. Но според некој просек би требало да качуваат по 250 грама неделно. Плус минус 1 кг на месец.
Се јадев со првото и речиси ич немаше грчеви. Второто од старт имаше и речиси се престанав да јадам и пак си имаше грчеви, и тоа многу. И кога почнав пак се да си јадам исто беше. Ако нешто приметиш дека му смета ќе го исфрлиш од исхрана, инаку се можеш да јадеш, нормално се умерено. Ако качува килажа не ја буди, значи доволно си цица во текот на денот. Едно дете ни 800гр, друго кило и 800. Некој минимум е околу 600гр, ама не се замарај, битно да иде во плус. Секое дете е приказна за себе.
Pijam itoa 2 paracetamola posle 3 sati pagja na max 37.6 stoi taka malce i pak se kacuva na 38.5, nemashe reshenie mi stavija inekcija pa da vidime dali ke padne sega
Ne go budev voopsto nitu prvoto nitu sega bebceto se budi na 2ipol 3h za mleko i da zakasne ne ja budam gladno bebe ne spie taka znam jas i se vodam po toa koga kje pocne povekje da spie pak ne planiram da ja budam super napreduva kako za pocetok
Мајки на почетокот на ареолата имам мало топче како грутче, се масирав со топла вода се стискав бебево цица од таа града, има млеко ама не се повлекува груткава.. друго чаре? Ептен ми е страв
Isto i jas.. Ne go stiskav bledo belko e i jas neznam sto e ama. Mene me mnogu stiska koga zeme da cica si ja ispkanuva pupkata sto pravi i jas neznam pa si mislam moze od toa mi e deka natiska so zlibinkite..
Да не ти е од лош фат? Ако бебе фаќа лошо тогаш боли. Кај мене беше вака првите денови кога си дојдовме дома. Секогаш врти му ја брадавицата накај носето, не право накај грлото.