Jas imav odma mleko samo sto bebusot ne fajkase dobro cela den prvite dena mi bea tvrdi gradite pa malku se izmolzuvav kolku da mi olesni da ne me bolat posle meki misecini kako da nemam mleko duri se isplasiv da ne snemam mleko ama gledam denes dobro ima
Дали стварно од ко ќе прекинеш со доење, ќе намалиш килажа? Конкретно, немам многу вишок, 5 кила се, но сепак ми сметаат. Од повеќе жени начув дека додека дојам ќе си имам килца, после ќе си вратам ко шо сум била. Од една страна си се тешам 5 кила се, ништо страшно, ама за некој кој отсекогаш имал форма и бил слаб, и 5 се премногу.
Јас додека доев намалив килажа,се вратив на истата од пред да останам бремена,од кога прекинав да дојам си качив дупло.
Јас имам исто искуство. Дојам и грам не симнувам. Не знам како слабеат со доење. Од кога почнав да вежбам и пазам со исхрана, тогаш намалив. Иначе два месеци грам немав симнато и тоа не јадев ништо, буквално имаше периоди кога еднаш во ден јадев. И пак грам не мрднав.
Здраво мајки, породена пред 3 дена, бебето си фака на града кога ќе го намести убаво искусна сестра. Млеко имам ептен малку, вчера со молзење колку една голтка. Ме загрижува како ќе ја фати градата дома кога ќе си одиме. Ве молам за совети како вие успеавте да фати и да си цица.
Во еден подој и доиш и молзиш од неа? Најверојатно многу млеко имаш во таа. Ставај лист од зелка и под туш со топличка вода масирај ја.
Третиот ден,на почетокот е нормално да се тврди и болни,после како цица бебе треба да си бидат меки и да не болат.Кај мене кога ќе се успие 5 саати се многу полни и стануваат тврди
Леле дури сега гледам дека си ме цитирала. Јас на почетокот пиев 3 чаши, некаде околу 750 мл некаде, после тоа намалив на две, а сега веќе не ни пијам, така да не знам да ти кажам дали е многу литар. Инаку за млекото мене ми помагаа и овесни каши, овесно млеко, јајца исто, сок од јаболко, пиј си и ти други течности, ладни чаеви и така.
Majki zdravo. Imam edno prasanje. Bebce mi e staro samo 6 dena. Kakite ni se zeleni uste. Dali e gladno? Zasto pijam i tot hema pa mozebi i od toa da mu e uste zelena kakata. Na majcino mleko sme. Znaci se doime,no seuste ne e mleko nego e kolostrum so kako vodicka. Go cicam po min 1 saat na edno doenje.
Нормално е да се зелени на почеток. Мене ми кажа педијатар дека зелена може да е и од гладно ама и од прејадено ако немало време храната да се свари. 1 саат активно цица или подзаспива?