Zdravo majki deneska izlegovme od bolnica, so zoltica sme i sme malku pospani. Izlegovme vo 12 casot od togas 10 min cicase na ednata grada vo 16h i 10 min vo 18:30h. Ne znam kolku e ml e iscicala... Se plasam da ne namali na kilaza. Megu vreme i podblucnuva. Se imam izmolzemo i 15ml planiram i tie da i gi dadam. Treba li pocesto da ja stavam na grada koga e pospana i koga ne se budi? Na 1h? Ne znam da ne i go porametam redot od hranenje na 3h? Pod stres sum bidejki e rodena so mala kilaza 2450 gr...
Мене тогаш педијатарот ми рече подолго од 3 часа да не го оставам да спие без да цица, да го будам. Вие штом сте и со жолтица мислам дека треба почесто да даваш.
Mene mi rece na 3h, ama epten e uspano probuvav ne sakase. Sega i koga spie go stavam na grada ke vidam kako ke bide...
Здраво Мајки што сте на доење Бебето ми има 5 месеци Има 3 дена како имам болка во лева града нагоре и во тоа место тврдо е како зрно грашок Толку сум исплашена незнам дали е од млекото ама го ставам повеќе пати на таа града дали на вас ви се случи сличното и бев за штитната и така и спомнав ми рече да испитам ако сакам успат и тумор маркер за дојка, а на нет читав дека во текот на доење резулатите можеле да бидат лажно високи дали е вистина, или да не го вадам Дали некоја во тек на доење проверила тумор маркерот ca 15-3
Majki da ve prasham,kako da go zaspijam navecer bebusot(5m),nejke na cice(na ad sme) i mn place koga go zaspivam,dali ke vadi zabi? zosto stava se vo usta i po malku se ligavi Citav deka mozno da e nervozen i placliv mn poradi toa sto ke mu niknuvaat zabcinja i nekako mi se cini deka cel mesec ke bide vakov,Kako da se spravam so situacijata?
Probaj vo potemna prostorija, tivka muzika ili pej mu ti. Tapkaj po gaze ili na grbceto. Guskaj go, jas go zemam na gradite i mu go galam liceto.
Дали примеќаш некоја разлика во млеко или не ? Сакам да почнам и јас да вежбам но ми е страв да не некако би го намалило млекото
Ми се воспостави лактација изгледа и сега не знам дали е од програма или лактацијава. Бебе нормално јаде, ја се осеќам ко да немам млеко цело време од што ми се ко пача.
Zdravo Bi sakala da prasam dali nekoja mama se poti navecer seuste, bebceto mi e 6, 5 meseci I se doime Na pocetokot potenjeto beshe po intenzivno a sega e najcesto okolu gradi
Секаде се потам сеуште. Не толку како на почетокот, ама и гаќите ми се мокри навечер понекогаш. Бебето е 6 ++
Moeto bebe e skoro 3 meseci I jas mnogu se potam uste dzabe I banjanje I sve sve e toa hormonski ke prekine koga kje pocneme na rabota valjda
Ама ќе те карам, нормално е да ти се пача, и моите се, млеко имам, цица малава, уживај. Одамна ти пишав дека воспоставена ти е лактацијата, сега само доиш и уживаш.