Втора година не постам, а постев 15 години по ред. Лани дека бремена, годинава дека дојам. Ја намалив со исхрана па млекото ми се намали, без месо и млечни производи којзнае што ќе биде. Криво ми е, зашто многу ми е убаво кога постам, ама здравје следна година. Ти треба убава исхрана, а со пост малку потешко зашто сепак и поскапа е веганската храна.
Не. Кога доиш ти требаат протеини и масти, а со постење значително си ограничена на извори на протеини, а ако постиш и без масло уште потешко. Треба огромни количини растителни производи да изедеш за да внесеш доволно протеини, што многу полесно би го добила со парче месо, риба, јајца, јогурт, сирење и кашкавал. Може нема да ти се намали млекото ама сметај дека од тебе ќе се црпат сите потреби, твоите заби и коски ќе страдаат.
Дали им мириса каката на бебуши што ви се на ексклузивно доење? Последниве неколку дена бааги помиризлива му е, вака нормална по боја и конзистенција, ама ко ќе се искака одма замирисува.
Не постам сега додека дојам и додека бев бремена. Прашав отец додека бев бремена, ми рече во ред е. Со постот се ограничува храната и ќе влијае на млекото. Така да здравје кога ќе преќинам со доењето, ќе си продолжам со пост.
Дојам, денес над брадавицата ми се појави некое црвенило приметив и не ми се повлекува. Ви се десило? Некако се вознемив што може да биде. На допир не ме боли таму ништо, туку погоре на градата кога ќе допрам како да ме подболува
Па не можам вака да напипам нешто изразено ептен. Имам одамна воспоставено лактација, 5 месеци дојам, не би требало да биде тоа.
Да нормален, се породив на 14.07. добив на 16.08. и после беше 16.09., па 16.10., значи на 30 или 31 ден, а од тогаш почна на 28 дена. Штом касни две недели да не има некое бебе а
Јас се породив 30.07. Добивав нормално се до сеа. Не би требало бе Тест од паника правев ама пред 2 недели... сеа пак да направам треба Му викам на мм ако ме снајде ова, да знаеш жена ќе плаќаш да ми помага по дома Ама бебе па периодов баш премногу цицаше, многу ноќе ми станува... и да не е нешто поради тоа си викам...
Ајде баш провери одма преку крв, ова некако многу е две недели да касни... А и тоа кафеното како имплантациско Ќе ви биде интересно
На 5 месеци, на колку време им давате да цицаат? И давам на два часа, да не и е краток размак, па ми одбива цицање?
Majki kako ste so ciklus.? 1 mesec kako sum porodena uste krvaram. Koga bev na kontrola matkata ne mi bese vratena pa doktorkata mi dade ergotil kakpki da pijam 5 dena. Otkako gi ispiv eve eden den imam eden nemam. Sega vo posledno vreme samo kafeav iscedok preku den a nautro na brisenje ubava kolicina krv (potemna)
Во втор скок сме 7ма Недела , на доење сме и веќе 3 дена не сака да јаде , освен во сон. Пробав да се одмолзувам и нудам шише, кое претходно го прифаќаше, сега и од него не сака. Почна многу да спие и дење и ноње , можно да е до Скокот?
Искрено не го разбирам овој метод. Што ако не закенка 4, 5 саати, нема да ѝ понудиш да цица? Мојава ја имам приметено дека кенка само кога е какана и ѝ се спие, многу ретко за јадење. Јас правев како што ме советуваа во Систина при испис и педијатарот мој исто, да нудам цицка на три саати, без разлика што спие и не плаче.
Јас крвавев точно 40 дена. Тогаш и бев на контрола и ехо. Ми рече ради доењето, матката веќе се вратила во нормала.