После 2 години и скоро 5 месеци доење, ставивме крај, обострано. Ама сеуште бара да го види цицето, не бара да цица, бара да го види. Не фаќа, само ќе го погледне, ќе се насмее и ќе си легне. До кога да толерирам ова? Не дека ми смета, ама се мислам ако му ускратам и видување, ќе го сфати одбивањето ептен трагично и ќе почне со плачки.
Па и јас така мислам, гледам по него дека уште си сака таа близина, ама не да цица. Инаку не планирав баш сега да го одбијам, иако ми беше во план. Ама видов прилика па искористив. Ме грицна и го тргнав веднаш, со висок тон и карање дека боли. На следно заспивање ми кажа цице не. Е сега одамна не му дозволував да заспива цицајќи, туку го тргав и се гушкавме со што е можно повеќе контакт кожа на кожа и мислам дека тоа беше клучно да не го сфати трагично кога нареден пат ми побара, а јас му кажав нема млеко зашто ме гризнал
Majki, dali vnesuvate jatkasti plodovi (bademi, lesnici, orevi...?) Nekade citam deka treba da se vnesuvaat pri doenje, nekade ne bidejki se silni alergeni.
Ехееее, син ми заспиваше легнат на истото цице уште една година откако се одби. Или па мораше да го држи. Рачунај од раѓање знаат за тоа, ко дел од нив им е, не му го ускратувај, ќе изгуби сам интерес со тек на време.
Pri prvoto doaganje na patronaznata mi kaza da izbegnuvam jatki, citrusni i bobinki za da ne dobielo bebeto alergija
Патронажнава… не знам стварно што лупаат глупости. Па и мед е алерген, јагода е алерген. Па и кравјо млеко не смеат да пијат до година а ти сигурно имаш пиено со кафе ако ништо друго. Не си робот ниту роб ако доиш. Избегнувај храна што ствара грчеви, само тоа ми кажа Јасна. Дури и за алхохол ми кажа слободно дека можам една чаша, ништо страшно не е тоа. Цитрусни зашто газето им се вжарува, тоа избегнувај стварно.
Imam stomacen virus a dojam pijam waya probiotik i elektroliti imam bebe za edna nedela ke pravi 2 meseca mi e strav da ne mi prefati sto mislite moze li ? Nego mu davam Proven.
Во најтешкиот период од животот на една жена, првите месеци по пораѓај, кај и онака си под стрес со секојдневието со ново бебе, па уште и ништо да не јадеш. Зима е, секако нема многу избор да се јаде здраво и разноврсно. Ако не да живее мајката на леб и маргарин и така да успее да дои. Себе не може да се нахрани правилно, а не плус и за детето да создаде доволно млеко. После затоа на сите тазе мајки заби им се расипуваат, проблеми со зглобови, и општо слаб имунитет. Јадете се. Ако приметите дека нешто апла му смета на бебе, исфрлете го само тоа.
Dusha mila. Jas nz kako ke uspeam da go odbijam mi se namaluva mlekoto poshto cica samo koga ke stane i niz cela nokj uz spienje. Dusava mi place koga ke mi tekne. Ama mali sme sega godina ke polni ako se odbie sam uste poubavo.
Pocnav da vnesuvam po malku mleko, mandarini i cveklo oti stvarno minse zdosadi od restrikcii. Koja hrana ja izbegnuvas?
Мене ми кажа дека од макарони мнг млеко идело хаххаххаха Ти ке приметиш што му пречи на бебето. Јас пак сум со цеден лимон и портокал со мед скоро секој ден, газето ни е топ. Бадеми некако убаво ми делуваат на млекото, и си грицкам секој ден по нешто. Ама од мандарини конкретно имам читано тука дека може да се исипе бебето. Ти сама ке процениш дали од нешто му пречи на бебето или не. Немој страшни рестрикции да правиш без потреба. Треба да си јадеш. И мајка најдобро знае за своето бебе. Да си веруваш на себе.
Мајки бебе е 4 месеци на доење Кога почнавте вода да давате Приметувам на памперс некогаш потемна е урината