Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    9.845
    Тања ти го рече ова?

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.224
    Допаѓања:
    1.503
    Да да баш и пишав два пати на вибер. Иако супер напредува, она ми рече бебето е со одличен пораст

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    9.845
    Мене ми рече да и давам коа ќе посака. Може дека поголеми сме. Ние следна недела сме, па ќе видиме колку напреднала. Се надевам ќе биде супер.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    473
    Здраво мајки ми треба совет за пумпа за молзење.Дали на Медела или Филипс која ја препорачувате.

5. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.983
    Јас ја имам на Филипс електричната, презадоволна сум. Мислам на Ананас беше на попуст, ако си заинтересирана, погледни си таму. Во Зегин е поскапа.

На Veci@123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    473
    Фала баш ќе разгледам

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Дали тие што сте со алергија, пиете антихистамини во доење? Смее...? Ми почнува алергијата (на борови, зимзелени што се опрашуваат периодов).. Минатата год бев и на лекар (дека бремена) и таа ко да не знаеше дали смеам или не да пијам, само спреј Флексоназе ми препиша и рече да прашам гинеколог за апчиња. Сега веќе не ми се ни оди на контрола па. Оваа алергија ја имам со години. Спреј ќе земам сама.. ама апчиња незнам кои и дали смеам. Алергијата ми трае 20тина дена додека пуштаат боровите (во двор ги имам куп ко за беља), а после на пролетната алергија не реагирам... добра сум тогаш.

8. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.983
    Јас сум со алергиска астма и уште во Февруари почнав да чувствувам симптоми, ама полесни. Јас сум со хронична терапија, спреј Спиромакс и спреј за нос Риноко. Таблети не користам, ама ми има кажано пулмологот дека смеам. Значи мене и бремена и сега дојам, ми дозволи кортико па и тие се дозволени. Кои си ги пиела порано?

На mariz и hristinan12 им се допаѓа ова.
  9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    6.027
    Овде провери си според генерика, релевантна страна е.
    https://www.e-lactancia.org/

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Апчиња (антихистамини) во бременост не ми дозволија... а прскав Риноко. Инаку имам пиено аеирус, летизен. Се јавив кај матичната и и кажав дека сакам приватно да земам спреј, да не лутам по специјалисти сеа. Апчиња ми рече да не зимам, ми рече да земам Dymista спреј. Тој бил и кортико и антихистамин, малку поскап ама ефикасен доста. Па го земав сега тој. Прснав пред малку, леле кога фати цел нос да ме скокотка како да ми лази нешто :D Дека цела слузница ми е потечена (скроз сум затната), дали се собира моментално :lol:

11. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.983
    Тоа сакав да се надоврзам на постот погоре, може сега не ти дозволиле таблети, за да не оди во млекото. Ти кажа зошто не ти дозволува таблетки? Јас само Летизен имам пиено и едни др, не ми текнува на името, ужасни ми беа, ама тоа пред повеќе години. Јес да веќе ниту Летизен не користам.
    Изгледа до тоа е да :D не го знам спрејов, ама ако помага, ставај.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Не ми кажа зошто... ама рече овој многу ефикасен бил. Стварно скроз се одзатнав, ко нов ми е носов. Ама 1000че спрејов...

На Lady Miami и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  13. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.983
    Ако ти е за кратко немаш гајле, мене спрејот за дишење ми е 500ден и тоа со рецепт..секој месец по толку..битно нека помагаат, еве јас без него не можам, одма свирам кај градите и кашлам :worried:

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Па се надевам со третово родено нема и на пролет алергична да станам :D Дека оваа алергија на борови по раѓање на второто ми се активираше... А истата алергија ја има и татко ми, од млад... Среќа има решение бар, да дишиме асално. Првата година кога ме фати, такво воспаление напраив, секрет, па грло, па спуштив на плуќа... и на крај кога станав бумбар во очите и лицето, на матичната и светна дека ми е алергија. А испив 2 дози антибиотик, џабе :D Ме стави одма на апчиња, спреј и за 5 дена како нова бев. Од тогаш навака 7год, јас си знам февруари почнува алергијата...

15. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    306
    До кога трае овој штрајк со доење,не сака да цица ми се трга цело време,само ноќе убаво цица,др вика досадно и било цицањето во скок е вајда,ама јас ја мислам да не е гладна,4 и пол месеци сме

16. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    273
    https://www.google.com/imgres?imgurl=https://thenestandco.com/cdn/shop/files/9f417aa667fa305a6df43b75e0198852cbd64ae005d601e552e6ed3261850c8d_720x.webp?v=1707429387&tbnid=PJMBNjrOLcgroM&vet=1&imgrefurl=https://thenestandco.com/products/my-brest-friend-super-deluxe-nursing-pillow&docid=SndpJOLcXKmcJM&w=720&h=720&itg=1&source=sh/x/im/m1/0&kgs=75dbd6c9209fdfda

Дали некаде кај нас може да се најде ваква или слична тврда перница за доење. Имам големи гради и никако не можам да се наместам убаво за доење, се храниме само во football hold но не знам како да се наместам да се потпрам и цело време сум згрбавена нанапред, после само еден месец ме боли грбот, а што ќе биде понатаму :( си викам можеби со ваква перница би можела поубави пози да најдам...

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    10.983
    Јас од почеток еве до сега само вака ја дојам малава. Ваква перница не сум видела. Јас сум ставала перници позади мене, кај грбот, неа повеќе ја држев на рака колку можам поткрената. Инаку едно време се снаоѓав, перницата за трудници, ќе ја ставев околу мене и едниот дел под бебето, и супер беше така поткрената. Пробај вака.

На MariaBouli и merriel0 им се допаѓа ова.
  18. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    273
    Јас сега ставам перница за доење околу мене, ама ја поткревам неа на перничиња за да ми биде бебе повисоко а пак некако имам потреба да се навалам напред, и плус редам позади мене, иако за џабе, и многу процедура ми е :D затоа мислев дека можда ваква перница би ми олеснила

19. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    273
    Каков термос користиш за ова? :) И доколку се случи да не ти притребало, колку време може да се користи тоа млеко откако ќе се одмрзне а не е во фрижидер? :)

20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.772
    Допаѓања:
    14.283
    Најобичен од пола литро. Го купив од базаро мислам тогаш. Битно грлото да е широко да може кесата млеко да ја пикнеп внатре, или друг сад да имаш да претуриш.
    Ако не ми требало во моментот, секако го давав на бебе на следно јадење дома истиот ден, па се молзев за нова кеса да замрзнам. Еднаш одмрзнато може да стои во фрижидер обичен до 24ч, ама ако сум го шетала надвор одма го користев. Така никогаш не сум фрлила млеко, плус да се обновува резервата, сум искористила постаро млеко, а сум замрзнала ново тазе.

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.