Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    1.078
    Мислам дека штом заспало се наручкало :) И они осеќаат коа сме под стрес од што не можеме да се наместиме..од искуство ти кажувам. Најди за почеток една позиција што ќе ти е најлесно, па после и стоечки ќе доиш :D мене прва најлесна ми беше таа фудбал холд мислам се викаше - бебе на перница протнато под рака, и секако лежејќи.
    Инаку и моето додека се научи да фаќа левата лом ми ја направи..една недела доев плачејќи мислам дека од болка, ама не ја штедев градата за да не ми смали млеко. Редовно мачкај ланолин и ќе помине ко ништо да не било :l: од тогаш еве 7 месеци супер сме..

На merriel0 и Dodo1 им се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    1.506
    За местење супер се местиме ама чудно ми беше што од едната цицаше супер, а после два саати од другата не сакаше. А не даваше знаци дека е гладна, јас како на тајмер на два саати па и понудив. Еве ја стана од спиење мирна е си гуга си седи. Да беше гладна ваљда ќе плачеше до сега..

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    1.506
    Можно е да не и се цицаше дека она не бараше, јас сама и понудив дека два саати поминаа. Ама па отвараше уста како да и се цица бе..

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    9.867
    Оо они само отвараат хахах. Ама како расте не се толку захтевни. Мојата не е за цицање зборам. Ти викам некогаш и на три саати цица, некад и 4 ри ако мавне некоја голема дремка. Во глобала од 2-3 саати цица.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    1.506
    А како знаеш кога е гладна? Глупо прашањево ама не знам дали да чекам да плаче или по што да приметам дека е гладна

6. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    1.078
    Пак јас избац :D моето кенка коа е гладно и лошо е ако премине у плачење пошо после нејќе да фати :|
    Исто ме зацицува по врат, лице, рамо :rofl: инаку да, и моето денски цица на 2-3ч, ноќе знае да сврзе и 5-6ч а неколку пати и повеќе.. сега со храна - доручек, некад денски бара и на 3, 3ипол ч.
    Во скоковите, грчевите и мешето ако го мачи знае да цица и на саат, саатипол ама поретко се дешава ова..

7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    9.867
    Па најчесто кенка, и се трља од мене, и само пробува да се спушти накај градата. Ама најчесто кенка како неее, нее така кенка. Тогаш и се јаде.

8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    1.506
    Навечер мојава уште од сега врзува по 6 саати хаха. Ајде баш ќе видам еве пак заспа, изгледа асално и се спиеше

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    1.506
    Епа јас ја исфорсирав изгледа, си седеше си гугаше јас на цицка ја стаив :clap:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.631
    Јас го познавам и кога нервозно и гласно ја шмука цуцлата. Инаку, и моево некогаш вака прави, фати пушти, се трга назад. Го дигам да ждригне и си продолжува без проблем. Или пробај стави му термофорче кога ќе почне да цица, да не го мачат гасови, да се опушти.

11. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    1.506
    Ја кренав да ждригне и пак плаче, еве сега и од другата града така прави.. пробав ја вратив силиконската пак истото и со неа е нервозна.. грчеви немаме не е до тоа.. @Feniksgirl @angel4444 help..

12. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    1.078
    Од силиконската многу поспоро му тече затоа.
    Инаку ждригнување откако скроз ќе заврши со цицање, зошто ако го кренам моево измеѓу подој цела населба ќе ечи :D
    Јас заспан никад не сум го ждригнувала инаку..ако се расони ќе биде леле мајко.
    Остави го на града колку оно сака..може не цица активно од глад, него така сака да седи..
    Моето кога беше многу мало така правеше..
    Колку месеци сте?

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    9.867
    Во скок сте колку што знам. Примивте вакцини? Ако заспие не ја терај со сила да ждрига. Јас никад не правам така, ќе и прекинеш сон и после лудница ќе биде.
    Па кај мене не беше така, јас имав проблем со вештачките, премногу и течеше. Лом се правевме. Со града поспоро и тече.

На angel4444 и Dodo1 им се допаѓа ова.
  14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    1.506
    Не примивме вакцини уште. Од скоков немаме уште ништо осетено, не верувам да е до тоа дека баш така да се погоди кога ја тргнав силиконската.. еве ја сега цица со силиконската пак и убаво си цица. Не знам ајде ќе пробам утре пак. Иначе мислам дека многу ми тече мене од градата и голта воздух се дави. Знае некој како да го успорам малку течењето ?
    @Feniksgirl заборавив да ти одговорам затоа те таг хаха

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    9.867
    Мене така ми тече. Јасна ми рече кога ќе приметиш дека нели брзо голта, извади ја градата и ја стискам брадавката, да го сопрам млазот, и после тоа е неколку секунди пак и ја враќам. И така неколку пати дур помине тој силен млаз. И не се дави, ама воздух знае да голтне зашто е лакома. Ама сега веќе сама ждрига ко маж:drunk::rofl: а скокот е веќе, не значи дека којзнае што ќе се дешава.

16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    1.506
    Добро јас не знам како да ги сметам сега неделите. Сега гледам кај др гуднајт првата недела од кога ќе се роди бебето ја сметаат како нулта недела. Аман комплицирано. Според тоа и според термин ние сме од утре 8ма.

17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    9.867
    Епа скок има во 8ма. Не значи дека ќе се изрази којзнае како. Кај нас на спиењето се изрази.:drunk: На друго ништо. Според термин.

18. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    8.866
    Ме полуде овој скок, вториот. Легни го, 10минути и се буди. Думкај, лулај 45 минути, ќе заспие 15 и пак исто. По цела ноќ, уфф...

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    9.867
    Цела вечер не спиеше… и цел ден… не знам како не полудев тогаш.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    8.866
    Овој и 5. За 5 веќе се навикнав со бебе и скокови, се беше познато, ама вториот оти уште се ми беше ново, грчеви, плачење, неспиење, таман да се пореметам.