На годината и пол добив првпат. Првиот пат кратко траеше и не беше обилно воопшто, вториот пат навреме добив и се беше исто ко пред бременост.
Па обично кога имам менструација ми се намалува млекото,минатиот пат кога имав си цицаше нормално сега пред да имам и кога добив менс нејке да цица едвај некако Навечер и насабајле кога е поспан тогаш исто прифаќа да цица
I jas so prvoto bev taka ni mi kazaa ni mi pokazaa bolka vo gradite duri krv pustase pa se odbi bebe ama drugite 2 devojcina gi doev do 3 god a sega imam bebe od mesec dena ama nesto denes bara na brzo cicanje na pola saat a mene gradite mi se meki a vaka mleko ima pa ke probam da se izmolzam pa ke videme kolku ke izleze se plasam da ne nemam a inace od cicanje po ubavo nesto nema edno nese maltretiras navecer da stanuvas da toplis voda za mleko i 300 raboti vaka dajmu i neka spie raat
Најверојатно ти се воспоставува лактација, меки гради не се лоша индикација. Јас дојам бебла од 6м а не измолзувам повеќе од 40мл.
Тоа сакав да прашам, дали ко пача ти се градите? Цело време ми се ко пача, а вака цица. Да знам дали е лактацијава или нешто се дешава.
Нормално е, не се секирај ^^ Мене у глобала ми се меки, ама бебла е многу захтевна и цело време имам струи па и навечер ако се залегнам на една страна да цица, другата ми се преполнува и чеша... Мислам дека премногу цица... Ќофтенце е. Баш ќе пробам да измерам колку цица...
Значи од меки помеки ми се. Само на сабајле ми се потврди. Навечер мислиш нема млеко во нив колку се пача… не знам што им се дешава. Колку кила имате? Мојата 6 пати дневно цица. Минимумот е тој, повеќе од 8 никад нема цицано. Не ми бара на 2 саати, некад на 4ри цица. Од двете гради ти цица?
Ја немам носено на систематски од 5м, јас со неа на вага што се мерев, па околу 9кг е 6++ а 2600 дојдовме дома. Она цица на 2ч, а некад измеѓу си цицнува колку да замези... Навечер на саат-два-три е обавезно со отворена уста спремна да ме кркне... Некогаш од една а некогаш знае двете скроз пача да ми ги направи. Ја мислам дека твојата состојба е по нормала од мојата... Мислам дека нема што да се плашиш од меки гради
Pa sega vekje ne se ni potresuvam, pošto počna da jade kašički tri na den, i tri pati cica vo kombinacija so ad Inače dobiv koga imaše tri meseci i mnogu mačno beše, sakaše a cica a kako gadno da i beše i se trgaše plačeše,,, ja smiruvav so cucla pa ja niškav da zaspie i taka dodeka ja vlečeše cuclata i pikav cice i teravme nekako tie denovi. Sega isto pravi čim treba da dobijam i imam dobieno. Znae ponekogaš i bez da imam da zafrkava istoto go pravam što i togaš Imam i pumpica ako baš i tekne da zeza pa taka rešavam tie denovi
Мојот нејке цуцла,со нишкање само фаќа или па кога ќе се разбуди и така сака ама онака не,уште не сум почнала со кашички
Samo na cice e? Ako e i na ad, taka šišenceto približi go do usteto, cuclata, pa neka fati i odma vadi butni cice, ako si samo na cice vo zatemneta prostorija nekako, kako za spienje atmosfera i da pratiš koga e pospano bebe i togaš da doiš
Јас ја имав истата ситуација, мене стоматологот ме советуваше доколку можам да не дојам некој сат, барем дур трае дејството. Додека траеше дејството се измолзив и го фрлив млекото, после неколку часа доев без проблем.
Pa samo koga e pospano,vo zatemneta prostorija i koga spie preku den samo koga ke se razbudi togas faka cice i sabajle od budenje odma na cice,samo meki mi se,i ad mu davam,a inace koga mu se spi preku den mu davam ad i taka si zaspiva
Мајки, после колку време од природен пораѓај ви надојде млекце? И дали тврди гради значи дека има млеко или може и меки да се?