јас благо ретко јадев, а сега се ми се јаде, не знам што ќе правам. Без шеќер сум свежа, одморена, а вака за нигде сум. Не знам само како некои слабеат со доење, еве јас се дебелеам.
Има ли нешто за болка што може да се мачка? Додека почне да цица мислам дека во срце ме боде додека фати
Никогаш не ме болело цицањето. Пробај ти намести му ја грдата убаво. Сосе ареолата треба да е во устата на бебето. И со два прста како рипче фати ја. Вака не знам колку се разбира ама види некое видео на you tube. Не треба да те боли.
Мачкај ланолин. Те боли ако нема направено бебето убаво вакум, а и ако си на почеток со доење, додека се воспостави лактација, знае да боли.
Dali ako pijam jas premama moze da stvarat grcevi kaj bebeto? Mnogu mi e padnat imunitetot ne znam sto da pijam
Na chicco kremata za bradavici e spas odma se vpiva i pominuva posle edno mackanje i nie bevme taka na pocetok dodeka da se nauci ubavo da cica
Majki da ve prasham od shto moze da se namali kolicinski mlekoto skoro ic da nema,premnogu mi se meki gradite i koga ke gi pritisnam istekuva mleko po malku,bebe mn retko skoro ic ne mi cica,samo ponekad koa e pospan faka a onaka nejke,kako da mi se odbi a jas nemam problem so gradive i ne me bolat,mu davam ad,ponekad mi e tesko taka sto nejke da cica ama toa e...
Ne,slobodno pij si,nie nemamvme grcevi,piev i od kapsulite Lactil za laktacija i tie mu pomogaat da nema grcevi spored sostavot
Ај пак да си прашам дали е океј ова за денски ? Еве денес цицаше во 1 и 15, следно требаше накај 3 и нешто да цица ама си заспа во 15 до 3 и спиеше до 4 и 15. Значи наместо на 2 на 3 саати.
Нормално е, не цицаат секогаш на 2 саати. Уживај, супер ти е бебка. Иста е и мојата. Некад на 2 некад 3 еве прееска 4 поминаа. Кога сакаат и колку сакаат е за доење правилото.
Pa kako koga nejke,so sila nemoze Ja mu davam ono vrti glavata na dr strana,ako malku go pritisnam nakaj gradata pocnuva da kenka,mozebi e skok vo razvoj
Измолзувај се ако сакаш да доиш, за да не снема, не знам колку е големо бебето. Тука прочитав дека некогаш кога имаш добиено не сака да цица. Ако не бива, има АД.
Женски да препорачате некоја мала перница за доење? Имам две огромни, многу простор зафаќаат и не се практични, ми треба баш мала и лесна.
Мајки ми треба помош. Бебе 2 месеци, до сега со силиконски ја доев заради вовлечени брадавици. Пробав едно време без, ама не ме фаќаше убаво и ми направи рани и ги вратив силиконските. Е сега веќе е поголема повеќе го отвара устето и сакам да пробам пак, а и силиконските многу ги стиска и го одлепува вакуумот..Прееска пробав од десната, супер си цицаше и не ме болеше само осеќав онака како дразба. Е сега пробав од левата повлече неколку пати и почна нервозно да цица да пушта да фаќа пак и да плаче нервозно. Сега не знам од што може да е, млеко имаше стиснав. Дали е можно така да правеше дека не беше гладна? Пробував така 10 минути, ја тргнав ја смирив си заспа и еве ја си спие. Може да прави така ако не била гладна или ако и се спиело? И што е решението, не знам сега дали се нацица или не..
Пишу ако најдеш. Имам за доење на кикабу, подарок ми е ама е супер висока и долга, нема шанси да се наместиме па импровизирам со трудничката или мала перничка и тетра. На тема доење, беба фати добар latch ама сега не пушта најверојатно е cluster feeding, преуморна сум ама се надевам период е и ќе го избуткаме додека се воспостави лактација.
Не и се цицало. И се спиело, чим одма ти заспала. Да била гладна немала да заспие. Супер ти цица, така се осеќа, баш ко дразба.