Само што го поминавме трет, оке беше. Сега се спремам психички за 4ти, пошо како што гледам месец трае. Утеши ме дека не е страшен.
Искрено, се плашев од него и јас, дека се коментираше и тука оти долг, ама мене искрено 5 ми беше полош. Во 4 сакаше нон стоп во раце и да шетаме, ако седнам, одма кенкаше. Исто се одрази на спиењето, посебно денски дремки, ептен кратки му беа. Пред него врзуваше и по 5 саата некогаш, оттогаш на 3 се буде и ден денес. Ама, мирен е, млеко пие во полусон и продолжува.
Сама си ги даваш одговорите драга. Се ке биде во ред. Ако подолго време одбива да цица, сега на 5 месеци тешко дека ке се учите. Ти треба да решиш на која страна ке фаќате. Ке му буташ града упороно да цица или ке си терате со ад. Тука никој не може друг нити да ти помогне нити советува.
Дали измолзено млеко кое стоело во фрижидер 3 часа можам да го префрлам во замрзнувач или мора одма да се замрзне по молзење?
Pa deka rano nekako se odbi i zatoa prasuvam zosto prvo mi e,fala ti na sovetot,se razbira deka deka ke pravam kako mislam deka e najdobro
Јас пак пробав денес без силиконски, истата работа. Шприца млеко на сите страни она лакома силно влече се изнаголта воздух, се изпозадави. Ја кревам да ждригне па ја враќам, пак истото. Со силиконски не праи така. Дали кога ќе е поголема ќе може да голтне толку колку што тече или да барам друго решение. Читав на интернет forceful letdown имам кога многу му надоаѓа на бебето. Ама стварно сакам да ги тргнам силиконскиве веќе мачно ми е да ги мијам насекое да ги лепам. Чаре?
Некои членки се откажаа од силиконските со тоа што буквално сред подој набрзинка ја вадеа силиконската и бебе продолжуваше да цица. Е сега дали кај тебе исто е, незнам. Ваљда ќе ти пише некоја...
Затоа што ја навикнала силиконската. Тргај и ја, ќе се навикне. Прави како што ти викав нема да се удави така. И да како растат поубаво цицаат, не се дави веќе мојата.
Ве молам некоја маст или лек што навистина ви помогнал за градите, брадавиците ми се цели испукани со рани од што трга и особено навечер неправилно цица од што и се спие, ме боли премногу. Ланолин имав од дм, не ми помага многу.
Од кој греач за шишиња сте задоволни? Најмногу ќе ми треба кога ќе излеземе некаде да можам да стоплам измолзено млеко на бебето, а понатаму може и за кашички да го користам ☺️